Leuke alternatieven voor rijst gooien op je bruiloft

Rituelen kunnen heel mooi zijn, maar ze worden naar ons idee alleen nog maar mooier als je er je eigen draai aan kunt geven. Rijst gooien naar een kersvers bruidspaar, zou voor voorspoed & vruchtbaarheid staan. Wij skippen het laatste gedeelte, maar een pasgetrouwd stel alle voorspoed van de wereld toewensen is een ritueel waar we graag aan bijdragen. Maar ríjst… dat kan beter. Daarom hierbij leuke ideeën van dingen om het bruidspaar (op vriendelijke wijze!) mee te bekogelen;

Hoog op de lijst van leuke ideeën voor je bruiloft: bellenblaas. Het is cheap, het is feestelijk en we worden er vrolijk van. Nóg vrolijker worden we van de bijzondere bellenblaas met een geurtje van  Maison Francois Kurkdjian. Very speciaal, met geuren als munt, versgemaaid gras, peer en violet. Al is doodgewone Jip & Janneke-bellenblaas natuurlijk ook al helemaal leuk.

Confetti is altijd leuk en feestelijk. Je kunt ook zelf confetti maken in mooie kleurtjes met behulp van een perforator of een pons die je in de crea-winkel koopt. Helemaal cool is extra grote confetti of confetti in grappige vormen (hartjes, smileys, sterretjes, of iets anders dat bij jullie past). En papiersnippers doen het ook leuk. Bijvoorbeeld crêpepapier in kleine reepjes. Deel de confetti uit in leuke doosjes, zakjes of patatzak-achtige houders. Je houdt ze rechtop door gaten in een doos te prikken waar je ze in ‘vastzet’. Slimme tip van de week!

Van ongekookte rijst wordt natuurlijk niemand blij. Gooi liever met spekkies! Lekker vrolijk. En – ook niet geheel onbelangrijk – ze landen tenminste zacht (en dat kunnen we van rijst niet zeggen).

Papieren vliegtuigjes (liefst met geheime wens of boodschap erop; spread the love!) of vogeltjes worden ook vaak gebruikt als alternatief voor rijst gooien. Lief!

Mooi als de trouwceremonie wordt voltrokken als het schemert of in de winter, als het donker is: met z’n allen een soort boog van sterretjes (vuurwerk) maken. Zó feestelijk!

Bloemblaadjes. En dat hoeven niet wéér die rode en witte rozenblaadjes te zijn; wat dacht je van een mix van delicate bloemblaadjes van gekleurde bloemen als ridderspoor, gerbera’s of wat je dan ook maar leuk vindt? Maak een lila-roze-wit-mixje of verzin je eigen ‘blend’. Mix & Match!

Ook mooi symbolisch: ballonnen loslaten. Helemaal leuk: vervang het traditionele gastenboek door kaartjes waar je gasten een wens aan het bruidspaar op kunnen schrijven en laat de kaartjes aan ballonnen binden. Al die mooie wensen die de lucht ingaan… dat móet toch wel heel veel voorspoed brengen?!

Tell us: waar wil jij wel mee strooien?

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen