5 soorten natuurlijke confetti

Het is pas feest als er gegooid mag worden. Eh, met confetti bedoelen we natuurlijk. Maar je kunt niet overal aan het strooien slaan: met rijst gooien mag op veel plekken niet, omdat het slecht zou zijn voor de vogelpopulatie, die die hele rijstkorrels vervolgens opeet. Arme jongens. Daarom zochten we naar 5 natuurlijke soorten confetti die feestelijk én milieuvriendelijk zijn.

Met glitters en confetti is het een beetje hetzelfde liedje als met rijst: veel trouwlocaties zitten er niet op te wachten om nog jarenlang bontgekleurde confetti uit de voegen te moeten halen. Bovendien is dit ook niet erg milieuvriendelijk. Reden te meer dus om die confetti te vervangen door natuurlijke soorten confetti:

1. Bloemblaadjes of herfstblaadjes

Trouw je in de herfst, dan is de natuur jouw inspiratiebron: ga herfstblaadjes rapen, stop ze in leuke papieren zakjes en je hebt cool, origineel en duurzaam strooigoed. Bloemblaadjes brengen natuurlijk veel fleur & kleur, maar zijn ook kostbaar. Tenzij je je tuin uit elkaar plukt, dat kan natuurlijk ook (misschien wilde je toch al van die chrysanten af ;).

2. Confetti gemaakt van blaadjes

Met behulp van een pons (zie knutselwinkel/HEMA) kun je confetti uit blaadjes drukken. Voila: natuurlijke confetti! Voor opvallende confetti kies je een pons met een gek vormpje.

3. Throw & Grow zaadjes

Helemaal leuk vinden we ‘m: de throw & grow confetti van Niko Niko. Het ziet eruit als gewone confetti (in de vorm van hartjes), maar je kunt ‘m planten. Na een paar weken schieten er funky veldbloemen uit de grond. Hoe cool!

natuurlijke confetti bruiloft

Bron: Niko Niko

4. Vogelvoederzaadjes (zonnebloempitten enzo)

Als we dan toch om onze gevederde vrienden denken, kunnen we het net zo goed extra leuk voor ze maken: gooi vogelvoederzaadjes of zaadbommetjes met vogelzaad. Help je ze meteen de winter door!

5. Gedroogde lavendel

Helemaal puur natuur en gewoon te koop in de winkel: gedroogde lavendel. Heeft een mooi kleurtje en grote pre: ruikt zááálig als je daar in je trouwjurk doorheen rent.

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen