Lesbisch & trouwen: voorbeelden van toffe (niet-traditionele!) trouwkleding

De zoektocht naar trouwkleding is voor iedereen een beetje spannend. Want zie uit die zee van jurken maar eens iets te vinden dat helemaal bij jóu past. Dat lijkt soms wel een Mission Impossible; zeker als je kijkt naar wat het aanbod overwegend is: traditionele witte Sissi-jurken. Geen zorgen: we got you covered, want bij ons vind je alle tegenhangers van die hysterische witte jurken met pofmouwen en strikken op de kont. Gewoon moderne bruidsmode waarin je je lekker voelt en te allen tijde jezelf blijft.

Als je gaat trouwen met een vrouw in plaats van met een man, komen er soms nog wat extra zenuwen kijken bij het hoofdstuk ’trouwkleding’. Dat komt eigenlijk vooral doordat vrouwen uit zoveel dingen kunnen kiezen. Waar mannen toch eigenlijk altijd wel bij een pak uitkomen, moet je als vrouw ineens gaan nadenken over waar je je ’t lekkerst in zult voelen op je trouwdag. Trouwen in een witte jurk? Trouwen in een gekleurde trouwjurk? Een korte trouwjurk? Of misschien wel trouwen in een broek? En hoe moet dat bij elkaar passen?

Sommige mensen gaan er dan meteen vanuit dat jullie eruit willen zien als een ‘mannetje-vrouwtje’-stel. Dus de een in een pak en de ander in een jurk. Pfff wat een onzin! Net als dat er hordes heterovrouwen zijn die nog liever een vuilniszak aantrekken dan een júrk, zijn er ook massa’s lesbische vrouwen die niet dood gevonden willen worden in een pak. En als wij kijken naar alle Lucky Girl-duo’s die we de afgelopen jaren hebben geholpen aan trouwkleding, waren er niet twee hetzelfde.

Sta je voor de keuze en vraag je je af wat je aan moet trekken op je bruiloft, dan zeggen wij: alles kan & mag. Er is geen goed of fout. Ga gewoon lekker apenkooien dus: doen waar je zin in hebt! En heb je nog geen idee? Dan raden we je aan om gewoon lekker vanalles aan te trekken. Zo kun je bij ons in de winkel gewoon passen waar je zin in hebt: een stoere witte trouwjurk, of juist een trouwjurk in een kleur, of misschien toch dat broekpak als je je daar lekkerder in voelt. Je weet pas hoe je je voelt, als je het probeert.

Inspiratie!

En dan nu – omdat we vinden dat je in de media véél te weinig foto’s ziet van lesbische bruiden in hun trouwkleding – geven we je een stukje inspiratie van onze eigen Lucky Girls. Zij brengen je vast wel op ideeën!

Ester & Petra gingen allebei voor een paarse trouwjurk, maar dan net even anders. Die van Petra is tweekleurig: roomwit met paars en Ester ging voor een egale paarse trouwjurk. Door voor dezelfde tint te kiezen, zijn ze onmiskenbaar een Lucky Couple. Ester: “Mijn ervaring is: je kunt wel een idee hebben van wat je wilt, maar je gaat met iets héél anders de deur uit! Lenny, die ons hielp, wees naar een paarse jurk en zei tegen Petra: ‘die kleur zou jou mooi staan’. Petra zei nog: nou, dat weet ik niet hóór! Maar ze vond een hele mooie tweekleurige trouwjurk; paars met roomwit. Mijn moeder zei: ‘Ester, dan is het wel leuk als jij een jurk aantrekt in die kleur paars, dan is het één geheel.’
Ik trok die jurk aan en het was het gewoon. Ik doe heel vaak miskopen en mijn motto is dan ook: bij twijfel niet doen, maar dit was het gewoon. Dat voelde ik.”

À la Mirjam & Dieuwke: allebei dezelfde korte trouwjurk, maar dan in een andere kleur. Trek er matching Allstars bij aan. Dieuwke: “Traditioneel gedoe past niet bij ons, dus jurken vinden was nog best een drama. Maar ja, je wil ook niet in het eerste beste Hennes-jurkje aantrekken waar de halve straat in loopt. De site van Assepoester sprak ons wel aan dus we zijn gaan kijken. Toen we binnenkwamen zakte de moed ons al helemáál in de schoenen… wat een drukte! Van ellende zijn we toch maar iets gaan passen. We zagen het eigenlijk helemaal niet zitten maar al snel keken we elkaar aan en zeiden we: cool, dit wordt het! Best snel, maar we dachten van tevoren al: als het hier niet lukt, dan lukt het nergens. We hebben allebei dezelfde jurk gekocht, korte jurkjes; die van mij is roze en die van Mirjam rood. We zijn ook niet op trouwschoenen getrouwd, we hadden gewoon Allstars aan. Mirjam rode en ik roze, precies passend bij onze jurken. We lopen toch altijd op Allstars.”

Merette & Debbie gingen allebei in het wit! Merette: “Deb is niet zo van de jurkjes, dus het was al meteen duidelijk dat het geen jurk zou worden. Maar een echt pak vonden we ook weer zo mannetje-vrouwtje. Ik vond een plaatje van een lesbisch stel waarvan we één van de outfits hebben laten namaken voor Debbie. Dat was goed gelukt” (note: die is dus niet te koop bij Assepoester, maar voor onze broekpakken kun je op onze website kijken). Merette ging zelf naar Assepoester voor een niet-traditionele trouwjurk. Ze vond een “vrolijke, gekke, feestelijke jurk”. Merette: “We hoorden volop dat we er samen als een stralend bruidspaar uitzagen. Heel leuk!”

Marloes & Heleen gingen allebei voor een korte trouwjurk in kleur, maar dan wel twee hele verschillende kleuren. Marloes: “We hebben wel van tevoren een en ander afgestemd samen. Zo hadden we afgesproken dat het voor ons allebei in ieder geval een jurk zou worden, want we zijn niet helemaal broekenmensen. Ik zou in een wat langere jurk komen en Heleen in een korte. Om en nabij de knie zeg maar, dat hadden we afgesproken. En niet in het wit, omdat je dan echt zo’n eruit springend bruidje krijgt. Het is natuurlijk toch al anders dan anders, dan ga je ook niet in een witte jurk.” Ze gingen ieder afzonderlijk van elkaar naar Assepoester en wij zorgden ervoor dat ze allebei iets vonden dat bij elkaar paste. Marloes: “We hadden wel dezelfde stof, maar verder was de kleur en het model van de jurk helemaal anders. Ik koos voor paars, Heleen koos voor bruin-koperkleur. We hebben er enorm veel complimenten over gekregen.”

Henrieke & Roelien zijn allebei naar eigen zeggen “niet van die jurkenmeisjes”, maar vonden toch allebei een trouwjurk die bij ze past. Voor Henrieke werd het een lange witte jurk zonder poespas en met een groen lint om haar taille. Roelien vond een stoere korte witte trouwjurk. Je ziet: allebei in een witte trouwjurk kan écht wel! Henrieke: “We kwamen er op onze trouwdag achter dat onze jurken van hetzelfde merk zijn en van precies dezelfde stofsoort. De reacties waren natuurlijk van ‘ooh’ en ‘aah’, haha. Ze vonden allemaal dat deze jurken echt bij ons pasten.”

Laat je inspireren door deze eigenzinnige Lucky Girls en blijf ook dicht bij jezelf. Het gaat er niet om wat mensen van je verwachten of wat misschien gebruikelijk is, maar dat je doet (of draagt!) waar jij je goed bij voelt. Ga lekker passen en laat je verrassen!

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen