6 manieren om Instagram te gebruiken op je bruiloft

Ben je een fervent Instagrammer? Dan zul je je er vast al op verheugen om straks op je bruiloft van alles vast te leggen met de camera van je smartphone. En vast te láten leggen, door je vrienden en familie. Hee: hoe meer foto’s, hoe leuker, toch? Met deze tips haal je het meest uit Instagram op je bruiloft. Say cheese!

1. Gebruik je foto’s als decoratiemateriaal

Gebruik de foto’s van je Instagram-account om je bruiloft nóg persoonlijker te maken. Een foto van jullie tweetjes kan zó bovenop de bruidstaart (uitprinten op stevig karton en er met washi tape een lollystokje achter plakken) of op je trouwkaart (check het voorbeeld van Lucky Girl Manon). Je kunt zelfs een foto-muur maken op je trouwlocatie van al je pics.

2. Bedenk je eigen hashtag

Je gasten zijn niet alleen gasten; ze zijn ook allemaal amateur-trouwfotografen in de dop! Iedereen maakt wel even een paar foto’s met de smartphone tijdens een bruiloft; maak daar dankbaar gebruik van! Bedenk een hashtag, bijvoorbeeld #NienkeEnJasper2014 en vraag je gasten om die hashtag te gebruiken bij alle foto’s die ze op Instagram posten. Zet een krijtbord neer waar je de hashtag op schrijft, zet ‘m op menukaartjes of maak vlaggetjes aan je cocktailprikkers of roerstaafjes om de hashtag kenbaar te maken.

3. Laat je Instagram-foto’s ter plekke printen

Ze noemen ‘m ook wel “de photobooth in je broekzak”; de Instabox van Say Kaas. Dit apparaatje print direct de foto’s uit die je gasten op social media posten met jullie speciale hashtag. Daarnaast worden ze als een slideshow weergegeven op het scherm. Heb je een beamer tot je beschikking, dan kun je ze zelfs groot projecteren op een muur op je trouwlocatie. Cool!

4. Gastenboek 2.0

Maak je gastenboek virtueel en deel ‘m live met de hele wereld! Maak van alle gasten bij binnenkomst een foto met een iPhone en zet ‘m op Instagram met jullie hashtag. Je gasten kunnen er zelf online een reactie bij achterlaten met een wens voor jullie, zoals in een traditioneel gastenboek.

5. Maak je eigen Instagram-trouwalbum

Na de bruiloft kun je een boek laten drukken met al je Instagram foto’s. Bij Blurb wordt jouw Instagram-feed direct geopend en hoef je alleen nog maar te bepalen welke foto waar moet komen in je boek. Zo maak je zelf een fotoboek met al je Instagram-foto’s.

6. Go big or go home

Wil je de Instagram-kiekjes van je bruiloft boven je bed, bank of bureau? Maak een grote poster van al je foto’s met Instawall. Of laat ze op canvas drukken via Printagreat. Ook leuk als trouwcadeau!

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen