Om door een ringetje te halen: trouwringen van Pring!

Je herkent het vast wel: je wil graag een trouwring, maar je hebt geen idee wat voor één. Want ligt het aan jou, of lijken ze allemaal op elkaar? Geen paniek: wij hebben de coolste én persoonlijkste trouwringen voor je gevonden. Die van Pring. Met altijd een uniek ontwerp op maat voor jou alleen. Om door een ringetje te halen, zo mooi.

Pring werd opgericht door Chloë. Onlangs gaf ze via arnhemsmeisje.nl een setje GRATIS trouw(P)ringen weg aan een Lucky Couple. Manouk en haar Lucky Guy zijn de gelukkigen (ja, wij zijn ook jaloers!).
We wilden nog véél meer weten over Pring en nader kennismaken met Chloë. Dus vroegen we haar het hemd van het lijf:

Hoe is het idee voor Pring ontstaan?

Chloë: “Ik wilde graag een sieraad voor mezelf, en dan echt iets wat niemand anders heeft. Ik heb mijn dochters en mijn partner hun namen op laten schrijven, gewoon in hun handschrift, en daarvan de eerste Pring gemaakt. De ring is deels gemaakt met een 3D-printer en vervolgens ambachtelijk gegoten en afgewerkt. Het is een heel uniek sieraad voor mij en ik wilde het niet vercommercialiseren; het was echt mijn ring. Maar ik kreeg zoveel leuke reacties van vrienden en ook van mijn man, dat ik uiteindelijk in een weekend het plan voor Pring heb ontwikkeld.”

Hoe komen de meeste mensen bij jullie terecht?

“Het gaat via-via; mensen zien een Pring bij elkaar en willen er dan ook één. Iemand die de ring draagt, is de beste reclame. Er liggen wel een aantal ringen in winkels van vrienden, maar die liggen daar puur als voorbeeld. Want je krijgt altijd een uniek product met andere namen, andere maten, andere materialen… Het wordt op een hele ambachtelijke manier vormgegeven. “

Wat is jullie werkproces?

“Je plaatst je bestelling op de website en selecteert onder andere je maat, het materiaal en de afwerking. Er is ook ruimte om nog iets toe te voegen; sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een specifiek symbool of geven aan een diamantje te willen in hun Pring. Dan ga ik een vormschets maken en die stuur ik op.”

Wat is dat; een vormschets?

“Dat is een schets van het silhouet van je ring, puur voor de eerste indruk, want een ring is natuurlijk rond en ook de lichtval maakt ‘m in het echt heel anders dan op papier. Maar daar communiceren we heel goed over. Voor elk ontwerp, pas ik alle letters aan. Een L kun je bijvoorbeeld op schrift goed aan een andere letter vastzetten, maar in een 3D-ontwerp is dat lastiger. In het begin, toen ik nog aan het uitproberen was, brak er weleens een ring. Je kunt bijvoorbeeld ook niet zomaar een ‘i’ maken met een los puntje erboven. We zorgen ervoor dat je zowel een mooie als een sterke vorm hebt. Daar gaat best wel wat werk in zitten.”

Hoe lang duurt het voordat je je Pring thuis hebt?

“Als de schets is goedgekeurd, hebben wij ongeveer vier weken nodig om je Pring te maken. Dat besteden we deels uit, maar de afwerking vindt altijd bij ons plaats. Vervolgens krijg je een heel mooi pakketje thuis met daarin jouw Pring.”

Je hoeft tegenwoordig dus niet meer naar de juwelier om eindeloos trouwringen te gaan passen…?
“Nee, ben je gek! Het kan allemaal online. Wel krijg ik heel af en toe vragen van mensen die nieuwsgierig zijn naar Pring en willen komen voelen, proeven en horen. Dat vind ik alleen maar leuk en dat kan ook. Samen met mijn partner heb ik een ontwerpbureau in Eindhoven en daar komen dan soms mensen langs voor Pring. Misschien kunnen we in de toekomst wel meer mensen ontvangen.”

Voor wie is Pring en voor wie niet?

“Ik zou wel wat meer voor mannen willen maken, want waarom zouden zij geen stoer, persoonlijk sieraad dragen? Vrouwen shoppen natuurlijk meer, dus die komen eerder in aanraking met ons. Jongeren krijgen de sieraden vaak cadeau. In principe is Pring voor iedereen; iedereen heeft wel iets wat ze koesteren.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Wat me opvalt, is de variëteit van de mensen die een Pring willen. We krijgen hele verschillende vragen en verschillende invalshoeken. Dat maakt het ook zo leuk. Mensen zijn ook altijd zo dankbaar achteraf, omdat ze heel graag iets willen hebben dat uniek is. Dat loont keer op keer.”

Welke ideeën hebben mensen het meest voor de tekst op hun Pring?

“Niet iedereen wil een Pring met een naam. Je ziet ook vaak dat mensen gaan voor ‘forever friends’, ‘carpe diem’ of ‘que sera’ bijvoorbeeld. En laatst kwam er een Lucky Girl van jullie bij me die dacht aan iets van ‘Happily Ever After’ of ‘Happy Together’, dat vond ik ook heel leuk. Veel mensen kiezen voor symbolen, bijvoorbeeld een hartje. Je kunt zelfs voor een dubbele Pring kiezen, met twee rijen tekst. Mijn partner wilde graag de coördinaten van zijn geboorte, dus het tijdstip, jaar, dag en jaartal. Die heeft hij nu in zijn ring staan, dat is heel gaaf geworden.”

Krijg je weleens gekke verzoeken?

“Haha, jaaa, dat is beroepsgeheim natuurlijk…! Mensen vragen weleens om Chinese karakters. En ik maak het ook weleens mee dat een trouwerij vlak voor de datum werd gecanceld, heel sneu. Ik krijg daarnaast veel vragen van mensen die willen dat ik de as van overleden dierbaren in een ring verwerk. Maar wat ik ook heel mooi vind, is als mensen die een tijd ziek zijn geweest, een Pring willen als cadeautje voor zichzelf. Ik baseer het ontwerp altijd op degene die de aanvraag doet.”

Mensen delen daarmee eigenlijk ook een stukje van hun verhaal met jou…

“Zeker! Dat is heel leuk en mooi om te merken. Sommige mensen vertellen hun hele verhaal en nemen ook de tijd voor een persoonlijk bedankje. Soms heb je echt een klik met elkaar. En stellen hebben toch het vertrouwen in je dat het goed komt met hun trouwringen, dat blijft bijzonder.”

Hoe hoop jij dat de trouwwereld er over tien jaar uitziet en wat zou jouw bijdrage daaraan zijn geweest?

“Ik vind de ontwikkeling heel mooi dat mensen dicht bij zichzelf komen en niet langer doen wat ‘hoort’, maar op hun eigen gevoel afgaan. Doen wat zij leuk vinden. Daar gaat het volgens mij om.”

Vind jij de ringen van Pring ook zo gaaf? Ga naar de website van Pring en bestel ook je eigen, unieke trouwringen.

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen