Eh, wat doen we met de openingdans?

Bijna alle Lucky Girls die we spreken over hun trouwfeest, zeggen: “We zaten wel even met onze handen in het haar over de openingsdans hóór.” Logisch ook: want wat moet je in vredesnaam gaan staan doen op de dansvloer, met z’n tweetjes? Als we even navraag doen, zegt niemand: “O, ik ben wel een danser, dus die openingsdans doe ik wel effe.” En laten we even realistisch blijven: speciaal danslessen volgen voor je openingsdans, doet ook bijna niemand meer.

Toch raden dj’s, bands en andere feestnummers je aan om toch íets te gaan staan doen op die dansvloer, om het feest te openen. Want je wil natuurlijk dat iedereen volledig uit z’n panty gaat op de dansvloer. En dan is het toch een beetje een kwestie van ‘als er één schaap over de dam is’. Dat schaap, dat ben jij dus in dit geval. Samen met je lief. Dus, haal diep adem, sla een glas champagne achterover en ga ervoor!

Hieronder 5 ideeën voor je openingsdans, van onze Lucky Girls:

1. Pak ’n cultklassieker uit je jeugd. Thriller van Michael Jackson, de Macarena, YMCA, waar je dan ook maar van uit je dak gaat. Who cares dat het er niet uitziet, als je maar lol hebt!

2. Doe een populair dansje van Youtube na: de Harlem Shake, dat populaire filmpje van een groep bruiloftsgasten die de kerk in rent op ‘I think I wanna Marry you’ van Bruno Mars of van die filmpjes waarbij het net lijkt alsof je aan een serieuze stijldans gaat beginnen, maar er ineens een stoer staaltje streetdance tevoorschijn komt. Zoals in dit fragment uit ‘Everybody Loves Raymond’:

3. Freestyle. Niks instuderen, gewoon lekker dansen. Ook hier geldt: zolang je maar lol hebt. Dan slaat de feestvreugde vanzelf over op je gasten. Sterker nog: dan zullen zij zich ook niet schamen om lekker gek te gaan staan doen op de dansvloer.

4. Met z’n allen. Vind je ’t doodeng om met z’n tweetjes op de dansvloer te staan? Vraag of je vrienden of familieleden meedoen! Want waarom niet?

5. Organiseer een flashmob. Verrassend en natuurlijk supercool; als ineens overal uit de zaal mensen vandaan komen om mee te dansen met jullie.

Wat je ook doet: gewoon blijven lachen en genieten, dan komt de sfeer er vanzelf in.

Plaatje via Gemma Correll

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen