Trouwen: wat moet je écht regelen? (Arnhems Meisje’s anti-checklist)

We beloven je hierbij plechtig dat dit niet zo’n artikel wordt met een meterslange checklist en ‘dit moet je zoveel maanden van tevoren regelen’-achtige poespas. Want punt is: er is niet zoiets als een universele planning of checklist voor je bruiloft. Vroeger misschien wel, toen elke bruiloft volgens hetzelfde draaiboek verliep en er hetzelfde uitzag, maar nu geef je zélf de invulling aan jouw dag zoals jij dat wilt.

Ja, als je twee jaar lang vrij neemt om op je roze wolk te gaan zitten fantaseren over je bruiloft; dan is zo’n checklist misschien handig. Maar als je, zoals de meeste moderne Lucky Girls, een druk bestaan leidt waarbij het al een persoonlijke overwinning is als je eens twee dezélfde sokken aanhebt, dan heb je daar helemaal geen tijd voor. En geen zin in, bovendien.

En die wilde verhalen dat je je trouwjurk minstens een jaar van tevoren zou moeten kopen? Pfff, onzin! Al ben je én hoogzwanger én heb je een maatje meer én ga je met een vrouw trouwen (en heb je daarvoor twee op elkaar afgestemde jurken nodig) én ga je morgen al trouwen: dan nóg is het mogelijk om te trouwen in een trouwjurk die bij je past. Knappe jongen die ons nog laat verblikken of verblozen, in de winkel.

Wij willen jou en alle andere aanstaande Lucky Girls dan ook op het hart drukken: relax! Want ondanks wat de checklist-wapperaars van de trouwwereld zeggen, is het écht mogelijk om je bruiloft binnen korte tijd te regelen. En je hoeft er geen druppeltje stress om te hebben. Sterker nog: door niet mee te gaan in alles wat je wordt opgedrongen, kun je heerlijk vrij van stress die te gekke dag van je tegemoet gaan. En dat is toch wat we allemaal willen?

Dit is het enige wat je écht moet regelen voor je bruiloft:

1. Een datum prikken is wel handig, om die te kunnen blocken in je agenda. Stel je vrienden en familie en iedereen die je bij je bruiloft wil hebben ook vast op de hoogte. Dat kan via een save-the-date kaart/filmpje/vliegtuigbanner/flashmob, maar je mag het ze ook gewoon vertellen of bekendmaken via een mailtje hoor. Daar hoef je niet moeilijk over te doen.

2. In ondertrouw gaan of een huwelijksaangifte doen (dat is hetzelfde, maar wordt ook weleens zo genoemd). Dit doe je bij de gemeente; afdeling burgerzaken. Hierbij moet je ook aangeven welke achterna(a)m(en) jullie gaan dragen. Ga daar maar eens lekker over discussiëren bij een fles wijn. De gemeente zal je vragen om wat officiële documenten mee te nemen, zoals je identiteitsbewijs, een uittreksel uit het bevolkingsregister en een geboorteakte. Die moet je dus ook even verzamelen. Bovendien moet je bij je ondertrouw ook even melden wie je als getuigen aanstelt.

3. Niet het meest romantische aspect van trouwen, maar wel iets om over na te denken: willen jullie in gemeenschap van goederen trouwen of onder huwelijkse voorwaarden? Voor optie één hoef je niks te doen, maar wil je wel wat dingetjes verdelen, dan moet je even langs bij de notaris vóórdat je ja zegt.

Voilà: drie overzichtelijke stappen. En voor de rest? Apenkooien. Gewoon doen waar je zin in hebt: qua draaiboek, qua jurk, qua trouwringen, qua bruidstaart… niks moet en alles mag. Héérlijk. Ja, als je per se die ene trouwlocatie of die ene trouwfotograaf wil hebben, is het raadzaam om ze een beetje bijtijds te boeken, anders heb je grote kans dat ze al een andere bruiloft op de planning hebben staan. Maar een man overboord? Echt niet. Je gaat immers trouwen met De Liefde van Je Leven. Dat draait niet om checklists afwerken, maar om genieten. Met volle teugen.

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen