Coole ideeën voor buiten trouwen – deel 7 – met Suiker & Bloem

Buiten trouwen is wel de ultieme vorm van relaxed trouwen. Lekker in je tuin, in een bloedmooie boomgaard, op het strand of in het buitenland. Maar hoe pak je dat aan? Wat heb je nodig? Wáár ga je trouwen? En met wie erbij? Questions, questions, questions!

En aan wie kunnen we al die vragen over buiten trouwen nou beter voorleggen dan aan coole gasten uit de trouwbranche die o-ver-al komen en een rugzak vol ervaringen hebben?! Daarom selecteerden we een bont gezelschap van leuke bedrijven die Buiten Trouwen nóg leuker maken. Bijvoorbeeld cateraars die heerlijke gerechten bereiden, je gasten vermaken en die bruisen van de vernieuwende ideeën voor een buitenbruiloft. Zoals Suiker & Bloem; een initiatief van Annemarie die met haar übercoole zelf gepimpte caravan taartjes bakt op locatie.  Zij deelt haar ideeën en ervaringen met buiten trouwen:

Kun jij in principe op elke locatie komen met je onwijs coole caravan?

“Ja hoor! Ik ben pas augustus begonnen, dus ik ben net bezig en heb nog geen ervaringen met bruiloften. Ik heb al wel op flink wat festivals en evenementen gestaan en dat was een groot succes. Het zou me te gek lijken om bruiloften te doen! Daar sta ik helemaal voor open!
De caravan komt buiten natuurlijk heel gaaf tot z’n recht, maar ik heb ook binnen in een loods gestaan. Hij is niet megagroot, dus als de locatie gewoon een grote deur heeft, is dat geen enkel probleem. Ik kan trouwens ook zónder caravan komen, als dat bijvoorbeeld handiger is met de locatie. En gewoon alleen taarten bestellen kan ook. Dan kleden we gewoon een tafel helemaal leuk aan met mooie bordjes en bestek.”

Doe jij dat dan ook; de aankleding?

“Ja hoor, ik neem allemaal leuke bordjes, vorkjes en andere dingen mee. Ik ben heel hard aan het sparen op kringloopbordjes met gezellige roosjes, taartscheppen, schalen… ik struin daar heel wat markten voor af en zit veel op Marktplaats!”

En kunnen we jou nou alleen in de zomer vragen voor een buitenbruiloft, of bijvoorbeeld ook als we in de winter buiten trouwen?

“Ik heb in december nog buiten in de kou gestaan op een festival, dat is ook heel leuk! In de caravan zit een echte oven die aan kan en waarin ik vaak ter plekke nog taarten bak, dus dat is net een verwarminkje. Het wordt lekker warm in de caravan!”

Wacht even, zei jij nou dat je ter plekke verse taarten bakt?

“Ja hoor! Voor een bruiloft ligt het er even aan hoeveel gasten er komen, want als het met een groot gezelschap gevierd wordt en er veel taart nodig is, zal ik wel wat van tevoren moeten bakken. Maar ik bak ook graag op locatie.”

Wat kun je ons allemaal voor lekkers voorschotelen op onze buitenbruiloft?

“Ik zeg altijd: je hebt twee stromingen in taartenland. Ik bak niet van die gekleurde marsepein-taarten en onwijs versierde cupcakes; de focus ligt meer op de smaak. Gewoon lekkere taarten die er ook nog eens mooi uitzien. En met echt lekkere ingrediënten. Ik maak bijvoorbeeld witte chocoladetaart met frambozen en pistachenoten, maar ook cheesecakes, een pure chocoladetaart met noten, appeltaart, verschillende soorten cakes en vaak ook zelfs hartige taarten, bijvoorbeeld als lunch. Ik bak ook graag met ingrediënten van het seizoen, zoals een perentaart of een dadeltaart.”

Waar haal jij die seizoensgebonden ingrediënten vandaan?

“Veel haal ik uit de moestuin van mijn ouders! Superhandig! Ik probeer zoveel mogelijk met biologische ingrediënten te bakken.
En laatst heb ik eens een glutenvrije chocoladetaart gemaakt, omdat daar veel vraag naar is. Ik ben me nu aan het verdiepen in veganistische taarten, kijken of ik daar ook wat mee kan doen. Maar ik blijf wel gewoon eer doen aan mijn naam en lekker bakken met suiker en bloem hoor, haha! Daar hou ik toch wel enorm van.”

Stel: wij willen jou boeken voor onze bruiloft. Hoe regelen we dat?

“Ik zet bewust niet op mijn website wat de mogelijkheden zijn, juist omdat er heel veel kan! Het leukste is gewoon om samen met het bruidspaar te kijken wat zij graag zouden willen. En dan gaan we kijken hoeveel mensen er komen dus hoeveel taart er nodig is, of je er drankjes bij wil. Want ik schenk ook gewoon prosecco, koffie, thee, sapjes… dan heb je daar verder ook niemand meer voor nodig! Ook spreken we van tevoren af of ik nog iemand nodig heb om te helpen serveren. Als er drankjes geschonken moeten worden, neem ik iemand mee om te helpen. Op basis daarvan spreken we van tevoren een vaste prijs af. En wat de reiskosten betreft: ik kom altijd vanuit Gouda met de caravan, dus dat ligt aan de trouwlocatie. Ik vind het gewoon onwijs leuk om samen met de mensen te bekijken wat voor ze willen en wat we kunnen bedenken.”

Hoe geef jij kleur aan een bruiloft?

“Met lekkere taartjes, en een coole caravan die zowel van buiten als vanbinnen mooi is. Iedereen wil altijd binnen komen kijken! En als ik de oven aanzet, ruikt het ook nog eens lekker. Op mijn site staat niet voor niets: taartjes maken blij!”

Wil jij die coole caravan én de heerlijke taartjes van Suiker & Bloem ook op je bruiloft? Check www.suikerenbloem.nl voor meer info.

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen