“Ik dacht: als ik dáár niet slaag, wordt het toch een standaard winkel.”

Ailine (26) en Gerben (28) uit Sommelsdijk vierden het klein: met 25 – 30 gasten de ceremonie in, borrelen en daarna lekker lang tafelen. Ailine: “Omdat wij het zo klein vierden, was er ook geen hele strakke planning. Het ging gewoon relaxed, dat scheelt denk ik ook wel.”

Waarom ging jij naar Assepoester?

Ailine: Ik wilde een korte trouwjurk en géén prinsessenjurk.
Alle andere winkels hebben dan maar één of twee korte trouwjurken of andere soorten jurken in het assortiment, Assepoester heeft heel veel keuze. Het voelde ook laagdrempelig; dat je gewoon zelf de bruidsjurken kunt pakken en zelf goed kunt kijken, sprak mij aan.

Welke twijfels had je van tevoren?

Ailine: Ik had niet echt twijfels, anders kom je toch bij de geijkte bruidsmodewinkels uit. Ik dacht over Assepoester: als ik dáár niet slaag, wordt het toch een standaard winkel. En als een korte trouwjurk mij toch niet staat, weet ik dat ook gelijk.

Had je al een plaatje in je hoofd van wat het moest worden?

Ailine: Nee, ik had niet één specifieke trouwjurk op het oog, want wat je in je hoofd hebt, wordt het meestal toch niet, dat staat dan in de praktijk gewoon niet. Dus ik dacht: ik zie wel wat er hangt. Ik was ook wel redelijk vroeg: het was februari en we zouden trouwen in oktober. Tijd zat dus, geen stress.

En, stond het je, die korte trouwjurk?

Ailine: Ik heb eerst een lange trouwjurk aangepast om te proberen, ik dacht: wie weet ga ik wel helemaal om. Toch bleek ik het goed te hebben ingeschat: het paste gewoon niet bij me. Hij was wel heel mooi, stond ook goed, maar het klopte niet.

Hoe was je ervaring met Assepoester uiteindelijk?

Ailine: Ik had ‘m heel snel al gevonden, dat verbaasde mijn moeder, schoonmoeder en zus heel erg omdat ik normaal wel drie keer twijfel. Zij vonden het ergens ook wel jammer, dan hoefden ze niet nog meer winkels af. Maar ze waren ook opgelucht hoor. Het was hartstikke leuk. Ik vond dat ik goed ben geholpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was het druk in de winkel?

Ailine: Het was wel druk – ook op een doordeweekse dag – maar ik heb van alles aangehad, kon op mijn gemak kijken. Leuk dat je ook andere mensen ziet die de jurken aanhebben, zodat je gelijk kunt zien hoe een jurk staat bij iemand. Aan een hanger is dat lastig om te zien. En dat is ook gewoon gezellig eigenlijk.

Wat was het resultaat van je bezoek aan Assepoester?

Ailine: Een simpele korte trouwjurk met een hesje van kant eroverheen, met knoopjes op de achterkant. Toen was ‘ie af. Dat weet je gewoon. Ik heb geen moment getwijfeld. Je moet ook niet verder gaan kijken, want dan krijg je altijd twijfels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat was jullie trouwlocatie?

Ailine: We zijn in Goedereede getrouwd: een historisch stadje met hele leuke straatjes. Onze trouwlocatie was De Toren en daar kun je ook heel leuk foto’s bij maken. Wij vonden het gemeentehuis niet zo mooi. Restaurant Zoet of Zout leek ons een leuke locatie voor de borrel en het eten. Het was nog niet open toen wij het boekten, dus dat was best spannend! Het is een restaurant met een strandje verderop. Niet om te zwemmen, maar wel met een heel mooi terras waar je lekker buiten kunt zitten.

Voor welk tijdstip stond de ceremonie gepland?

Ailine: We zijn om 13:00 uur getrouwd. Na de ceremonie zijn we de toren op gegaan en hebben we bij de klokken foto’s gemaakt. Vervolgens zijn we naar Zoet of Zout gegaan en hebben we geproost met blauwe wijn met een bubbeltje erin.

Wacht even: blauwe wijn?

Ailine: Ja, ons thema was ‘blauw’; blauwe accenten. Ik had blauwe schoenen, Gerben een blauw pak en ik had een bruidsboeket met blauwe hortensia’s. De versieringen waren ook blauw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vond je van de trouwceremonie?

Ailine: De ceremonie was heel persoonlijk, we hadden een hele leuke ambtenaar, met een hele leuke tekst. We hadden onze eigen geloften geschreven en zelf opgedragen. We waren met een redelijk klein groepje, een stuk of 25 – 30 mensen.

Hoe hebben jullie de gasten verder vermaakt?

Ailine: Zoet en Zout had een aparte ruimte helemaal in onze smaak ingericht, een beetje industrieel. Op de tafels stonden bloemstukjes: emmertjes met hortensia en eucalyptus.

Het gastenboek stond in een voorkamertje en we hadden onze nichtjes gevraagd om van iedereen een polaroid te maken en die in het gastenboek plakken. We hadden een polaroidcamera die de foto’s ook digitaal opslaat. Onze nichtjes waren heel bevlogen in het nemen van de foto’s, heel leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat hebben jullie na de ceremonie gedaan?

Ailine: Rond 16:00 tot 18:00 uur was er een borrel, een soort receptie met hapjes en drankjes. Geen koffie of taart maar een wijntje, biertje, hapjes. Daarna hebben we om 19:00 lekker uitgebreid gegeten met onze daggasten. Vooraf shared dining: allerlei voorgerechtjes op tafel en als hoofdgerecht keuze uit drie gerechten. Als nagerecht was er een grand dessert. Superlekker!”

Hebben jullie het laat gemaakt?

Ailine: We hebben tot 23:00 uur getafeld. Als je een feest hebt, spreek je toch niet iedereen of je merkt er zelf weinig van. Daarom hebben we gegeten en gekletst. Na afloop zijn we naar ons eigen huis gegaan, dat in de tussentijd was versierd en de volgende dag zijn we op het vliegtuig gestapt naar Gran Canaria. Dat vond ik een goed idee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vond je het meest bijzonder?

Ailine: Dat iedereen speciaal iets voor je doet, dat vonden we bijzonder. Tijdens de ceremonie hadden onze nichtjes de ringen aangegeven. De meiden van de broer van Gerben. Die waren heel trots.

Wat is jouw trouwtip voor andere Lucky Girls?

Ailine: Je niet te druk maken! Je moet het over je heen laten komen. Mijn zus was ceremoniemeester, die had alles top geregeld. Omdat wij het zo klein vierden, was er ook geen hele strakke planning. Het ging gewoon relaxed, dat scheelt denk ik ook wel. We hoorden van iedereen dat wij ook wel heel relaxed waren. We zijn alle twee redelijk nuchter, dat scheelt ook.

Wil je ook zo’n gave korte trouwjurk met kant? Gaan we regelen! Kom langs, dan vinden we samen de jurk die bij jóú past.

De adresjes van Ailine:

Trouwfoto’s: Anneke fotografie
Trouwlocatie: De Toren, Goedereede
Feestlocatie: Zoet of Zout, aan het Haringvliet (Stellendam)
Korte trouwjurk: Assepoester.com
Trouwpak: Voorwinden en overhemd van Michael & Giso

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen