Trouwen op JOUW manier: hoe doe je dat?

Op dit blog staat het bol van de verhalen van Lucky Girls die je de unieke, persoonlijke manieren laten zien waarop zij zijn getrouwd. De één trouwde in een restaurant op de hoek, de ander gaf een feestje op een bijzondere locatie, sommigen trouwden in het buitenland en anderen maakten er een heel trouw-weekend van. Al die bruiloften zijn weer anders, maar wat deze Lucky ladies gemeen hebben, is dat ze allemaal trouwden op hun éigen manier. Halleluja! Want dat is ook waar wij & jij naar streven: jarenlang leken alle bruiloften op elkaar, maar nu willen we het liefst zo persoonlijk mogelijk trouwen. Op onze eigen manier, in plaats van ‘hoe het hoort’.

Maar hoe doe je dat eigenlijk: trouwen op JOUW manier? Hoe zorg je ervoor dat je niet wordt meegesleept in meningen van anderen, checklists en etiquette?

Wij geven je 6 praktische tips om te trouwen op jouw eigen manier:

1. Kijk kritisch naar je dagindeling

Wie zegt dat trouwen een hele dag in beslag moet nemen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat? Je kunt ook alleen overdag trouwen, als je dat wilt. Of juist ’s avonds. Of verspreid over twee dagen! Bedenk waar jij je prettig bij voelt en hoe je ’t leuk houdt voor jezelf. De een wil de hele dag feesten en ’s nachts met pijnlijke voeten het bed in rollen; de ander houdt ’t liever kort, maar hevig. Hoe zie jij het voor je?

2. Zet een streep door je gastenlijst

Niet alleen scheelt het aanzienlijk in de kosten als je trouwt met een kleiner gezelschap; met een kleinere groep trouwen zorgt er ook voor dat je wat makkelijker gaat & staat waar je wilt. Het is wat relaxter en voelt ook stukken persoonlijker dan een grote bruiloft met heel veel gasten die elkaar niet kennen.

3. Ga samen na: wat is voor jullie écht belangrijk?

Als je met niets of niemand rekening zou hoeven houden, wat zou je dan doen? Misschien willen jullie vooral lekker eten en boeit een feest jullie niet zo. Of andersom. Dát is nou wat je het allerliefste wil. Probeer dat na te streven.

4. Blijf jezelf, in alles.

Ben je geen type voor hoge hakken? Trek dan gewoon sneakers of platte schoenen aan onder je trouwjurk. Draag je nooit een jurk? Trouw dan in een broekpak. En krijg je jeuk van bruidskapsels? Draag je haar dan gewoon zoals je ’t normaal ook draagt. Juist op zo’n toffe en kenmerkende dag in je leven wil je je gewoon lekker jezelf kunnen voelen.

5. Maak ’t persoonlijk

Met kleine details laat je zien dat deze bruiloft echt & alleen van jullie had kunnen zijn. Deel je passie(s)! Of dat nou eten, gitaarspelen, zingen, fietsen, boogschieten, reizen, lezen, bungeejumpen, bakken of midgetgolf is. Als mensen aan jullie denken, waar denken ze dan aan?

6. Vraag jezelf af: zou ik deze keuzes ook maken als geld geen issue was?

Een interessante gedachte voor iedereen die middenin de planning van haar bruiloft zit: zou je andere keuzes maken als geld geen issue was? Dat klinkt eerst een beetje gek misschien: als je álles kunt aanschaffen wat je wilt, kun je ook die dure droomlocatie boeken, een Vera Wang-jurk kopen, zeshonderd gasten uitnodigen… the sky is the limit! Maarrr… is dat wat je diep van binnen wilt? Of wil je het eigenlijk gewoon vieren op de manier die je nu voor ogen hebt? Misschien niet luxe, maar wel helemaal ‘jou’? Is het antwoord ja, dan zit je goed! Want met geld maak je geen persoonlijke bruiloft, dat doe je alleen door te kiezen voor wat je écht wilt.

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen