Een trouwkaart die bij je past: in gesprek met Studio82

Onlangs gaf ze via arnhemsmeisje.nl een tof trouwpakket weg aan een Lucky Girl. Mooie gelegenheid om Studio82-owner & oprichtster Nadine aan de tand te voelen over haar passie voor grafisch ontwerp en haar laatste ontwerpen te bekijken. Nadine: “je kunt een kaart wel heel mooi vinden, maar hij moet wél iets over je zeggen…”

1. Wat maakt jouw werk zo mooi om te doen; wat drijft je?

Nadine: “Waar ik vrolijk van word, is waardering krijgen voor wat je maakt. Het is zó fijn om van anderen te horen dat je goed bezig bent!
Ik zie het daarnaast als een uitdaging om iets nieuws te bedenken; dat vind ik ook heel leuk om te doen. Maar het is uiteindelijk mijn doel dat andere mensen daar dan ook blij van worden.”

2. Heb je er ooit aan getwijfeld over hoe wat jij maakt wordt ontvangen?

“Ja, maar dat vertrouwen is in de afgelopen jaren wel gegroeid. Ik geloof in mijn product en vind dat het er mag zijn. Soms vind ik het wel moeilijk om in periodes waarin het wat rustiger is te bedenken wat ik nog kan doen om op te vallen. Want mensen moeten je wel blijven vinden. Via-via gaat dat heel snel; nog sneller dan via social media. De beste reclame is de oude mond-tot-mond-manier.”

3. Hoe kom jij aan je ideeën?

“Inspiratie doe ik overal op. Dan zie ik een fotootje op Instagram of iets op een kledingstuk in de winkel of in een café. Dan komt dat idee echt even binnen geploept. En dat gaat continu door, het is net een ideeënfabriek die nooit stopt.”

4. Wat was jouw laatste ingeving?

“De kraftzakken die je kon winnen in de nieuwsbrief van Assepoester. Als ik iets leuks zie dat er nog niet is, waarvan ik het idee heb dat het er wel zou moeten zijn, maak ik het. Ik zag bijvoorbeeld dat er geen bedrijf was waar je kraftzakken met je eigen ontwerp erop kunt laten maken.”

5. Wat zie jij als jouw sterkste punt?

“Dat eigenlijk alles aanpasbaar is bij Studio82. Als je een kaart ziet waarbij je iets net even anders wil, dan kan dat. Nu denken mensen algauw: o ja, maar dan moet ik vast extra betalen. Maar dat is niet zo, in tegenstelling tot veel andere sites, waar ze toch werken met een vast stramien. Het is geen probleem om even een beetje te schuiven en een ontwerp aan te passen. Dus eigenlijk is alles mogelijk… en anders probeer ik er wel voor te zorgen dat het mogelijk is.”

6. Wat is het populairste item van Studio82?

“Het feest-festivalticket. Sinds kort verkopen we ook vintage labels, daar komt ook steeds meer vraag naar. Laatst heb ik het trouwticket in een ander jasje gegoten en ‘m gemaakt op oud karton, dat geeft meteen een heel ander effect. Binnenkort staat ‘ie op de site. Ook ben ik bezig geweest met letterpress: een oude vorm van drukken waarbij de letters iets in het papier zijn gezonken. En trouwens ook met Preeg: dat doet denken aan letterpress maar dan net andersom. Alsof de letters bovenop het kaartje liggen.”

7. Zijn mensen nou een beetje creatief qua tekst en ontwerp?

“De meeste mensen vragen me om advies voor de tekst. Voor trouwkaarten maken ze meestal een opsomming van de gegevens: naam, datum, tijdstip, jawoord, proost & toost…”

8. Wat was tot nu toe de leukste opdracht die je hebt gekregen?

“Ik vind eigenlijk alles leuk, maar het leukst vind ik het als er iets heel nieuws van me wordt verwacht, bijvoorbeeld een heel nieuw ontwerp dat ik kan gaan maken. Maar ik word eerlijk gezegd van iedere opdracht blij. Mijn man kan beamen dat ik glunderend op de bank zit als ik weer een nieuwe aanvraag heb gekregen!”

9. En wat vind je het leukste moment in het hele proces?

“Als het ontwerp echt gedrukt is en ik het in handen heb. Als ik iets moois heb om naar de klant te sturen. Dat is toch ook anders dan het digitale ontwerp.”

10. Hoe hoop je dat de trouwwereld er over 10 jaar uitziet?

“In Amerika zijn ze heel over the top, maar toch vind ik het heel gaaf dat mensen daar voor hun bruiloft voor een complete huisstijl kiezen. Dat zie je hier ook steeds meer, dat mensen voor een heel pakketje gaan van een kaart, routebeschrijving en een RSVP-kaartje met één look. Het ziet er gewoon leuk uit als je dat door de brievenbus krijgt, dan denk je: ha, daar heb ik zin in, zo’n feest!
Meer mensen zijn bezig met wat voor trouwkaart ze sturen en gaan niet meer naar de drukker om iets in een boek aan te wijzen. Ze gaan nu voor een persoonlijke kaart. Ik vind dat belangrijk: dat je echt hun eigen stijl ziet terugkomen. Want je kunt een kaart wel heel mooi vinden, maar hij moet wél iets over je zeggen…”

Wil je meer trouwkaarten van Studio82 zien? Kijk op www.studio82.nl!

Foto’s: Els Korsten Fotografie

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen