Trouwinspiratie: vrolijk trouwen op z’n Mexicaans

De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat de trouwkoorts alleen nog maar toeneemt in Nederland. Het seizoen is volop begonnen en o, wat worden we vrolijk van al die trouwerijen die massaal worden voltrokken met dat mooie weer. Net toen we dachten dat de zomerse vrolijkheid niet nog meer kon toenemen (hoewel een paar graadjes warmer altijd welkom is natuurlijk…), struinden we op een bruiloft in Mexicaanse stijl die haast uit haar voegen barstte van het plezier en absolute zomerzotheid. Daar krijg je het wel een paar graadjes warmer van!

Leuk om te doen als je een speciale band hebt met Mexico, er ten huwelijk bent gevraagd of jij of je aanstaande er toevallig wat wortels heeft liggen.

Serveer margharita’s of ijskoude Mexicaanse biertjes (zoals Corona en Sol – mét limoentje), regel de übercoole ‘Cantina Mexicana‘-bus met verse tortilla’s, taco’s en nacho’s en zorg voor zoveel kleur dat je ogen er pijn van doen. Wij helpen je alvast een handje met leuke adresjes waar je terechtkunt voor je Mexicaanse ingrediënten:

De dresscode: manlief mag zo nonchalant als hij zelf wil, met voor de Mexicaanse touch een kleurrijke sjaal – heel stoer in ‘bandietenstijl’ geknoopt (dat noemen we ook wel een sjaalbaard). En voor jou: je hoeft geen ‘echte trouwjurk’ aan te trekken om er toch feestelijk en bruids-achtig uit te zien, zolang het maar kleurrijk is. Een arm vol gekleurde armbanden scoor je op de markt (try de Albert Cuyp eens!), bij De Bijenkorf en bij sieradenwinkels als Accessorize en Bijoux Brigitte. Grote bloemen in je haar en Assepoester is klaar voor haar wedding.

Een grote bos felgekleurde bloemen maakt je outfit helemaal af. Het bruidsboeket op de foto’s is helemaal gemaakt van papier. In een iets andere stijl maar ook gemaakt van papier zijn de bloemen van Lucia Wedding Flowers. Heel gaaf en je hoeft niet bang te zijn dat ze verleppen! En anders is deze bloemenkroon van Kitsch Kitchen onmisbaar.

De tafels versier je met allerlei verschillende gekleurde bloemenvaasjes gevuld met nepbloemen (die vind je bij woonwinkels, Xenos en sommige bloemisten). Bij Xenos vind je ook van die grote gekleurde kaarsen met afbeeldingen van Maria en allerlei heiligen erop die je ook altijd ziet in Mexicaanse restaurants. Zet verder grote schalen met gekleurde snoepjes neer. En wil je ook van die gave grote lolly’s voor je bruidsmeisjes? Dan kunnen we je Papabubble aanraden, waar ze ook ooit voor ons een enórme Arnhems Meisje-lolly maakten (die Assepoester-baas E. vervolgens kapot liet vallen, maar dat terzijde…).

Mexicaanse vlaggetjes zijn een must! Dit soort papieren vlaggetjes worden in Mexico met de hand gemaakt door ambachtsmannen. Het felgekleurde papier wordt met de hand uitgesneden. Al eeuwenlang worden ze gebruikt bij feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften dus. Je koopt ze bij Kitsch Kitchen. Daar vind je trouwens ook leuke prulletjes in Mexicaanse stijl die je je gasten mee kunt geven als huwelijksbedankje. Van luciferdoosjes tot aan mini-altaartjes. De vlaggetjes komen trouwens ook terug op de bruidstaart… ook een ideetje.

Onmisbaar op een Mexicaanse bruiloft is natuurlijk een Pinata… hoera, meppen! Kijk hier voor de leukste adresjes voor pinata’s online.

En voor de muziek: een échte Mexicaanse (mariachi) band. Op deze – tikkeltje hysterische – site vind je een enorme hoeveelheid aan Mexicaanse muzikanten en entertainers uit Nederland (waaronder danseressen in zwierige rokken). Olé!

Tip: wil je ook een gave schildering op de muur zoals je bij de trouwlocatie op de foto’s ziet? Tja, je kunt natuurlijk moeilijk even een paar muurtjes van je trouwlocatie onderschilderen… Laat in plaats daarvan (of maak zelf als je creatief bent) zo’n schildering maken op een groot laken of doek dat je ophangt op de plaats delict. Zelfde effect!

Alle foto’s zijn gemaakt door Greg Blomberg Photography