Laat je inspireren: 15 alternatieven voor bruidstaart

Een bruidstaart is leuk, maar waar de één een compleet pronkstuk wil laten maken, hoeft al dat gedoe voor de ander niet zo. Misschien ben je dan ook op zoek naar een leuk alternatief voor de traditionele bruidstaart. En er zijn gelukkig legio andere – yummy – dingen te bedenken die je kunt serveren in plaats van een bruidstaart. Hieronder 15 ideeën die je kunt gebruiken als alternatief voor je bruidstaart:

1. Pannenkoeken

Maak een enorme toren van Franse crêpes in de vorm van een bruidstaart, of serveer gewoon een yummy pannenkoekenbuffet (met American Pancakes bijvoorbeeld). Zet verschillende toppings klaar (verschillende soorten stroop, fruit, slagroom, etc.) en laat het pannenkoekenfeest beginnen!

2. Donutbruidstaart

Zoetekauw eersteklas? Stapel een grote berg donuts op elkaar of zie een grote etagère te pakken te krijgen die je volstapelt met donuts. Vrolijke sprinkles erop èt voilá!

donut bruidstaart

3. Cupcakes

Nog altijd zeer geliefd op bruiloften & partijen en we snappen natuurlijk allemaal waarom: omdat ze er onweerstaanbaar leuk & lekker uitzien en omdat er niks gaat boven zo’n prachtig éénpersoonsgebakje, helemaal voor jezelf. Verkrijgbaar in alle denkbare ontwerpen, da’s ook zo leuk.

cupcakes bruiloft

4. Appeltaart

Waarom het niet lekker relaxed en op z’n Hollands houden met een paar goede oude appeltaarten? Het is niet voor niets de meest geliefde taart van Nederland. Maak ze samen met je familie, naar oud familierecept of bestel een paar appeltaarten op je favoriete adresje. ‘T is nog budgetvriendelijker dan een bruidstaart ook. Ook leuk: laat Public Pie op je feestje komen en verse, éénpersoons appeltaartjes bakken voor je gasten.

public pie

5. Kant-en-klare taarten van de bakker

Bijvoorbeeld van de Bijenkorf, de HEMA, V&D of een andere winkel die bekend staat om zijn taarten, desnoods je favoriete bakker om de hoek. Relaxed, maar zeker ook lekker. En ideaal voor als je al op korte termijn trouwt en niet nog een hele bruidstaart hoeft te laten ontwerpen (wat vaak best lang kan duren).

6. Bruidscake

Ben je meer van de ijstaart, (chocolade)cake of flan (Franse Puddingtaart) dan van de taart? Waarom dan niet een bruidsflan, bruidscake of iets in die trant? Think outside the box!

Photo by lindsay Cotter on Unsplash

7. Brownies

Je kunt ze opstapelen tot een enorme brownie-berg, of er een buffet mee maken. Bij Assepoester vinden wij de brownies van de Bijenkorf tot nog toe de állerlekkerste.

brownies bruiloft alternatieven bruidstaart

Photo by Michelle Tsang on Unsplash

8. Pudding

Gezien bij Bompas & Parr: grote torens bestaande uit puddinkjes. Want dat kan natuurlijk ook! Lekker verfrissend in de zomer.

9. Macarontoren

In Frankrijk is ‘ie populairder dan de bruidscupcakes hier zijn; een grote, kleurrijke toren van macarons, ter vervanging van de traditionele bruidstaart. Bond & Smolders in Utrecht heeft ze bijvoorbeeld, maar ook Patisserie Tout in Amsterdam.

macarontoren bruiloft

10. Homemade taarten

Gaan er in jouw familia ge-wel-dige familierecepten rond die al eeuwen meegaan? Waarom dan niet lekker dicht bij jezelf (of je familie) blijven en de classics serveren op je bruiloft? Sla een middagje aan ’t bakken met je moeder, oma, zus, tantes, of wie er dan ook maar een keukenprinses is en serveer jullie zelfgebakken, homemade taarten. Mhhh!

zelfgemaakte taarten als bruidstaart

11. Tompoezen

Altijd lekker, simpel en fijn low-budget. Bij de HEMA kun je zelfs tompoezen bestellen met je eigen ontwerp. Lees er in deze blogpost meer over.

tompoezen bruiloft

12. Croissants

Een buffet van croissants: hoe cool is dat? Iets hartiger dan zoete taarten en al helemaal leuk voor mensen die ’s ochtends trouwen. Tip: amandelcroissants ogen ook nog eens heel feestelijk.

croissants

Photo by Karolina Szczur on Unsplash

13. Éénpersoonstaartjes

Staat zo leuk & zo luxe; ieder zijn eigen taartje! En je kunt vanalles bestellen: appeltaartjes, kleine boltaartjes, bossche bollen; wat je wilt. Prik er eventueel vlaggetjes in met de smaken erop of met de namen van je gasten.

Bossche bollen alternatieven voor bruidstaart

 

14. Oreo-bruidstaart

Je moet wél even iemand zien te vinden die ‘m voor je kan maken (Martha Stewart doet ’t in ieder geval…) of zelf het lef hebben om te gaan stapelen, maar dan heb je ook wat.

15. Petit-fours

Of ik iets kan bedenken dat beter is dan één grote, yummy bruidstaart? Jawel: een hele tafel vol met drop-dead-gorgeous, heeeerlijke petit-fours. Een petit-fours-buffet, jawel!

petit-fours

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen