Trend voor je bruiloft: eetbare bloemen

Eetbare bloemen op je bruiloft

Photo by Alex Loup on Unsplash

Échte foodies weten het allang: bloemen horen niet langer alleen in een vaas op je eettafel, maar ook op je bord is het tegenwoordig steeds vaker een half bloemencorso. En daar worden we gelukkig van, want bloemetjes zijn natuurlijk wonderschoon. Daar kun je er niet genoeg van buiten, eh, binnen zetten. Daarbij zijn ze ook nog eens een trend voor je bruiloft, die eetbare bloemen. 

Ben jij zo iemand die niet genoeg bloemen om zich heen kan hebben? Dan is deze trend wat voor jou. En je bruiloft leent er zich bij uitstek voor om eens flink los te gaan met eetbare bloemen. Wij vonden drie hele leuke ideeën om creatief te zijn met eetbare bloemen op je trouwerij:

1. Bruidstaart met eetbare bloemen

Over een pièce de résistance gesproken… hallo schoonheid! En eigenlijk is deze bruidstaart heel simpel: geen toeters of bellen, maar gewoon een simpele bruidstaart, versierd met de natuurlijke beauty van eetbare bloemen. Vraag ernaar bij je banketbakker/patisserie of vraag de taartengodin in je omgeving of ze ‘m voor je kan namaken.

2. Alternatief voor bruidstaart: meringues met eetbare bloemen

Dit zijn van die lekkernijen waarvan iedereen zich afvraagt hoe je ze in godsnaam hebt gemaakt, terwijl je ze bereidt met twee vingers in je neus terwijl je kind de was doet. Ofzoiets. Meringues zijn niets meer dan opgeklopt eiwit met suiker, gebakken in de oven. Daarvan krijg je knapperig schuim. Dat zoiets simpels zó lekker kan zijn! Versier ze met eetbare bloemen voor het ultieme wow-effect.

3. Voor in de cava: ijsblokjes met eetbare bloemen

Proosten wordt nóg feestelijker als er een mooi bloemetje ronddrijft in je glaasje cava. Dat is nog eens een leuk welkomstdrankje! Graaf die ijsblokjestray op, leg een eetbaar bloemetje in elk vakje en vul met water. De vriezer in en hatsekiedee. (via Culy)

En hoe komt een mens aan eetbare bloemen?

De meeste groothandels verkopen ze, maar je kunt ze ook online bestellen bij BloomBites.

Bruidstaart met eetbare bloemen

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen