Té cool: de Trash The Dress photoshoot van Lucky Girl Irene

Vlak voor je bruiloft ben je altijd bang dat ‘ie vies wordt, die hagelwitte trouwjurk. Maar wij zeggen altijd: ‘Hoe viezer de jurk, hoe beter het feest’. Want als een jurk onder de vlekken zit, betekent dat vaak dat de Lucky Girl in kwestie he-le-maal los is gegaan op haar trouwdag. Lucky Girl Irene ging nog een stapje verder en deed mee aan een Trash The Dress photoshoot!

Irene: “Ik zat te denken: wat ga ik nou doen met die trouwjurk? Je hoort zo vaak dat mensen ‘m op zolder hangen en er pas tien jaar later weer naar kijken, maar dan pas je er niet meer in. Zonde! Ik ben ook niet het type dat haar jurk laat vermaken, je hoort weleens dat mensen er een wiegje of een doopjurk van laten maken voor hun kinderen… da’s niks voor mij. Ik wilde er iets mee doen dat blijvend is en dat ik leuk vind.”

Trash The Dress photoshoot

“Toen ik ging zoeken op internet, kwam ik ineens het fenomeen ‘Trash the dress’ tegen. Dat zie je vooral op Amerikaanse websites: vrouwen die na de bruiloft iets geks doen met hun trouwjurk en dat laten fotograferen. Je kunt echt van alles doen: door de modder rollen, er verf tegenaan gooien, er de zee mee in springen. Ik wist gelijk dat ik het wilde doen. Ik liet het aan Sander zien en hij riep ook meteen: ‘Ja! Gaan we doen!’. Ik vond het zo tof dat ik mijn trouwjurk dan twee keer aan mocht. Daarnaast hebben we de Trash the dress-shoot gedaan met de fotografe die ook op ons huwelijk was. Zij is ook modefotograaf, dus ze vond het helemaal leuk om te doen.”

002_trashthedress_irene

Alle stress eruit

“Het leukste vond ik om twee dagen na de bruiloft weer even met z’n tweeën – plus de fotograaf – te zijn. We liepen op het strand, er waren weinig mensen en we konden zo echt even alle stress van het organiseren eruit gooien. Met een paar bussen verf in verschillende kleuren hebben we elkaar onder gespoten. Natuurlijk was het toen we op het punt stonden te beginnen wel even slikken, de jurk was nog zo mooi wit, maar ik dacht: die jurk ga ik toch niet meer aan doen, hij mag hélemaal gekleurd! En het resultaat is zó ontzettend mooi geworden. We weten nog niet hoe, maar we willen graag dat een kunstenaar er iets mee gaat maken voor boven onze eettafel.”

006_trashthedress_irene

“Ik zou het andere Lucky Girls zéker aanraden, omdat je toch een best stressvolle periode hebt voorafgaand aan de bruiloft, dan is het heel fijn om eindelijk met z’n tweeën te zijn en zoiets gaafs te doen.”

010_trashthedress_irene

Meer eigenzinnige ideeën opdoen voor jouw bruiloft? Kijk hier voor de lovestory van Irene & Sander

Fotografie: Zeg Maar Kaas Fotografie

Korte trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen