Alternatieve ideeën voor een gastenboek op je bruiloft: gastenposters!

Trouwuitnodigingen in de vorm van een grote poster kenden we wel (en het blijft een gaaf idee!), maar een poster als alternatief voor een gastenboek op je bruiloft: dat idee had je misschien nog niet eerder gezien. Dit zijn ze: gastenposters!

Gastenposters: wat zijn dat?

Ter vervanging van het oeroude boek leg je gewoon een mooie poster neer met een ontwerp dat bij jullie past (misschien ben of ken je een grafisch vormgever en anders kun je dit prima laten doen door een bureau), goede stift of pen erbij en laat je gasten hun namen eronder zetten. Als een soort verklaring dat ze getuige waren van jullie huwelijk. Superleuk!

Uiteraard kun je zo’n gastenboekposter zo invullen als je zelf wilt: je kunt ervoor kiezen om gasten alleen hun naam of een krabbel te laten zetten, maar je kunt ze natuurlijk ook een gelukswens aan het bruidspaar (jullie!) op laten schrijven of ze antwoord laten geven op de vraag: ‘liefde is…’ of ze een tip voor eeuwig huwelijksgeluk neer laten pennen: whatever floats your boat!

Waar koop je ze?

Tip: op Etsy vind je ze in allerlei soorten en maten.

Op de site van Martha Stewart kun je zelfs een kant-en-klare poster downloaden die je alleen nog maar hoeft uit te printen of naar de copyshop te brengen. Eitje.