De leukste plekken om buiten te trouwen

Dat heb je met die eerste fijne lentedagen: het gaat weer kriebelen. Want buiten trouwen, dat is toch wel machtig mooi.

Maar wat als je geen grote tuin tot je beschikking hebt waar je je gasten in kwijt kunt? Misschien heb je vrienden of familieleden met een grote tuin die ze  – zonder je de rest van je leven lang te chanteren om als babysitter op te komen draven (“weet je nog dat ik mijn hele tuin aan je heb uitgeleend?!!!”) – ter beschikking willen stellen. Maar het blijft natuurlijk Nederland, in tegenstelling tot een – laten we zeggen – met riante tuinen bedeeld Los Angeles, dus die tuin; die moet misschien wel gehuurd worden. Ook geen probleem, want gelukkig zijn er ontzettend veel plekken in Nederland waar je buiten kunt trouwen. Waar? Dat zocht ik voor je uit.

Daarom: de leukste plekken om buiten te trouwen:

In de Kassen van Eef: aan een lange, geweldig leuk gedekte tafel midden tussen de bloemen & tomaten in een kas.  Je bruiloft in deze tuin kan helemaal worden geregeld door Food on Tour; het cateringbedrijf van Jonnie & Thérèse Boer van De Librije. Dus ook de catering is om je vingers bij af te likken!

Buitenplaats Groenoord. Best een beetje klassiek, maar ook leuk & pittoresk door die prachtige Engelse landschapstuin en dat schattige balkonnetje.

Het Rijk van de Keizer: lekker op blote voeten buiten trouwen tussen de weilanden, in een bont versierde tuin. Open vuur erbij voor nóg meer sfeer en een heleboel eigenzinnigheid.

Landgoed de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst: op dit landgoed vind je diverse gave trouwlocaties (van trouwen in het Boshuis tot in de grote, luxe partytent extraordinaire; het La Campagne Paviljoen), maar wil je er buiten trouwen en dan écht buiten, bij de ondergaande zon? Dan kan dat middenin de boomgaard. O, how lovely! Aan een mooi gedekte tafel, tussen de perenbomen.

Theetuin Eemnes: een Alice in Wonderland-achtig sfeertje geeft het; zo’n theetuin. Trouw hier lekker buiten; tussen de kippen & pauwen (!) en strijk daarna neer met je gasten voor thee & homemade appeltaart. Groot pluspunt: voor zo’n tuin in volle bloei hoef je echt geen bloemen of andere decoratie-achtige toestanden meer mee te nemen. Lekker low-budget!

En wat doen we met regen?

Buiten trouwen neemt natuurlijk wel als übergroot risico met zich mee dat het zou kunnen gaan regenen (welcome to Holland!), maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wees goed voorbereid door altijd een plan B als reserve te hebben. Een schuur of een andere overdekte locatie in de buurt waar je zonder problemen naartoe kunt verkassen. De meeste buitenlocaties beschikken wel over zo’n ruimte (want zijn gewend aan het wisselvallige Hollandse weer). En anders kan een grote feesttent ook uitkomst bieden. Paar gezellige pluutjes erbij, je trouwschoenen verwisselen voor superstoere regenlaarzen… wat nou ‘in het water vallen’?!

Lees hier nog even na hoe je van zo’n nadeel als regen een voordeel maakt.


Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen