Trouwinspiratie: zo trouwden onze Lucky Girls in 2016

Aan alle Lucky Girls die het afgelopen jaar hun verhaal (en hun waanzinnig mooie trouwfoto’s!) met ons wilden delen: een hele dikke dankjewel! Jullie hebben vele anderen geïnspireerd met jullie eigenwijze, eigenzinnige en eigentijdse bruiloften (en dito jurken natuurlijk…).

Hieronder vind je een greep uit de Lucky Girls die hun verhaal met ons – en met jou! – deelden in 2016. Laat je inspireren door hun durf om vooral dichtbij zichzelf te blijven.

En houd de pagina met klantenverhalen de komende tijd in de gaten: er staan weer heel veel leuke, inspirerende trouwverhalen te wachten in 2017…

Susan trouwde op een zeilschip, met champagne in een jacuzzi op het dek en een roze trouwjurk. Wow! Susan: “Ik had gelezen en geleerd dat het niet zo handig is als je van tevoren een specifieke trouwjurk in je hoofd hebt, omdat het toch altijd wat anders wordt dan je denkt.”

Yvette trouwde in haar eigen tuin, vroeg de buurman als BABS, had een bruidstaart met skulls, oma-servies en een stoere trouwjurk. Yvette: “Ik had van tevoren een idee in mijn hoofd, maar ik ben toch met een totaal andere jurk naar huis gegaan.”

Marjolein trouwde op het strand van Zeeland, met man en kinderen, verse oesters en een kanten trouwjurk met wapperende sluier. Marjolein: “Ik vond het een verademing: je doet een jurk aan en hij zit ook gewoon meteen goed!”

Diewertje trouwde in een landhuis op Curacao, reed samen met haar gasten in gekleurde jeeps naar een privéstrand en droeg een lange, kanten trouwjurk. Diewertje: “Toen ik met kerst twee weekjes in Nederland was, moest het gebeuren. Ik had dus maar beperkt de tijd en vond het geweldig dat bij Assepoester alle jurken op voorraad hangen.”

Marian en Jessica vierden een ontspannen bruiloft in twee korte trouwjurken met roze jasjes. Marian: “We hadden vooraf nooit gedacht dat we allebei voor een trouwjurk zouden gaan.”

Marijn voelde zich het meest zichzelf in een stoere, korte trouwjurk. Marijn: “Het was zelfs leuker dan wat ik ervan had verwacht. Ik was van tevoren een beetje onzeker over de zoektocht, maar ik heb gekozen voor de trouwjurk die bij mij past.”

Naomi trouwde op een boot in Engeland, in een korte kanten trouwjurk en maakte voor elke gast een persoonlijke cocktail. Naomi: “Op Pinterest had ik ongeveer 10.000 plaatjes verzameld van een lange, kanten trouwjurk. In de winkel werd ik geholpen door Marleen, die meteen voorstelde om iets anders bij me te proberen. Dat vond ik superleuk, want een trouwjurk uitzoeken is wel even iets anders dan als je schoenen gaat kopen!”

Marjolein en Linda gingen sámen twee trouwjurken shoppen bij Assepoester. En met succes! Linda: “Wat je krijgt is een trouwjurk die perfect zit, zonder dat tomeloze gedoe rondom trouwen. Jullie zeggen: kom gewoon zoals je bent, dan zoeken we daar een trouwjurk bij uit!”

Kristien reisde vanuit België naar Arnhem en ging huiswaarts met een korte trouwjurk met roze accenten. Kristien: “Ik was teleurgesteld doordat er zo weinig keuze was (in korte trouwjurken). Tot ik de website van Assepoester ontdekte, waar ik veel korte trouwjurken zag. Dáár wil ik naartoe, dacht ik meteen!”

Jessy vond haar lange kanten trouwjurk binnen anderhalf uur! Jessy: “Ik wilde wel een witte jurk, een kanten trouwjurk het liefst – en dat is het ook geworden. Maar eigenlijk weet je van tevoren helemaal niet wat bij je past.”

Lenny hoefde zich niet als een prinsesje te voelen: ze wilde gewoon zichzelf kunnen zijn in haar trouwjurk. Dat lukte. Lenny: “Als je naar Assepoester gaat moet je geen prinsesje willen zijn. Je vóelt je wel een prinses maar het is meer: je voelt je jezelf.”

Jantine trouwde een jurk die speels was en niet te traditioneel. En zo was haar bruiloft ook. Jantine: “Ik vond de hulp bij Assepoester heel fijn. Meedenkend, out of the box en heel relaxed. Ook dat de kinderen erbij mochten zijn; dat is niet per se gebruikelijk als je een bruidsjurk gaat kopen en dat wordt in traditionele bruidsmodewinkels ook niet gewaardeerd!”

Shirley trouwde op Ibiza in een korte trouwjurk die daar helemaal bij paste. Shirley: “Ik heb aan de verkoopster uitgelegd waar ik naar op zoek was en de eerste trouwjurk waar zij mee aankwam, zat gelijk goed. Ik dacht gelijk: dit is het! Het zat goed en paste bij me.”

Wendy trouwde in een 2 in 1 bruidsjurk op een boot. Wendy: “Ik had met deze trouwjurk vier mogelijkheden: ik heb ‘m met een tule jurk en een jasje gedragen naar het altaar, na de ceremonie zonder jasje en tijdens het feest alleen als strakke, simpele trouwjurk. Dat ik kon wisselen, was voor mij doorslaggevend.”

Annejan trouwde in een oud landhuis in een romantische trouwjurk. Annejan: “Ik voelde me er heel fijn en mooi in, terwijl ik van tevoren bang was dat ik me ongemakkelijk en opgedirkt zou voelen. Ik was heel zelfverzekerd: het voelde goed en hij zat mooi!”

Marjon droeg een stoere, vrouwelijke, sexy trouwjurk. Marjon: “Ik zie mezelf wel als een moderne, hippe vrouw dus wilde ik ook naar een bruidsmodewinkel die bij mij zou passen.”

Maaike vond maar liefst twéé trouwjurken bij Assepoester, die allebei geschikt waren voor haar trouwweekend in de Ardennen: een lange trouwjurk en een korte trouwjurk. Maaike: “Het leuke was dat ik nog veel meer combinaties kon maken: op de borrel op vrijdagavond droeg ik het korte jurkje weer met blauwe pumps, bij het feest op zaterdagavond trok ik de lange rok onder mijn trouwjurk uit en droeg ik glimmende All Stars. Ik heb het eruit gedragen, denk ik!”

Rosalie vond een stoere, vrouwelijke trouwjurk voor kort achter lang. Rosalie: “Heel leuk vond ik dat de meiden zo snel doorhebben wat bij je past. Dat zij aan mij kon zien wat bij me paste, vond ik heel knap, daar had ik van tevoren niet op gerekend.”

Patty trouwde in een superstoere zwarte trouwjurk. Patty: “Ik voelde me er helemaal lekker in. In de andere jurken voelde ik me verkleed als bruid… dit was ik als bruid.”

Mendy trouwde óp een festival, in een supertoffe korte trouwjurk. Mendy: “Ik heb mijn trouwjurk in totaal drie keer aan kunnen doen: op het liefdesfeest, op Breda Barst en in het stadhuis. Dat was geweldig. Ik had ‘m natuurlijk vooral gekocht voor het feest in juni en er absoluut niet aan gedacht dat ik ‘m daarna nog twee keer zou kunnen dragen. Het voelde heel vertrouwd, ik mis ‘m een beetje… haha!”

Esther: “Naar een standaard bruidsmodewinkel gaan leek me helemaal niks. Ik kreeg er zó de kriebels van! Ze doen zo overdreven, zo van dat alles mooi, romantisch, lief en schattig moet zijn. Wij wilden een stoer festival neerzetten, daar is niks lief en schattig aan! Toen ik Assepoester ontdekte op internet, dacht ik dan ook: dáár wil ik naartoe.”

Lisanne: “In de introtekst (op de site) stond iets van: ‘Ben jij ook zo klaar met dat stijve gedoe?’ en ik dacht alleen maar: jááá! En gewoon lekker binnen kunnen lopen zonder afspraak; ik bedoel, hoe simpel kan het zijn? Zó fijn!”

Esther: “We wilden sowieso alles ‘anders dan anders’ doen wat ons trouwen betreft, dus dat gold ook voor mijn trouwjurk. Ik wist dat ik dan bij Assepoester moest zijn. Hier was het héél anders dan bij de traditionele bruidsmodewinkel. Ik vond meteen vier, vijf jurken die bij me pasten.”

Amanda: “Ik was positief verrast, want de jurk had heel veel van wat ik dacht dat ik juist níet wilde: een sleep, tule, strapless… en toch voelde ik me er heel stoer in. En ik maar denken dat het maanden zou duren voordat ik mijn trouwjurk gevonden zou hebben!”

Wil jij ook zo’n gave trouwjurk? Kom langs! Dan vinden we de jurk die bij jou past. Hier vind je ons.

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen