Amanda vond anderhalve maand voor haar bruiloft een unieke trouwjurk die niémand anders heeft!

De wens om te trouwen kwam voor Amanda (27) en Bart (28) uit Papendrecht wegens heftige omstandigheden sneller dan verwacht. Maar ondanks alles barstte deze Miss Positive bij het vinden van haar unieke trouwjurk niet in tranen maar in lachen uit!

Hoe kwam je helemaal uit Papendrecht bij Assepoester terecht?

Amanda: We hadden heel last minute besloten om te gaan trouwen en opeens had ik nog maar anderhalve maand de tijd om een trouwjurk te vinden. Ik ben online gaan kijken waar je naar binnen kon stappen en meteen je trouwjurk mee kon nemen. Wat me ook heel erg aansprak aan Assepoester was het niet-traditionele. Ik wilde niet voor een standaard trouwjurk gaan, daarom leek het me zeker de moeite waard om naar Arnhem te rijden.

Hoe kwam het dat je maar zo kort de tijd had?

Amanda: Ik bleek ongeneeslijk ziek te zijn, ik heb uitgezaaide borstkanker. Een paar weken nadat ik dat te horen kreeg, heeft Bart me ten huwelijk gevraagd. Omdat we niet wisten hoe het zou gaan lopen, wilden we anderhalve maand later trouwen. Ik voel me verder goed, alleen mijn lichaam werkt niet echt mee.

Jeetje joh, wat heftig! Stond trouwen wel al op jullie planning?

Amanda: Ik wilde nooit per sé trouwen, maar door de situatie en door Bart is dat veranderd. We kennen elkaar nog maar een jaar, maar sinds ik Bart heb ontmoet, wist ik al dat als ik ooit zou trouwen het met hem zou zijn. Bart zei op zijn beurt de dag voor de uitslag tegen me dat hij ongeacht de uitkomst met me zou trouwen. En hij heeft woord gehouden. En zo moest ik opeens op zoek naar een trouwjurk!

Had je wel al een idee over wat voor trouwjurk je wilde?

Amanda: Niet over hoe die er uit zou zien. Maar ik wist wel dat ik geen standaard trouwjurk wilde. Ik stond overal voor open, maar wilde vooral een trouwjurk die bij mijn lichaam zou passen. Liefst een hooggesloten trouwjurk die niet te bloot was bij mijn borsten, vanwege de littekens. Hij mocht een beetje speels zijn, geen klassieke trouwjurk. Zo vond ik een korte trouwjurk bijvoorbeeld leuk, in plaats van standaard lang. Dus daar zijn we naar gaan kijken.

Ben je zelf door de winkel gaan neuzen?

Amanda: Niet echt. Mijn moeder, zus en ik hadden wel drie trouwjurken uitgekozen en de verkoopster ook en daar zijn we mee begonnen. Maar die waren het alle zes niet! Ik had ook nog gezegd dat een bohemian trouwjurk me wel wat leek, omdat onze bruiloft in festival-stijl was. Maar toen ik die stijl aan had, bleek dat veel te zoetsappig voor mij. Totaal anders dan het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Bij binnenkomst had ik wel een rok die voor kort en achter lang was zien hangen op een pop. Die vond ik ook wel bij mij passen, dus die heb ik toen aangetrokken.

En was die losse rok een betere match?

Amanda: Jazeker. Toen ik ‘m aantrok, ging ik meteen dansen. Ik wilde een trouwjurk die dans-proof was en het bewegen ging heel goed, dus die was meteen goedgekeurd. Ik vond de losse rok stoer en speels tegelijk. Zo zijn we een trouwjurk gaan samenstellen door er een top bij te zoeken, met de inzichten die we inmiddels hadden van wat het niet moest zijn.

Ben je zelf op zoek gegaan naar die top voor bij je rok?

Amanda: Nee, het vinden van de losse top heb ik aan de verkoopster overgelaten. In eerste instantie wilde ik een off shoulder top. Door mijn voorgaande behandelingen ben ik veel aangekomen en nu vind ik dat ik dikke armen heb. Omdat ik dat niet los kan laten, wilde ik ze graag bedekt hebben, dus daar ging ze naar op zoek. Ik heb er een paar aan gehad, maar die waren het toch ook niet. Toen kwam ze met deze top. Die vond ik zo ontzettend mooi! Hij was apart en paste bij mij.

Amanda unieke trouwjurk Assepoester

Hoe wist je dat dit ‘m was?

Amanda: Ik stapte dat hokje uit en waar anderen tranen krijgen, begonnen wij alle drie spontaan te lachen! Wat een grappige trouwjurk! Zo leuk, zo mooi, hij past bij mij, dit moet ‘m wel zijn! Dat ik geen mouwtje droeg, vond ik wel spannend. Maar omdat de top zo mooi is, gaat de aandacht daar naartoe en keek ik niet eens meer naar die armen. Dat heeft de verkoopster echt heel goed gedaan.

Wat maakt deze trouwjurk jouw jurk?

Amanda: Ik noem het zelf een heel klassieke, Victoriaanse top waardoor ik me van boven een Middeleeuwse prinses voelde. En door die stoere rok voelde ik me weer een rockchick. Die combinatie was Amanda!

Dus je had ‘m gevonden?

Amanda: Met alleen de rok had ik nog niet zoiets van: dit moet het zijn. Maar die combinatie van stoere rok en best klassieke top maakte het superleuk! Ik had nooit eerder nagedacht over een trouwjurk die voor kort of achter lang was, en ook dat maakte het extra leuk. Het voelde als een unieke trouwjurk die niemand anders had, helemaal customized. Dus ja, ik heb ‘m meteen meegenomen.

Hoe vond Bart je unieke trouwjurk?

Amanda: Hij vond het echt prachtig. Ik had ‘m al een klein beetje laten zien. Ik kan geen geheimen bewaren en geloof niet in de traditie dat hij het niet zou mogen zien. Wat ik liet zien vond hij supermooi, maar hij wilde niet alles al zien.

Dus toen we elkaar uiteindelijk pas bij de trouwerij voor het eerst zagen hebben we ten overstaan van al onze gasten toch even een momentje geclaimd om elkaar uitgebreid te bewonderen.

Hoe was jullie bruiloft?

Amanda: We hadden een avondbruiloft omdat ik sneller vermoeid ben en geen hele dag volhoud. Het begon om vijf uur met een inloop bij de Metaal Kathedraal in Utrecht, een supermooie locatie in een oude kerk. Barts zusje begeleidde de ceremonie en deed dat supergoed en wist het luchtig te houden. Daarna zijn wij foto’s gaan maken. Ook heel kort. Ik ben zelf fotograaf geweest en weet dat je de mooiste plaatjes in het eerste half uur schiet, dus daarna hebben we ons bij onze gasten gevoegd.

Waar vond het festival plaats?

Amanda: Barts ouderlijk huis staat vlakbij de trouwlocatie en daar in de tuin was het feest in grote tenten. Iemand was al aan het barbecueën, er stond een frietkraam, dus we hebben zelf ook iets gegeten en een drankje gedaan. We hebben gesocialized met de gasten en een groepsfoto gemaakt, waarop alle hakken overigens al uit waren en iedereen op sneakers stond. Voorbereid op het grote feest dat daarna uitbrak.

Een vriendin van mij die de bruiloft heeft georganiseerd, stuurde iedereen de tent in met van die lange sterretjes, waarna wij binnenkwamen voor de openingsdans. Een beetje schuifelen hoor, want Bart is totaal a-ritmisch! Daarna namen de DJ en saxofonist het over en hebben we de hele avond staan feesten.

Hoe beviel je unieke trouwjurk?

Amanda: Hij zat superlekker en erin bewegen ging perfect. Je pakt ‘m zo beet. Ik vond het ook leuk dat het er van achter uitzag als een nette, klassieke trouwjurk en zodra ik me omdraaide en je die korte voorkant zag het er lekker eigenwijs uitzag! Ik heb mooie complimenten gehad, dat ie zo anders dan anders was, dat het een unieke trouwjurk was en dat ie zo goed bij me paste.

Hoe heb je deze rollercoaster bruiloft beleefd?

Amanda: Het begon met het uitzoeken van de trouwjurk en dat ik daar meteen voor slaagde was een goede start van alles. Een vriendin van mij heeft samen met haar man en met de zus van Bart alles geregeld. En het was perfect. Als ik nog tien keer zou trouwen, zou ik het tien keer weer zo doen. Ik heb geen moment stress gehad en het was ook een feest geworden om het leven te vieren. Daardoor werd het een betoverende dag met heel veel liefde.

Voelt je eigen rollercoaster anders nu je getrouwd bent?

Amanda: Zeker weten! Ik weet dat Bart er voor me is en we doen dit samen. Dat wist ik al, maar de bruiloft was een extra bevestiging dat hij me nooit alleen zou laten. Ik voel me gedragen op liefde. We maken nu de mooiste dingen samen mee en beleven ons leven extra intens. En daar hopen we zo lang mogelijk samen van te genieten.

Wil je ook zo’n unieke trouwjurk?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Amanda unieke trouwjurk Assepoester

Fotograaf: Karlijn Goudriaan

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen