Coole ideeën voor buiten trouwen – deel 11 – met Don Florito

Buiten trouwen is wel de ultieme vorm van relaxed trouwen. Lekker in je tuin, in een bloedmooie boomgaard, op het strand of in het buitenland. Maar hoe pak je dat aan? Wat heb je nodig? Wáár ga je trouwen? En met wie erbij? Questions, questions, questions!

En aan wie kunnen we al die vragen over buiten trouwen nou beter voorleggen dan aan coole gasten uit de trouwbranche die o-ver-al komen en een rugzak vol ervaringen hebben?! Daarom selecteerden we een bont gezelschap van leuke bedrijven die Buiten Trouwen nóg leuker maken. Bijvoorbeeld bloemisten en stylisten die jouw buitenlocatie mooi aankleden en die bruisen van de vernieuwende ideeën voor een buitenbruiloft. Zoals de coole gasten van Don Florito. Zij zetten de bloemetjes voor je buiten en maken jouw bruiloft tot een feest voor het oog. Giada Graziani van Don Florito deelt hier – met jou – haar ideeën en ervaringen met buiten trouwen:

Wat zijn de coolste buitenlocaties waar jullie geweest zijn?

“Blijburg, Chateau in Frankrijk, Landgoed Waterland, privé tuin in Amstelhoek….”

Hoe geven jullie kleur aan een bruiloft?

“Wij werken met veel seizoensbloemen, proberen de klanten out of the box te laten denken, dus aan te moedigen niet alleen wit en/of met pastels, maar ook een sexy tintje er aan toe te voegen om het spannender te maken. Het is ook leuker voor de foto’s als je kleuren zoals fuchsia of rood gebruikt.”

Stel: wij willen in onze achtertuin trouwen, met mooie bloemen van jullie erbij. Kunnen jullie onze tuin dan mooi aankleden?

“Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wij kunnen jullie tuin zeker mooi aankleden, doen het wel vaker.”

Waar zijn jullie supersuper goed in?

“Wij zijn goed in het benadrukken van de seizoenen in boeketten, in het durven maken van kleurcombinaties waar een ander nooit aan zou denken of zou durven toepassen. Wij werken heel ‘bloemig’, met de nadruk op natuurlijk materiaal.”

En wanneer moeten we niet bij jullie aankloppen?

“iedereen, alle kleuren, alle budgetten, alle formaten, alle bruiden, etc. Iedereen is bij ons welkom, er valt altijd wel een oplossing te vinden, als men maar blij van bloemen wordt, maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar wij zij dol op grote budgetten, omdat je dat helemaal los kan gaan en ook écht iets neer kunt zetten.”

Wat is het gaafste dat jullie hebben meegemaakt op een bruiloft?

“Vuurwerk na afloop, dineren in de buitenlucht, kinderen rennend op het strand in hun nette kleertjes…”

Wat zijn de leukste ideeen die jullie hebben gezien op een buitenbruiloft?

“In thema werken en inderdaad out of the box denken, maar dan ook echt alles er op toe te passen zonder dat het kitsch wordt.”

En wat is een onvergetelijke ervaring die jullie t liefst heel graag willen vergeten?

“Dat onze verhuur materialen zoals wegwijs borden en stokjes met lintjes gestolen zijn en nog steeds zoek zijn.”

Voel je de lentekriebels al opkomen? Surf naar de website van Don Florito om meer mooie bloemen te bekijken.