10 ideeën om hem/haar ten huwelijk te vragen op een coole, bijzondere manier

ten huwelijk vragen

Wil jij jouw vriend of vriendin ten huwelijk vragen, maar dan wél op een bijzondere manier? Wij geven je 10 ideeën voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek.

Sommige mensen doen in een opwelling een huwelijksaanzoek en maken zich er dan ook helemaal niet druk om hoe dat gaat (dit is overigens de meest stressbestendige versie van een aanzoek doen), maar de meesten van ons beramen stilletjes een plannetje terwijl we moed verzamelen om de liefde van ons leven De Grote Vraag te stellen.

En dat ten huwelijk vragen willen we allemaal doen op een bijzondere manier. Omdat heel veel mensen je voorgingen, hebben we een paar leuke ideeën & tips verzameld voor het ten huwelijk vragen van jouw vriend of vriendin.

Natuurlijk zijn de ideeën in deze blogpost maar ideeën: we willen je vooral aanmoedigen om het op jouw eigen manier te doen: op een locatie die veel voor jullie betekent, op een manier die bij jullie past. Maar misschien raak je erdoor geïnspireerd, aangemoedigd of kun je voortborduren op een idee dat je hier hebt opgedaan (we hope so!). Blijf dicht bij jezelf.

1. Ten huwelijk vragen met graffiti

Houdt jouw vriend of vriendin wel van een stoer graffiti-kunstwerk? Net als in onderstaande video van Shannon en Jessica kun je je huwelijksaanzoek (laten) verwerken in een stukje muurkunst. Maak samen een wandeling door de stad en verras je geliefde met de graffiti-tekening, die speciaal voor hem/haar gemaakt is. Mét de grote vraag.

2. Zeg het met koffie

Simpel maar cute: ga naar jullie favo koffietentje waar jullie altijd koffiedrinken op zondag en laat – als verrassing – zijn/haar cappuccino versieren (bestrooien met cacaopoeder) met je aanzoek. Of schrijf je boodschap op de bodem van het koffiekopje van je Grote Liefde (met een stift waarmee je op porselein kunt schrijven) en wacht af tot het kopje leeg is. Surprise!

3. Oase in de natuur

Richt een idyllisch plekje in het bos, in het park of in een weiland in tot de meest romantische plek op aarde en vraag je geliefde daar. Zet bloemen neer, een mooie stoel voor hem/haar om op te zitten terwijl jij De Vraag stelt en eventueel een goedgevulde picknickmand (champagne) om te kunnen blijven nagenieten. Vaak gooien mensen ook meteen een piano in de strijd. Wij zeggen: alleen doen als je er ook echt op kunt spelen. En dan bedoelen we: écht spelen. Of huur iemand in die dat kan.

4. Naar de kunstgalerie

Inspirerend real life-huwelijksaanzoek: Linda werd nietsvermoedend door haar vriendinnenclub meegelokt naar een kunstgalerie waar ze een muur met foto’s bekeken van beroemde kunstenaars. Wat Linda pas na een tijdje opmerkte, was dat er een foto tussen hing van haar eigen vriend, die daarop een bordje vasthield met de tekst: ‘draai je om’. Toen Linda zich verbaasd omdraaide, zag ze haar vriend voor het raam van de kunstgalerie staan met een groot bord in zijn handen waarop stond: ‘Will You Marry Me?’. (Gelezen op het blog van Cakies)

5. Het fotohokje

Zo cute dit: samen een fotohokje in duiken en vervolgens een ringdoosje tevoorschijn toveren. En je hebt gelijk foto’s van je dit-vergeten-we-nooit-meer-aanzoek.

6. Ga uit wandelen

Zet vooraf deze setting op en ga een stukje met hem/haar wandelen. Als jullie hier langskomen, wacht je af wat je lover zal zeggen. Tip: wel even iemand inschakelen die je ringen bewaakt (duh). 

7. In de bios

Ga op zoek naar een oud (film)theater en vraag of je het grote bord waarop de films staan aangekondigd even mag ‘lenen’. Laat daar jouw persoonlijke boodschap slash aanzoek op zetten. Weet gelijk iedereen het!

8. Briefje bij het ontbijt

Heel vaak wordt ons gevraagd om tips voor een huwelijksaanzoek bij het ontbijt. Wel, da’s toch simpel? Gewoon het lekkerste ontbijtje ever maken en een briefje à la het bovenstaande bijvoegen. Cute!

9. Speurtocht

Maak een trip down memory lane naar de tijd dat je bij de padvinders zat en zet een speurtocht uit om je lief ten huwelijk te vragen, met briefjes die je aan bomen prikt. Doe hier inspiratie op (prachtige foto’s trouwens!).

Een bericht dat is gedeeld door @meganmvdm op

10. Door de maag

Omdat liefde bijna altijd door de maag gaat: laat gewoon de lekkerste gebakjes of de beste taart ever bakken, prik er zo’n gezellig ‘wil je met me trouwen’-slingertje of vlaggetje in en je hebt een onweerstaanbaar huwelijksaanzoek. Laat je aanzoek-gebakjes uitserveren in een patisserie of verras je geliefde thuis.

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen