Ideeën die je gezien moet hebben voordat je gaat trouwen: bouw een kinderhoek

Komen er veel kinderen op je bruiloft? Maak het voor hen ook een leuke dag door een kinderhoek voor ze in te richten. Een tent of huisje zullen ze al helemaal geweldig vinden: écht hun eigen plekkie (tip: zorg er dan wel voor dat er een opening is zodat je de kids goed in de gaten kunt houden. Of zorg voor een oppas of iemand die toezicht houdt), maar het kan ook een deel van een zaal of tuin zijn dat je een beetje afbakent. Een soort Fort Kinderstein. Daar kunnen ze lekker ravotten, kleuren, kletsen en spelen terwijl de volwassenen (ook wel bekend als de ‘grote kinderen’) zich bezig houden met trouwgedoe.

Zorg voor wegwerpcamera’s zodat ze fotografie-opdrachten kunnen uitvoeren, kleurboeken en kleurpotloden, bellenblaas, bordspelletjes en snoep. En misschien zelfs wel een eigen bruidstaart. Lucky Girl Harmke maakte een gigantische snoeptaart voor de kinderen op haar bruiloft, zo’n echte showstopper. Denk je nu bij jezelf: ‘dat doe ik haar niet na’ (dat denken wij nu namelijk…), koop dan een kant-en-klare snoeptaart op de markt of bij een snoepwinkel.

Ook leuk: houd de kinderen zoet met een Tattoo Booth waar ze tijdelijke tatoeages opgeplakt kunnen krijgen. Lekker stoer!

Zet je de kids aan een lange tafel? Bekleed die dan met papier in plaats van een tafellaken, zodat ze daar direct op kunnen kleuren en tekenen.

Voorbeelden van kinderhoeken van onze Lucky Girls ter inspiratie:

Lucky Girl Harmke trouwde buiten en bakende met behulp van gordijnen een speciaal hoekje af voor de kids. (foto: van[sOfie])

Kijk nou zo gezellig! (foto: van[sOfie])

Lucky Girl Arma had een speciale ruimte voor ‘cool kids’ op haar trouwlocatie, waar het barstte van de spelletjes. (foto: Eppel Fotografie)

Zo betrek je de kinderen ook bij je bruiloft en wel op een manier waardoor ze zich heel speciaal voelen. Have fun!

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen