Lekkere ideeën om de catering simpel te houden op je bruiloft

Op je bruiloft wil je natuurlijk dat je gasten kunnen genieten van lekker eten. En dat kun je zo ingewikkeld of simpel maken als je zelf wilt. Het is heerlijk om je vrienden en familieleden een uitgebreid diner voor te kunnen schotelen, maar dat is vaak wel prijzig. En of je nou een klein budget hebt of niet; het is minstens zo leuk om de catering simpel te houden. Gewoon puur & lekker eten, zonder gedoe. Met als belangrijkste troef dat het zo lekker stressvrij is.

Hieronder wat ideeën voor relaxed, simpel, maar overheerlijk eten op je bruiloft:

Lunchtrommeltjes

Maak van tevoren (of laat maken) lunchtrommeltjes voor je gasten. Ideaal voor als je buiten trouwt of als je gaat picknicken op je bruiloft. Of als je eerst wat onderneemt met al je gasten, bijvoorbeeld een fietstocht of autotocht (iedereen zijn bammetjes wel bij zich?).

Lekker eten dat je goed kunt bewaren in zo’n trommetje: wraps met lekkere vulling, sandwiches met beleg, fruit- of groentespiesjes, een bakje met (pasta-)salade en bijvoorbeeld een appel of een banaan. Doe er voor de pitamientjes nog een Danoontje bij of een smoothie van Innocent. Happy Days!

Oldskool drankjes

Vul een grote ton met ijs en flesjes Coca Cola. En dan van die oldskool glazen flesjes; die zijn het leukste! Zet er een pot met leuke rietjes naast en je hebt het gezelligste bruiloftsdrankje ooit. In een wip. Je kunt in plaats van cola natuurlijk ook flesjes limonade serveren (ambachtelijke limonade zoals Bionade is momenteel très hip), flesjes appelsap (evt. van de boer!) of ijskoude flesjes Crodino. Errug lekker!

Vers fruit voor het oprapen

Aan vers fruit hoef je niets meer te doen = relaxed! Zet grote kisten aardbeien of perziken neer, serveer mooi geboende appels of knaloranje mandarijntjes op een schaal (of in grote glazen vazen: dienen ze meteen ook ter decoratie!). Kleine moeite, maar toch weer heel veel extra eten voor je gasten om op te snacken. Bij je local boomgaard.

Antipasti & tapas

Easy (want komt weinig gekook aan te pas) maar zooo lekker: een buffet met antipasti of tapas (al dan niet koud). Op een lente- of zomerbruiloft heb je weinig meer nodig dan een paar lichte hapjes om je voldaan te voelen. Regel lekkere hapjes bij een cateraar of traiteur. Mix & match lekker met je servies (ook dé oplossing als je geen zin hebt om servies te huren: gewoon vragen of je gasten wat borden en schalen mee kunnen nemen, zodat je een bonte & persoonlijke mix van serviesgoed krijgt – voelt lekker huiselijk) en dien alles op in verschillende schalen en borden.

Ook leuk: bij Martha Stewart Weddings zagen we een hele lange ‘letterbak’, met verschillende vakken waarin verschillende antipasti lagen opgediend. Een feestje om van zo’n buffet op te mogen scheppen!

Brood, kaas & charcuterie

Brood, kaas en andere lekkernijen op één grote tafel. Zorg er wel voor dat alles ka-kelvers is (geen brood van de supermarkt). Koop biologisch boerenbrood in, de lekkerste tomaatjes van een goede teler, overheerlijke kazen en worstsoorten en vleesoorten van de kaasboer en de slager. Haal je superverse biologische brood bijvoorbeeld bij De Veldkeuken, Vlaamsch Broodhuys of Anna Haen. En voor kaas moet je Abraham Kef kennen.

Dien alles op op grote houten snijplanken of een grote houten tafel. Lekker rustiek! Bang dat je gasten toch behoefte hebben aan iets warms? Je kunt ook zorgen voor een paar grote pannen soep als aanvulling. Check Soeperstar bijvoorbeeld eens.

Foodtrucks!

Huur een bus, caravan, kraam of kar met (warm) eten. Of dat nou een kraam met Koreaanse Taco’s is, een hotdogkar, de pizzakraam van Pizza Lab, een mobiele crêperie, de Friteswagen, tosti’s van Heet Brood of De Eetfabriek met hun eenpersoons kaasfondue. Zo geef je al je catering-zorgen uit handen en heb je naderhand niet eens afwas. Het is trouwens nog een feest voor je gasten ook, want wanneer eet je nou cool streetfood aan een kraam?

Zalige verrassing

Houd je je bruilofts-food simpel door voor één van bovenstaande ideeën te kiezen, breid het menu dan eventueel uit met een verse espresso of een ijsje toe. Regel een ijskar, een kek karretje met verse koffie of een bus met bubbels. Of schakel Oestermeisje of de oesterman van Zilt & Zalig in om vooraf heerlijke verse oesters uit te delen. Het gaat er niet om dat je duur of luxe eten serveert op je bruiloft; het gaat erom dat je gasten gewoon kunnen genieten van lekker, puur, eerlijk eten. Of dat nou een oester of een tosti is.

Nieuwe openingstijden! Woe t/m za van 09:00 tot 18:00.

Bekijk onze openingstijden >

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen