10 Bijzondere (en bizarre!) trouwringen

Als we héél eerlijk zijn, worden we van de meeste trouwringen niet warm of koud. Vaak lijken ze allemaal nogal op elkaar en zijn de prijskaartjes ook niet mals, waarop er weer een deel van je kostbare bruiloftsbudget verloren gaat. Daarom gingen wij voor je op zoek naar een aantal bijzondere (en soms bizarre) trouwringen die wel degelijk het bekijken waard zijn. Deze ringen springen in het oog, zijn lekker anders én zijn vaak nog uiterst betaalbaar ook (op een enkel showstopper-exemplaar na dan). 10 bijzondere trouwringen die je gezien moet hebben voordat je gaat trouwen:

1. Als je een aparte trouwring zoekt:

De ring van Sasha Pure heet ‘Invisble Love’ en daar zit een verhaal achter: in het doosje lijkt het alsof deze trouwring enorm straalt & glittert. Maak je ’t doosje open, dan blijkt dat al die glitter & glamour in het doosje zat. Sasha wil daarmee een statement maken (lees daar meer over op haar site). Niet geschikt voor de ekstertjes onder ons dus, maar wel heel arty en bijzonder. De trouwring kost 68 dollar exclusief verzendkosten.

2. Als je een romantische trouwring zoekt:

Een trouwring met een hartje; zoeter wordt het niet! Die met het roze hartje voor jou en die in zilver voor je Lucky Guy. En trouw je met een Lucky Girl? Ga jij voor het roze hartje en zij voor het rode. Bestel je ze samen, dan krijg je korting en betaal je maar zo’n 150 dollar voor twee trouwringen. Te koop via Designboom.

3. Als je een grappige trouwring zoekt:

Een grappige ring met ‘Blanche Neige’; ofwel, het Franse woord voor ‘Sneeuwwitje’. In die witte jurk en met dat kroontje op haar hoofd, kan ze zo doorgaan voor een mini-bruid (het prototype dan, niet onze moderne Lucky Girls!). Leuk om als grapje te dragen op je trouwdag of om cadeau te geven aan een trouwende vriendin. 21,- euro via LeCorner.fr

4. Als je een simpele trouwring zoekt:

Deze trouwring is zo simpel en zo geniaal mooi tegelijk. Te koop bij MIRTA Jewelry via Etsy voor zo’n 83,- euro

5. Als je een opvallende trouwring zoekt (die best wat mag kosten):

Mag het wel een beetje glimmen van jou? Dan hebben we hier de ultieme Bam Chicka Wah Wah-ring voor je gevonden. Knalroze, dik metaal, en fonkelende steentjes. Het absolute tegenovergestelde van de trouwring van je moeder. Hij kost wel wat: ongeveer  €2527,60, bij DesignMasters via Etsy.

6. Als je een persoonlijke trouwring zoekt:

Elke dag naar die mooie quote om je vinger staren… wie wordt daar nou níet blij van? Wij wel! Bij Bouton Rouge Designs kun je simpele trouwringen (breed of smal; je kunt kiezen) laten voorzien van die ene speciale quote die veel voor je betekent. Een stukje van de trouwgelofte kan bijvoorbeeld ook! Voor ongeveer 73 euro per ring, via BoutonRougeDesigns.

7. Als je een feestelijke trouwring zoekt (die nog goedkoop is ook!):

Confetti heeft de eigenschap om je meteen in een feestelijke stemming te brengen. ‘You only need one confetti to remember the party…’, aldus Twinklebird, die deze grappige Confetti Rings maakte. Te koop in verschillende kleurtjes en verpakt in een gezellig doosje. 30,- euro via Twinklebird dus.

8. Als je een antieke trouwring zoekt:

Ben je meer het type dat droomt van een antieke trouwring met een verhaal en een zweempje oude glamour? Dan kun je je hart ophalen bij deze art deco ring. Stamt uit circa 1920, dus heel bijzonder. Te koop voor €472,50 bij LuxeDeluxe

9. Als je een stoere trouwring zoekt:

Een stoere trouwring zonder poespas? Dat is deze trouwring zonder twijfel. Gemaakt van titanium, met zwarte randen dus nog unisex ook. Als je wilt, kun je er een naam of boodschap in laten graveren. Ongeveer 44,- per ring, LaserCraftDesign.

10. Als je een unieke trouwring zoekt:

Petje af voor Luke Jerram. Want hij bedacht deze projectiering voor zijn aanstaande Lucky Girl, samen met een juwelier. In de ring zitten kleine dia’s van familiefoto’s, die met behulp van kaarslicht of LED-licht kunnen worden geprojecteerd op een leeg oppervlak. De dia’s kunnen via de zijkant in de ring worden geschoven, dus in de toekomst kunnen nog veel meer familiekiekjes worden toegevoegd. Geniaal! Wil jij ‘m ook? Helaas pindakaas: de ring was een eenmalig stukje kunst, aldus Luke. Je zult dus tóch zelf creatief moeten zijn en een juwelier moeten vinden die dit idee voor je kan realiseren…