8 blogs die het volgen waard zijn

1. Fromfraai Ein-de-lijk een LEUK Nederlands blog over trouwen! Leuke trouwinspiratie en allemaal heel origineel; het heeft echt een eigen geluid, een eigen stijl. Bovendien; iemand die je – quote – “inspirator & stijlicoon extraordinaire” noemt, heeft écht verstand van zaken natuurlijk. 😀

2. Gala Darling Miss Gala Darling is een Nieuw Zeelandse die haar grote droom heeft waargemaakt door in hartje New York te gaan wonen. Niet alleen haar personal life is inspirerend; ze schrijft ook wijze artikelen over o.a. liefde, relaties en zelfbeeld, maakt te gekke modecollages, deelt de leukste links met je en laat zien hoe het er aan toe gaat op spannende feestjes in modeland. Dé absolute it-girl van de blogwereld.

3. We Love Shopping Een ontzettend stijlvolle, goed in elkaar zittende site van shopaholics Milou, Melissa & Ellen. Deze sitechicks delen hun voorliefde voor winkelen graag met de rest van de wereld en schrijven onder andere over nieuwe must-haves, sample sales, fijne stores en de laatste stijliconen. Go girls!

4. Offbeat Bride De absolute goeroe van het alternatief trouwen! Bruiden met roze haar, lichamen vol met tattoos, en in trouwjurken in alle kleuren van de regenboog (soms verenigd in één trouwjurk) komen voorbij op haar blog en laten zien dat je ook op je eigen manier kunt trouwen. Me likey!

5. Lings Karin is een superstoere chick die met haar voorliefde voor gadgets, websites bouwen, gamen op de Nintendo DS, Top Gear kijken en industrieel ontwerpen niet zo gauw met haar bek vol tanden zal staan in een gezelschap van alleen maar mannen. Karin schrijft ook voor Dutch Cowgirls. Haar website is een verzameling van al dat haar inspireert. Heel cool en je steekt er ook nog eens wat van op!

6. Yoka Verbeek Okee; ze blogt niet vaak en ook niet veel (zo stamt haar laatste post van rond Sinterklaas), maar áls ze blogt, dan is het altijd helemaal goed. Yoka ziet de vreemdste dingen op gewone plekken. Van enge reclames tot aan cruciale misspellingen op productverpakkingen; ze weet ze op hilarische wijze te beschrijven. Echt lezen op een regenachtige, donkere dag.

7. Miss Lipgloss La Lipgloss is een eigengereide dame. In een overvolle webwereld weet zij met haar site alle beautybabes van Nederland aan het computerscherm te kluisteren. Knap!

8. Style Rookie Misschien heb je al één van de vele artikelen gelezen die recentelijk over haar zijn verschenen: Tavi is hot news! Deze piepjonge (want pas 14 jaar!) fashion nerd met bloempotkapsel en enorme bril schopte het tot de front row seats bij alle belangrijke shows. Yup: náást Anna W. Tavi geeft haar eigen, bijzondere kijk op fashion op Style Rookie. Het toekomstige opperhoofd van Vogue?

Waarom deze blogs? Omdat het stuk voor stuk blogs zijn met een eigen geluid en een eigen stijl. Deze bloggers zijn allemaal geen copycats, ze nemen niet klakkeloos nieuws over van ANP; ze zijn origineel. En daarvoor verdienen ze wat mij betreft een eervolle vermelding.

Tot slot nog goed advies van Ome Mason:

Kisses & cupcakes!