Lekker buiten trouwen op een gave locatie: in gesprek met Trouwen in het Bos!

001_trouweninhetbos

Lekker ongedwongen buiten trouwen en zélf je trouwfeestje samenstellen: dat is waar we van houden en dat is ook wat de coole gasten van Trouwen in het Bos voor jou mogelijk maken. In de zomer maken ze er jouw eigen mini-festival van en in de winter wordt het een knusse ceremonie onder een dekentje, met grote vuurkorven en koppen dampende choco. Wij spraken Trouwen in het Bos-oprichtster Lianne over dit coole concept…

1. Vertel: wat is er zo leuk aan trouwen in een bos?

Lianne: “De vrijheid. En het bos is het meest prachtige decor dat je je kunt voorstellen; daar kan geen andere locatie tegenop. Het is bovendien een hele veelzijdige plek; je hebt niet te maken met vaste ruimtes waarbinnen je moet blijven. Zo kunnen we zelf een soort huiskamertjes creëren.”

2. Wat is jullie stijl?

“Er zijn heel veel stijlen mogelijk in het bos. Wij houden van een wat lossere stijl, en hebben daar ook onze 6 thema’s op gebaseerd: Festival, Vintage, Eco Love, Romance, Bohemian en Barnweddings. Stuk voor stuk prachtige stijlen om hét perfecte en persoonlijke plaatje te creëren. Het leuke is dat je ook voor een mix kunt gaan!
De laatste in het rijtje bieden we binnenkort ook aan in een nieuw concept: INTO THE BARN. Denk aan oude schuren en rustieke schaapskooien die we volledig in concept aanbieden voor weddings en events. Daarmee creëren we óók de mogelijkheid om in de winter te trouwen. Buiten in een tent kan het dan te koud zijn. In een schuur kunnen we lekker een haardvuurtje stoken en een winters plaatje creëren. Dan kun je de ceremonie wel in het bos doen en krijgt iedereen een lekker kleedje over de benen, een kop warme choco en branden we vuurkorven. Een ongedwongen, winters plaatje.”

007_trouweninhetbos-schaapskooien

3. Jullie speuren zeker voortdurend naar leuke trouwlocaties?

“We zijn vorig jaar gestart met Trouwen in het Bos en werken samen met Staatsbosbeheer; dat is onze hoofdpartner. Van hen hebben we het grootste aantal boslocaties in ons bestand dat we mogen aanbieden als trouwlocatie. Maar we werken ook samen met Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en gemeentelijk beheer. Er is zó veel bos in Nederland, dus het aantal locaties dat we ontdekken groeit wekelijks. Soms komen bruidsparen zelf aan met een stukje bos waar ze heel graag willen trouwen. Dan kijken we graag of we dit mogelijk kunnen maken.”

4. Mag je als particulier zomaar in het bos trouwen?

“Er moet eerst het nodige geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de Flora & Fauna wetgeving, waar je mee te maken krijgt. In de meeste bossen en nationaal parken gelden er regels met betrekking tot de toegang. Deze is vaak alleen tussen zonsopgang en zonsondergang. En ook rondom het broedseizoen gelden speciale regels. Sowieso moet je altijd toestemming vragen als je in openbaar gebied iets wilt doen. Ergens een feesttent opzetten, mag dan ook niet zomaar. Wij betalen ook een soort huur aan het beheer om gebruik te mogen maken van een boslocatie. Dus eigenlijk steun je ook het goede doel door in het bos te trouwen. Het zou een mooie slogan kunnen zijn: ‘ben jij voor bosbehoud, zeg ja!’, haha!”

002_trouweninhetbos.jpg

5. En wat doen jullie precies? Regelen jullie de bruiloft van locatie tot servet?

“Ja, we verzorgen het complete plaatje! Je komt op een plek waar helemaal niets is. Geen sanitaire voorziening, geen stroom, water, alleen maar bos… dat heeft iets heel avontuurlijks. Wij leveren een totaalconcept. Dat begint bij ‘Yess & Cake’: een ceremonie met een toost & sweettable, een BABS, een prieel in de stijl van het thema, decoratie en bloemwerk tot aan een volledig gestyled programma met een diner, feest en alles erop en eraan.”

6. Waar kiezen de meeste bruidsparen voor?

“Het derde arrangement, dus dat wij de hele dag regelen, is het populairst. Dan krijg je ook de beste bosbeleving en het is voor ons als team ook nog eens het leukste om te doen. Soms zijn we 16 uur achter elkaar aan het werk, maar het is ook zo’n dankbaar werk en je krijgt er zoveel voldoening voor terug. Dan maakt het niet uit of het een lange dag is of koud is. Steeds weer opnieuw die wow-factor creëren op een plek waar eerst niets was, dat is wat ons drijft.”

006_trouweninhetbos

7. Doen jullie alleen grote bruiloften of kun je ook met een klein gezelschap heel intiem trouwen in het bos?

“Trouwen in het bos kan ook heel klein en intiem. In principe met een gezelschap vanaf 10 gasten. Maar houd er wel rekening mee dat je altijd te maken hebt met vaste kosten, die verhoudingsgewijs hoger zijn als je minder gasten hebt. Dan kun je misschien beter voor het arrangement ‘Yess & Cake’ kiezen; de ceremonie met toost.”

8. Wat is de leukste locatie waar jullie ooit zijn geweest?

“Dat is lastig kiezen.. Ik heb meerdere favorieten. De Veluwe is prachtig en het Haagse Bos is uniek, omdat het echt midden in het centrum ligt. Bos Zuylestein is super veelzijdig en zo staat er op de Posbank de mooiste trouwboom die ik ooit heb gezien. Dat is nou een locatie die bij uitstek geschikt is voor een klein gezelschap. Je kunt er niet met de auto komen en je moet alle spullen naar boven tillen, de heuvel op. Dat is niet te doen met 100 gasten. Maar dat uitzicht… Daar word je stil van.”

004_trouweninhetbos.jpg

9. Wacht even, een trouwboom zei je? Wat versta jij onder een trouwboom?

“Ik ben overal wel op zoek naar een trouwboom! Gewoon een grote mooie boom waar je bij of half onder kunt trouwen. Zo’n boom die bijna alle andere bomen heeft overleefd, eentje met een verhaal.”

10. Wat zijn jullie toekomstdromen voor Trouwen in het Bos?

“Het is zo snel gegaan met ons concept, dat het lastig is om nu al veel verder te kijken. Op dit moment zijn we druk met alle voorbereidingen voor de bosbruiloften en ons ‘Trouwen in het Bos Festival,’ dat op 13 september 2015 zal plaatsvinden, maar er ontstaan ook steeds nieuwe ideeën. We zijn nog lang niet klaar. De liefde voor buitentrouwen zal nooit meer overgaan! We hopen steeds meer mogelijk te kunnen maken.”

005_trouweninhetbos

11. Onze missie is: Lucky Girls laten zien dat je ook op je éigen manier kunt trouwen. Doen jullie dat ook, en zo ja: hoe?

“Wij vinden het belangrijk om te kijken wat voor jullie – het bruidspaar – belangrijk is. Vaak ben je bij een trouwlocatie gebonden aan bepaalde vaste elementen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit een paar menu’s en 2 prosecco ’s. Wij gaan zeer flexibel om met de wensen van het bruidspaar. Een Perzisch driegangendiner is dan bijvoorbeeld een leuke uitdaging! Op die manier hopen we een bruiloft veel persoonlijker te kunnen maken. We laten natuurlijk wel onze arrangementen zien, maar daarbinnen is heel veel mogelijk. Voor ons is elke trouwdag echt weer heel anders.”

12. Wat is jullie gouden tip voor Lucky Girls?

“Kijk heel goed naar wat je zelf wilt en laat je niet afleiden door het geijkte riedeltje. Het gaat erom wat jullie willen beleven en uitstralen. En dan kom je misschien wel bij Trouwen in het Bos uit…;)”

mustdoWil jij ook lekker buiten trouwen in het bos? Kijk op www.trouweninhetbos.nl voor héél veel inspiratie!

love and cupcakes facebook

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen