Trouwkaart ontwerpers delen hun ideeën: wat is hun trouwkaart van het jaar? Deel 6: Wedding Designs

De meeste Lucky Girls trappen hun bruiloft ‘t liefst af door een trouwkaart te laten ontwerpen die bij ze past. Want dan is de toon voor de rest van de bruiloft meteen gezet. Maar er zijn zó veel coole trouwkaartenmakers… hoe weet je nou bij wie je terechtkunt voor een trouwkaart die apart is en die écht bij jou past?

Om het iets makkelijker voor je te maken, legden wij de trouwkaartenmakers die de trouwwereld kleur geven de volgende – moeilijke maar ook allesbepalende – vraag voor: Wat is jouw trouwkaart van het jaar? De kaart waar je het meest trots op bent, het verlengstukje van jezelf, jouw absolute show-stopper? En wat maakt ‘m zo bijzonder? Zo vinden we de trouwkaarten van Wedding Designs bijvoorbeeld heel cool, omdat elke trouwkaart die zij maken een vleugje vintage meekrijgt. Wij vroegen Jelmer van Wedding Designs naar het verhaal achter hun mooiste trouwkaart en de kaart die hun stijl het beste weergeeft.

Jelmer: “Kies en beschrijf het verhaal achter de beste kaart van het jaar 2011 en de kaart die onze stijl en visie het beste uitdraagt: dat waren de opdrachten die Arnhems Meisje aan ons meegaf. Wij van Wedding Designs denken dat geen huwelijk hetzelfde is en dat smaken daarin zeer verschillen. Het is de kunst om als trouwkaartenmaker een eigen stijl uit te dragen, zonder te specifiek te worden dat alleen een heel klein publiek zich in de ontwerpen kan vinden. Juist omdat geen huwelijk hetzelfde is, wordt er ook een enorme flexibiliteit en verscheidenheid verwacht in het aanbod van trouwkaarten. Van een eigentijdse trouwerij in 2012 wordt personalisatie verwacht: zoveel als mogelijk moeten alle details meewerken aan de stijl en sfeer van de trouwerij. En dit geldt zeer zeker ook voor de gekozen trouwkaart. Vandaar ook dat het voor ons lastig is een kaart te kiezen die de ultieme expressie is van onze stijl. Het is onder dit voorbehoud dat we aan jullie presenteren: onze kaart van het jaar 2011 (tromgeroffel):

Deze noemen wij ‘Trouwkaart Ticket’. Het verhaal achter Ticket: Wedding Designs is online gegaan in januari 2011. In het begin waren we nog op zoek naar onze stijl en ook probeerden we erachter te komen wat er nog aan ontbrak in de Nederlandse trouwkaartenmarkt. Onze roots liggen deels in de Verenigde Staten en onze inspiratie komt voornamelijk daar vandaan. Het idee van de Save-the-date kaart, bijvoorbeeld, is iets waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan omdat je dat eigenlijk nergens zag op Nederlandse sites. Ook het idee van een volledige collectie in dezelfde stijl is nog vrij nieuw in Nederland en dat is ook vanaf het begin een van onze speerpunten geweest. Wat ons verder opviel was de verscheidenheid aan conceptuele, vintage trouwkaarten in Amerika, terwijl je dat in Nederland nauwelijks tegenkwam. Al snel was het idee van het ouderwetse treinkaartje als trouwkaart geboren. Het vintage karakter van deze kaart, samen met alle leuke details en de grungy achtergrond was een instant succes en is over het gehele jaar de best verkopende kaart gebleken (als trouwkaart, jubileumkaart, save-the-date kaart).”

Welke trouwkaart geeft het beste jullie stijl weer?

“Het kiezen van een kaart die onze stijl het beste presenteert en waarvan we echt met volle overtuiging zeggen, Dit is een echte Wedding Designs kaart, is natuurlijk erg subjectief. Dit bracht wel enige discussie op gang op de burelen van Wedding Designs, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Vintage Kaart. Nogmaals een kaart met een vintage stijl, wederom geïnspireerd door het oude Amerika. Deze trouwkaart doet denken aan het Wilde Westen, met een verscheidenheid aan prachtige, ouderwetse lettertypes en muted colors. Het is een van onze paradepaardjes, that’s for sure!”

Meer trouwkaart ideeën zien van Wedding Designs? Surf naar de website!

Yes! De nieuwe collectie binnen!

Kom langs zonder afspraak

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen