IJs op je bruiloft: ja, leuk! 12 vragen aan Pèpe’s IJs

001_pepes_ijs

Onmisbaar voor je bruiloft in de zomer is de ijskar. En zeg je ijskar, dan zeg je Pèpe’s ijs. Dit coole blauwe Fiat-busje stond onlangs op de bruiloft van Lucky Girl Debbie, die ‘m won via onze winactie (hadden we al gezegd dat ze een Lucky Girl is?). Reden genoeg voor 12 vragen aan Dennis Meinema – de oprichter van Pèpe’s IJs.

Hoe is Pèpe’s IJs ontstaan? En wie is Pepe?

Dennis: “Toen mijn vrouw zwanger was, moest ik geregeld ijs voor haar halen. Dan wandelde ik Park Sonsbeek in (Arnhem), maar daar was gewoon niks. Toen ben ik eens gaan informeren naar een vergunning om op die plek ijs te mogen verkopen. Uiteindelijk heb ik een karretje gebouwd met een scooter ervoor en ben ik dat gaan doen: ijs verkopen op een plek waar ik dat erg miste. We hebben de ijskar vernoemd naar ons zoontje Pepe. Zo was ook Pèpe’s IJs geboren.”

Jullie staan op een vaste plek in Park Sonsbeek en in Rozendaal, klopt dat?

“Inmiddels in Park Sonsbeek niet meer: we worden zo veel gevraagd voor andere dingen, zoals feestjes, bruiloften en marktjes, dat we daar niet meer aan toekomen.”

Komen jullie nog steeds met de scooter met het karretje?

“We hebben daarnaast nog twee andere ijskarren: een busje – een Fiat 900 uit Italië – en een bakfiets. Dat draagt zó bij aan de beleving: als je met een karretje of busje aan komt rijden op een bruiloft, is er gelijk een leuk sfeertje.”

pepes-ijskar-bruiloft-ijsjes

Waarom doe jij wat jij doet: wat maakt het zo leuk om een ijscoman te zijn?

“Je werkt altijd bij mooi weer, met vrolijke mensen. Daarbij is ijs ook een makkelijk product: er gaat niks verloren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld verse broodjes. Bovendien is het ook een heel móói product: we verkopen alleen kwalitatief goed ijs, ambachtelijk boerenijs uit de Achterhoek. Van een boer die zijn eigen vee houdt en geen rommeltjes toevoegt aan het ijs. Het is een heerlijk product waar je achter kunt staan. En dat blijkt te worden gewaardeerd door onze klanten.”

Doe je het fulltime?

“Mijn vrouw en ik werken allebei in de marketing en we doen dit als hobby, naast onze vaste banen. In het ijsseizoen hebben we het superdruk. We vragen dan ook vaak onze twee dochters van 16 en 18 jaar en hun vriendinnetjes om mee te helpen. Het leuke is dat je samen dan echt een doel hebt die dag waar je naartoe werkt.”

We kunnen bij jou kiezen uit verschillende smaken ijs. Welke smaak is het meest populair?

“Dat zijn toch de hardlopers: aardbei, vanille en chocolade. In Nederland zijn we best wel verwend met gekke ijssmaken – kijk bijvoorbeeld naar Ben & Jerry’s ijs – maar van de klassiekers krijgen we gelukkig ook geen genoeg. Als je Pèpe’s IJs in wilt huren voor een feestje, kunnen we ook op bestelling voor andere smaken zorgen.”

003_pepes_ijs

Wat is nou toch die aantrekkingskracht van een ijsje, denk jij?

“Een ijsje eten is echt een verwenmomentje. Als je met een gezin naar een marktje gaat, kan dat best wel duur zijn. Dan is een ijsje relatief niet zo duur. Een ijsje is een beetje geluk voor weinig geld.”

Kom je vaak op bruiloften? En op welk moment van de trouwdag kom jij meestal opdraven?

“We staan regelmatig op bruiloften, maar ook op feesten van mensen die bijvoorbeeld 25 of 30 jaar getrouwd zijn. Vaak als toetje; dat vinden mensen leuk, na het eten. Maar we komen ook op communiefeestjes, buurtfeesten, barbecues in het park, schoolfeesten en de avondvierdaagse.”

Hoe geef jij kleur aan een bruiloft?

“Op bruiloften speelt die beleving heel erg, die wij brengen met de ijskar. Dat is gelijk een stukje uitstraling. Op de bruiloft van Lucky Girl Debbie stonden wij bijvoorbeeld naast een mobiele koffiebar; vanuit een Piaggio Ape. Dat zie je vaak, die combinatie. We zijn natuurijk geen food truck, maar wel een beetje mobiel. En het voegt echt iets toe aan je bruiloft, als wij daar zo op de oprit staan. Meestal begint het trouwens bij de kids die een ijsje komen halen, maar willen de ouders uiteindelijk ook altijd proeven!”

002_pepes_ijs

Wat is de tofste trouwlocatie waar je ooit bent geweest?

“Wat ik de mooiste locatie vind is Kasteel Zijpendaal in Arnhem en daar dan in het park staan. Als je daar bent bij mooi weer… ooo, dan is het echt een unieke locatie. En dan kom ik tijdens het champagnemoment aan met een scootertje met ijs… hoe leuk is dat!”

Hoe onderscheid je je van andere ijscomannen?

“Ten eerste: wij zijn geen diepvriezer op twee wielen of een saaie aanhanger achter een auto; onze ijskarren zien er gewoon leuk uit. Ten tweede serveren wij kwalitatief goed ijs. En ten derde: we pakken het serieus op, maar het blijft een hobby en juist daardoor kun je lol hebben en er wat leuks van maken. Het is voor ons een vorm van ontspanning.”

Wat zijn je famous last words?

“Kom om de sfeer te proeven eens naar www.pepesijs.nl en onze Facebookpagina. Dan kun je zien wat wij doen en beleven en snap je het concept!”

004_pepes_ijs

Naast Pèpe’s IJs is er trouwens ook Pèpe’s Piepers: biologische piepers, spiraal gesneden, gefrituurd en gekruid. Dennis: “Dat vindt iedereen superlekker, omdat het net tussen chips en een patatje in zit. Het is een heel puur product.”

Mmmh… lékker!

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen