Tips van beroemde weddingplanners over trouwen in het buitenland:

We dromen er allemaal van: trouwen op een zonovergoten strand terwijl de zon langzaam in de zee zakt, een snelle bruiloft in het flashy & fabulous Las Vegas, ja-zeggen boven de pasta’s van echte mama’s in een pittoresk Italiaans dorpje of je trouwring omgeschoven krijgen aan de voet van de Eiffeltoren in rrromantisch Parijs… zucht. En toch kiezen veel hipkipjes toch maar weer voor dat trouwzaaltje in het veilige Nederland, omdat een bruiloft in het buitenland vaak nou eenmaal heel veel gedoe lijkt. ’s Wereld’s beroemdste weddingplanners echter (en zij kunnen het weten!) zijn juist helemaal enthousiast over trouwpartijtjes in het buitenland en raden iedereen aan om met bruidsjurk en al richting een buitenlandse trouwlocatie te vliegen. Tips & tricks van deze pro’s:

Mindy Weiss, de Vera Wang onder de weddingplanners die onder meer de bruiloften van Gwen Stefani, Jessica Simpson en Heidi Klum & Seal verzorgde: “Voor een bruiloft in het buitenland à la Eva Longoria en Tony Parker (zij trouwden in Parijs, red.) is het belangrijk dat je je gasten van lokale informatie voorziet. Denk aan het klimaat, tijdsverschil, toeristische trekpleisters, etc. Zorg ook dat je een tolk of ‘Wat en Hoe’-boekjes paraat hebt voor de eventuele taalbarrière.
Om een bruiloft in het buitenland stijlvol te maken is het handig om je op één detail te focussen. Bijvoorbeeld wijn of een cocktailbar. Op die manier krijgt één deel van je bruiloft alle aandacht en hoef je je niet over elk wissewasje druk te maken.
Het is ook handig als de bruid & bruidegom van tevoren naar de gekozen trouwlocatie afreizen om alles te regelen wat ze op hun bruiloft zouden willen. Als dat niet mogelijk is, kunnen ze het beste een vriend, vriendin of weddingplanner vooruit laten reizen om de locatie te checken voor de grote dag aanbreekt.”

Sasha Souza, weddingplanner voor tal van celebs en werkzaam voor diverse grote Amerikaanse bruidsbladen: “Trouwen in het buitenland is vaak veel leuker voor de bruid en bruidegom maar ook voor hun gasten, omdat iedereen veel minder gestrest is. Vaak zijn er op trouwlocaties in het buitenland speciale weddingplanners aanwezig die je helpen met alle details rondom je bruiloft.
All-inclusive trouwarrangementen zijn daarbij ook een uitkomst, en sommige locaties in het buitenland bieden gratis trouwceremonies aan als je langer blijft.
Bruiloften in het buitenland zijn daarbij vaak ook nog eens goedkoper dan traditionele bruiloften, waardoor je meer kunt genieten van je grote dag.”

Preston Bailey, weddingplanner voor de rich & famous zoals Donald Trump, Liza Minelli en Oprah Winfrey (voor wie hij het verjaardagsfeest organiseerde) heeft drie belangrijke tips voor ladies die trouwen in het buitenland:
1. Maak gebruik van de natuurlijke setting, dus de locatie zoals ‘ie is.
2. Regel je bloemen, bruidstaart, muziek en andere onderdelen van je bruiloft in het land of de stad waar je gaat trouwen.
3. Zorg voor een flexibel schema, dus plan de dag niet vol met allerlei activiteiten.
Preston vertelt er zelfs over in een filmpje op Youtube:

David Tutera, weddingplanner voor Hollywood’s Hotties en partyplanner voor o.a. Jennifer Lopez en Matthew McConnaughey: “Een bruiloft in het buitenland is de perfecte manier om een persoonlijke en unieke bruiloft te hebben waarbij de nadruk ligt op relaxedheid, feest en het delen van een geweldige ervaring. Bruiden moeten er wel rekening mee houden dat hun gasten waarschijnlijk vrij moeten nemen van hun werk en geld kwijt zullen zijn om bij de bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Dus heb ook begrip als je gasten niet in staat zijn om de reis te kunnen maken.
De makkelijkste manier om een bruiloft in het buitenland te organiseren is om een trouwlocatie te kiezen waarbij je een weddingplanner of evenementencoördinator geleverd krijgt. Dat is vaak het geval in hotels en resorts.
Dit zijn professionals die heel behulpzaam zijn in het vinden van de juiste lokale leveranciers en die je helpen met het plannen van je reis. Maak dus gebruik van deze pro’s!
Om kosten te besparen kun je het beste voor een over-the-top locatie kiezen zoals een bruiloft aan het strand of in een mega balzaal; op die manier hoef je namelijk geen geld uit te geven aan duur decoratiemateriaal!”

Zo, en dan nu allemaal op naar Las Vegas/New York/Parijs/Napels/Hawaii of waar dan ook! You’re Queen of the wooooorld!

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen