Trouwen in een (luxe) boomhut: toffe trouwlocatie in Noord-Brabant!

Allemaal weten we dat de gaafste trouwlocaties niet per se de als ‘officiële trouwlocatie’ aangemerkte plekken zijn. Of altijd maar in de randstad liggen. Sterker nog: wie van de gebaande paden af wandelt, komt juist de coolste plekken tegen om te trouwen. Dus who needs het stadhuis anyway? Voor Arnhems Meisje’s Top100 Leukste Plekken Om Te trouwen vroegen wij onze Lucky Girls (en Lucky Guys!) om te speuren naar gave trouwlocaties waar je niet zo snel aan denkt.Vandaag zijn we in Heeze, in de provincie Noord-Brabant, bij de KABAN van Kapellerput. Wij vroegen Nadia – werkzaam op deze trouwlocatie – hoe een bruiloft op deze locatie eruitziet.

Dé trouwlocatie: KABAN van Kapellerput
Wo ist das? Heeze, provincie Noord-Brabant
Bijzondere trouwlocatie, want: deze trouwlocatie ligt hoog in de bomen. Hoe cool!
Genomineerd door: Marie-Louise Verhoeven (via Facebook)

1. Nadia, kun jij in een notendop aan onze Lucky Girls uitleggen wat de KABAN van Kapellerput voor locatie is?

“Het is een prachtige locatie op een mooi landgoed en het ligt ook echt tussen de boomtoppen, op 6 meter hoogte, dus je zit echt middenin de natuur. Het is ook de enige ceremoniële officiële trouwlocatie in een luxe boomhut – om het maar even zo te noemen – in de Benelux. Dus wat dat betreft is het ook een hele exclusieve en unieke locatie. Vanaf september 2010 is de KABAN in gebruik genomen en sinds 2011 is het een officiële trouwlocatie van de gemeente Heeze-Leende.”

2. Hoe komt zo’n locatie nou in de bomen terecht?

“Haha, we hebben twee hele creatieve directeuren en die denken ook altijd met ons mee. Zij dachten: ‘hoe kunnen we nou iets bijzonders creëren dat zowel voor de zakelijke gasten als de particuliere gasten geschikt is?’ In Frankrijk kwamen zij bij een vergelijkbaar project in contact met Dans mon Arbre. Samen met dit bedrijf en een Franse ontwerper hebben ze de KABAN van Kapellerput gerealiseerd.”

3. Klopt het dat de KABAN een apart onderdeel is van jullie conferentiehotel?

“Ja dat klopt, het is een aparte, unieke locatie. In principe zijn we een groot landgoed. We richten ons daarmee met name op de zakelijke markt en daar hebben we ook heel veel faciliteiten voor. Maar in de weekenden – vrijdag, zaterdag en zondag – richten we ons vooral op bruiloften en dan is de KABAN een prachtige locatie om de ceremonie plaats te laten vinden.”

4. Is het dan ook mogelijk om door de weeks bij jullie te trouwen?

“Het is een beetje afhankelijk van de periode. Als het een hele drukke zakelijke week is, is het voor een bruidspaar ook niet prettig om daar tussen te zitten. Maar dat zullen we altijd op tijd aangeven. Ik moet zeggen: over het algemeen komen de meeste mensen hier toch trouwen op vrijdag , zaterdag of zondag.”

5. Als we bij jullie willen trouwen, hoe kunnen we dat dan vorm geven?

“We kunnen de ceremonie in de KABAN voor groepen tot 40 personen inrichten. Bijzonder is dat er ook een groot privéterras bij de KABAN zit waar de gasten verwelkomd worden met een cappuccino, latte, verse fruitsappen of ons eigen KABANbier en hartige hapjes. De huwelijksceremonie kan vervolgens binnen in de KABAN plaatsvinden. Door de harmonicadeuren aan de zijkant van de KABAN volledig te openen, haal je de natuur en uitzicht nog meer naar binnen. We kunnen ook de toost en de bruidstaart op het terras doen, tot wellicht het hele diner tot veertig personen op de KABAN. En mocht je zitten te denken aan een feestavond met nog wat meer mensen, dan hebben wij diverse andere ruimtes bij landgoed Kapellerput – waar je met een gezelschap tot 275 personen terecht kunt.”

6. Dus het is eigenlijk buiten trouwen… maar dan niet echt buiten.

“Ja in de KABAN kunnen alle deuren open waardoor je het gevoel hebt van buiten trouwen. We hebben ook nog twee plekken op ons landgoed waar buiten getrouwd kan worden. Eentje ligt aan de bosrand, dat nodigt uit om nog lekker in de bossen te gaan wandelen na de ceremonie. Zo krijg je een hele mooie sfeer op je trouwdag. De andere plek ligt echt onder de bomen vlakbij de KABAN, daar kijk je uit over het landgoed en het ven.”

7. Mag je je eigen decoratie meenemen? En verzorgen jullie die zelf ook?

“Ja, zeker. We kleden het altijd neutraal aan, ook als je buiten trouwt zorgen wij voor feestelijke witte lampions en linten. Als je de versiering wilt uitbreiden brengen we het bruidspaar, indien gewenst, in contact met bijvoorbeeld een stylingbureau en als de ceremoniemeesters dit zelf willen organiseren kunnen wij ze daar bij helpen en adviseren.”

8. Verzorgen jullie ook de catering? En wat is de stijl van de hapjes & drankjes die jullie serveren?

“Ja we hebben een eigen keuken, een eigen chef in huis, dus dat verzorgen we allemaal tot in de puntjes. Onze koks werken vooral met eerlijke streek- en biologische producten. Er kan gekozen worden voor een feestelijk meergangen diner of een informeel walking dinner. Echt bijzonder is een diner op het terras rondom onze houtgestookte buitenkeuken van Dick van Hoff.”

“We bespreken persoonlijk de wensen van het bruidspaar zodat we een menuvoorstel op maat kunnen maken. Daarbij nodigen we de bruidsparen altijd uit om de diverse ruimtes en sferen te laten zien. Ook verzorgen wij het gesprek met de BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand).”

9. Wat vind jij het leukste aan je werk?

“Je leeft gewoon helemaal mee met de bruidsparen, je gaat het hele traject met ze in om hun dag te verzorgen zodat zij na afloop terug kunnen kijken of een onvergetelijke dag. Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, dat vind ik super leuk.”

10. Wat is er minder leuk?

“Je hebt soms bruidsparen die wat relaxter zijn – en dat zijn de meeste mensen die hier trouwen – en soms heb je een bruidspaar dat wat gestresster is. Dan is het een uitdaging om ze gerust te stellen, zodat ze toch kunnen genieten van hun dag. Hoe ik dat doe? Gewoon proberen uit te leggen wat je precies doet en hoe het allemaal geregeld is. Vaak willen zij gewoon tot in detail weten wat er gebeurt en ja, als het allemaal klaarstaat is het natuurlijk geen enkel probleem om ze dat even uit te leggen of te laten zien hoe het allemaal klaarstaat. Daardoor kunnen ze er alsnog meer ontspannen van genieten.”

11. Wat was de coolste bruiloft die bij jullie heeft plaatsgevonden? Vertel!

“Dat zijn ze allemaal eigenlijk wel hè? We hebben een keer een bruidspaar gehad met kinderen die ook veel familieleden hadden met kinderen; die hebben ze er heel leuk bij betrokken. Die kinderen hoorden er ook echt bij en voelden zich thuis doordat zij bij ons ook alle ruimte hebben om te spelen. We hadden een hele leuke tekentafel gemaakt met allerlei kleurtjes, snoepjes, noem maar op, zodat de kinderen ook lekker betrokken waren bij de dag, dat vond ik nou een leuk idee.
En er staat ook een bruiloft op de planning van een bruidspaar dat met een hele grote motorclub komt. Daar ben ik zelf ook wel heel benieuwd naar!”

12. Hebben jullie leuke ideeën voor muziek, bands of dj’s voor op een bruiloft?

“Daar laten we de gasten heel vrij in. We hebben twee dj’s die hier vaker komen: DJ Frenk en G Productions. Het zijn beide erg leuke dj’s en bij G Productions kun je de dj act ook nog uitbreiden met live saxofonist, percussie of zang. Bands zijn zo aan smaak gebonden, dat laten we altijd aan de gasten zelf over.”

13. Welke andere coole gasten uit de trouwbranche zouden jullie aanraden?

“Als we de decoratie laten verzorgen, werken we altijd samen met Instyle Wedding & Planning. Zij hebben weddingplanners, maar regelen ook heel veel decoratie. Ze kunnen de totale aankleding doen, maar ze kunnen ook leuke gadgets of een leuke gekleurde loper voor op tafel leveren bijvoorbeeld.”
Wat misschien ook nog een leuke tip is: onze Patissier en Chocolatier Jacques van Bragt. Hij levert echt hele mooie bruidstaarten in alle soorten en maten en je kunt in zijn atelier van te voren gaan proeven om zo de smaak van jouw bruidstaart te kiezen.”

Waar denk jij aan bij de volgende woorden:

Heeze: “landelijk dorp.”
Brabant: “gemoedelijk.”
Trouwen: “dan denk ik aan blije mensen.”
Bruiloftsliedje: “hier in Brabant denk je dan toch vaak aan Guus Meeuwis!”
Toffe trouwauto: “dan denk ik aan een Cabrio, gewoon lekker zomers.”
Roze: “vrouwelijk.”
Echt Hollands: “dan zit ik in de richting van muziek te denken. Terwijl dat niet mijn smaak is, haha!”
Buiten trouwen: “dan moet je bij Kapellerput zijn he? Haha!”
Bubbels: “feestelijk, toosten.”
Trouwtip? “Laat je in ieder geval goed adviseren door de locatie. Zodat je weet wat daar mogelijk is en daar jouw programma op aan kunt laten sluiten. Sommige mensen gaan met een idee naar een locatie en dat blijkt daar dan niet te kunnen of niet praktisch te zijn. Terwijl ik denk dat de mensen op de locatie toch een heel goed beeld hebben en goed kunnen adviseren wat er allemaal mogelijk is op de locatie.”

Nog effe praktisch:

Zijn jullie een officiële trouwlocatie?
“Ja, bij landgoed Kapellerput kan er sinds 2009 getrouwd worden. De trouwboomhut KABAN is sinds 2011 een officiële trouwlocatie van de gemeente Heeze-Leende.”
• Is er voldoende parkeergelegenheid?
“We hebben een heel groot parkeerterrein, er is plaats voor meer dan 200 auto’s. Parkeren is gratis”.
• Kun je op korte termijn terecht?
“Op zich wel, afhankelijk van de beschikbaarheid natuurlijk. In maanden als mei, juni en september – zo’n beetje de trouwmaanden – wordt het soms wat lastiger. Een groot voordeel is dat bij Kapellerput ook op zondag getrouwd kan worden, dus mochten vrijdag of zaterdag al bezet zijn dan kunnen we ook altijd nog naar de zondag kijken.”
• Kun je ook met een kleine groep trouwen in de KABAN?
“In de KABAN kun je voor de ceremonie terecht met gezelschappen tot 40 man; voor een feestavond hebben we diverse andere ruimtes, bijvoorbeeld onze foyer waar je met 275 man terecht kunt.
• Kun je een prijsindicatie geven?
“Dat vind ik heel moeilijk. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel gasten je hebt; we rekenen bijna alles per persoon. Voor de KABAN rekenen we een aparte fee, omdat het zo’n bijzondere locatie is. Voor het buiten trouwen geldt dat ook. Verder is het afhankelijk van de wensen; wil je een diner, een feestavond, etc. We vinden het ook zo belangrijk dat we een offerte op maat kunnen maken. Daarom nodigen we mensen ook altijd uit om langs te komen zodat ze de sfeer kunnen proeven en wij samen kunnen kijken welke invulling het beste past bij de wensen van het bruidspaar. Wij zijn wel wat exclusievere locatie, zeker ook de KABAN, maar ik denk dat wij zeker op een betaalbaar tarief zitten. Onze trouwbrochure staat ook op onze website, met daarin een overzicht van de tarieven. Hierdoor kunnen mensen van tevoren al globaal inschatten wat de kosten zijn. Daarin zijn we verder gewoon heel open.”
• Tot hoe laat mag het feest doorgaan?
“We hebben in principe een eindtijd van 01:00. Mocht het echt prachtig weer zijn, dan kan zelfs het hele feest buiten plaatsvinden. We kunnen ons hele terras aan de bosrand daarvoor inrichten. Daarbij kun je ook blijven overnachten. We hebben 97 hotelkamers op 4 sterren niveau en voor het bruidspaar een sfeervolle bruidskamer…”

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen