10 tips om de kinderen op je bruiloft te vermaken

1. Goodiebags

Volwassen vrouwen worden al wild van een goodiebag (zie: Huishoudbeurs), dus kun je nagaan hoe gelukkig onze kleine medemensen worden van zo’n persoonlijk tasje, helemaal gevuld met gratis (gratis!) spullen. Het feest begint al goed voor ze, als ze bij binnenkomst zo’n tasje aangereikt krijgen (tip: zet op elk tasje de naam van het kind, zo voelen ze zich helemaal speciaal). Wat stop je erin? Kleurpotloden, een kleurboekje, een wegwerpcamera, bellenblaas, een zakje snoep, lolly’s (zijn ze ook meteen stil), misschien een potje Play-doh of ander speelgoed waarmee ze zich uren kunnen vermaken.

2. Kindertafel of kinderhoek

Laatst schreven we al over de kinderhoeken van onze Lucky Girls. Kids hebben soms gewoon behoefte aan een eigen plek. Als je op je trouw- of feestlocatie een hoekje voor ze inricht, kunnen ze daar lekker hun gang gaan. We vinden het ook een leuk idee om op de kindertafel voor elk kind een grote pot neer te zetten met speelgoed, knutselspullen en snoep (zie foto hieronder). Hang er voor elk kind een naamkaartje aan.

3. Kinderversie

Tip van Lucky Girl Aisha: zorg dat alles wat er voor volwassenen is, er ook in kinderversie is. Bijvoorbeeld kinderchampagne (die Jip & Janneke bubbels van de HEMA; wie kent ze niet?) in plastic champagneglazen, bruidstaart (zorg eventueel voor bijpassende cupcakes voor de kinderen, dat vinden ze vaak nóg leuker) en een eigen kinderhoek/kindertafel. Zo tellen ze he-le-maal mee.

4. Geef ze een foto-opdracht

Deze blijft favoriet: geef de kids een wegwerpcamera en laat ze foto-opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld: fotografeer iemand in een witte jurk. Fotografeer mensen die zoenen. Fotografeer zoveel mogelijk mensen met een stropdas om. Lucky Girl Anouk Elzas maakte een tof opdrachtenformulier dat je kunt uitprinten voor alle kinderen op je bruiloft. Na afloop heb je een berg foto’s waar je de grootste lol om hebt.

5. Hamerslag

Ze willen al-tijd op de knopjes van de lift drukken, of in de bus, of op je telefoon. Geef ze dan ook de eervolle taak om jullie huwelijk officieel te bezegelen met een hamerslag. En hoe mooi symbolisch is het dat je kinderen zo dé klap op jullie huwelijk geven?

6. Maak een kindvriendelijk gastenboek

Je gastenboek wordt alleen maar leuker met vrolijke krabbels en tekeningetjes van al je nichtjes, neefjes en ander klein grut, vinden wij. Zet een pot met stiften neer bij je gastenboek en een briefje (dat kun je inlijsten om het extra mooi te maken) of krijtbordje, speciaal gericht aan de kids waarop je ze oproept om zich lekker uit te leven in het gastenboek. Ook tof: vraag ze om met gekleurde inkt een vingerafdruk achter te laten in het gastenboek en een poppetje te maken van hun eigen afdruk. Een supercool idee van Lucky Girl Evelien!

7. Limonadefontein/chocofontein

Sla maar vast wat vlekkenverwijderaars in; want volgens Lucky Girl Nathalie gaan kinderen helemaal los als er een limonadefontein in the building is. Of een chocoladefontein (sla nog maar wat meer vlekkenverwijderaars in…). Ze kunnen zelf langslopen om te snoepen en dat vinden ze nou juist helemaal geweldig: ‘zelf doen’. Een limonadefontein koop je bijvoorbeeld bij Meetje.nl; een chocoladefontein bij Bol.com.

8. Kleurplaten

Er is iets met kleuren wat een hypnotiserende werking heeft op onze koters; ze worden er vreemd genoeg heel rustig van (daarentegen zie je ook steeds meer kleurboeken voor volwassenen, die dezelfde werking beloven, dus het is bij deze bewezen: kleuren is mindful!). Voor je bruiloft stel je zelf een kleurboekje samen met kleurplaten van alle dingen die bij een bruiloft ‘horen’. Google Images staat er vol mee. Nietje erdoor of rats met de perforator en je hebt een custom kleurboek voor jullie bruiloft. Je kunt ook de kindertafel dekken met papier, zodat de kids helemaal los kunnen gaan op de tafel.

9. Cupcakes/bruidstaart versieren

Oké, je moet geen perfectionist zijn, maar als je die bruidstaart niet zo héél belangrijk vind en het vooral zaak vind om lol te hebben, kun je de kids ter plekke jullie bruidstaart laten versieren. Ja! Zorg voor een witte bruidstaart (bekleed met wit marsepein bijvoorbeeld) en zet er bakjes vol eetbare decoratie en glazuurstiften bij. Nadeel: je moet er natuurlijk wel even iemand bijzetten die de boel in de gaten houdt, anders zit het glazuur tot in de gordijnen. Maar het is wél superleuk. En dan kun je weleens zo’n tof resultaat krijgen:

Sommige feestlocaties (kookstudios of restaurants) bieden ook de mogelijkheid voor de kinderen om gezellig cupcakes te gaan versieren, zoals op de trouwlocatie van Lucky Girl Wendy. Je kunt het ook zelf regelen, mits er iemand beschikbaar is die de kinderen wil begeleiden.

10. Pinata

Met een stok meppen naar een een pop van papier-maché; we zouden niet kunnen bedenken wat daar níet leuk aan is! Als beloning komt er ook nog eens een berg snoep en cadeautjes (je moet ‘m wel zelf vullen, duh) uit vallen. Lucky Girl Irene scoorde héle leuke pinata’s bij Return to Sender.

Tot slot nog handig advies van Lucky Girl Harmke: “Je proeft toch vaak dat kinderen op een bruiloft als een last gezien worden, maar dat hoeft helemáál niet! We hadden bijvoorbeeld nog een speurtochtje uitgezet voor ze, waarbij ze vraagstukken op moesten lossen als ‘hoe heet de oudste zus van de bruidegom?’ en ‘hoeveel mensen hebben er een stropdas om?’. Ik had ook een pinata gevuld met snoep. Dat was echt een takke-werk, haha. Maar voor de kinderen was het ook een feestje.” En hoe leuk is het als het voor ie-de-reen feest is?

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen