Anne vond razendsnel de perfecte trouwjurk voor bij haar witte Dr. Martens

Op 12-jarige leeftijd bedenken hoe je er op je bruiloft uit ziet. Anne deed het en wist haar wens nog in vervulling te brengen ook. Ze trouwde op witte Dr. Martens met lange roze haren. En die gewenste trouwjurk met lage rug was ook verrassend snel gevonden: het bleek de eerste jurk te zijn die ze bij Assepoester zag!

Jij was er vroeg bij! Als 12-jarige had jij al je trouwschoenen uitgezocht?

Haha ja! Ik weet ook niet meer waarom, maar als 12-jarige had ik bedacht dat ik ooit op witte Dr. Martens zou gaan trouwen. En dit idee vond ik zo leuk, dat het altijd is blijven hangen. Later kwam daar trouwens ook nog de wens van roze haren bij. Als kapster wist ik dat me dat ook wel ging lukken, dus het enige wat nog ontbrak was een jurk die mooi bij de schoenen zou passen.

Toen dacht je: ik reis naar Arnhem om die trouwjurk te zoeken?

Klopt. Toen een kennis van mij ging trouwen ben ik zelf gaan kijken wat voor bruidswinkels er allemaal zijn. Via Google kwam ik op de Instagram van Assepoester uit. Zij vond het te ver rijden, maar ik dacht meteen’ daar wil ik heen’. Toen het eenmaal zover was en ik zelf een trouwjurk mocht zoeken, wist ik: ik ga naar Arnhem!

Wat leuk! Was het een flink stuk rijden?

Ik kom uit Noordwijk, dus het was wel een stukje rijden ja. Maar ik vond het alleen maar leuk. Samen met mijn moeder hebben we er een gezellig dagje Arnhem van gemaakt.

Hoe vond je het in onze winkel? 

Ik had meteen een goed gevoel. Zo leuk om zelf te mogen rondlopen en winkelen. Geen hete adem van opdringerige verkoopsters in m’n nek, maar gewoon lekker kijken en door de rekken snuffelen. Ik vergelijk het met een H&M, je komt binnen zonder afspraak en gaat gewoon lekker je ding doen.

Goed om te horen! Dus je bent meteen de rekken ingedoken?

Zal ik je wat vertellen, toen ik binnenkwam zag ik meteen dé jurk hangen. Ik ging er echt heel blanco in en had niet echt een duidelijk beeld voor ogen. Ik ben bijvoorbeeld niet traditioneel, maar wilde wel echt een trouwjurk. Het liefst met een open rug en waar de Dr. Martens dus goed onder zouden passen. Toen ik de winkel in stapte zag ik dus die prachtige jurk aan de paspop hangen. Ik wist eigenlijk meteen dat dit ‘m weleens zou kunnen worden.

Wauw, dus je kon meteen door naar het pashokje?

Ik heb aan de meiden in de winkel gevraagd ‘heb je nog zoiets als deze’, omdat ik toch wel benieuwd was naar meerdere jurken. Uiteindelijk heb ik er 4 gepast. Die jurk op de paspop bleek toch echt het beste. Een hele comfortabele jurk met een mooie open rug, kanten body en lage hals.

En echt alle clichés zijn waar, ik trok ‘m aan en wist het. Het klopte gewoon. M’n moeder was ook meteen super enthousiast en toen ze mijn vader ging videobellen volgde er een traantje. Mijn vader en broertje zeiden meteen: ‘doen!’. Ook mijn beste vriend zei: ‘als je deze niet neemt ben je gek’, dus toen werd dit nog meer bevestigd.

Toen was je meteen klaar voor de grote dag?

Ja! De Dr. Martens waren al in the pocket. Ik heb het geluk dat ik deze nooit hoef in te lopen, ze zitten meteen goed. En als kapster kon ik heel goed mijn eigen haren verven. Mijn haar is al twee jaar roze, maar heb het gerekt voor het trouwen. Ik wilde écht roze haar op mijn bruiloft en dat is gelukt. Verder had ik nog wat speciale wensen voor mijn boeket.

Het boeket ziet er prachtig uit, kan je daar iets over vertellen?

Mijn opa had vroeger een volkstuintje, daar groeiden lathyrus. Toen hij overleed nam zijn beste vriend het stukje land over. Het enige wat nog groeide waren die lathyrussen. Hier hebben wij toen ook een bosje van gemaakt voor op zijn kist. Later heb ik de bloemen laten ook tatoeëren als herinneringen.

Toen het tijdens het plannen van de bruiloft over bloemen ging, wist ik dat deze bloemen niet mochten ontbreken. Sterker nog, deze bloem komt in mei in bloei en dit is de reden geweest om in mei te trouwen. Voor het boeket zijn er kleuren lathyrussen gekozen die echt bij mij passen. Het was mijn manier om mijn opa bij de deze dag te betrekken.

Wat ontzettend mooi. Hoe zag jullie dag eruit?

We hebben een hele intieme en mooie bruiloft gehad. Er mochten toen maximaal 50 mensen aanwezig zijn en wij waren met 46. Dat kwam dus precies goed uit. Het enige jammere was dat livemuziek niet was toegestaan. Het plan was om voor mijn man te gaan drummen, maar dit kon helaas niet doorgaan. Al denk ik achteraf wel dat dit voor mij iets relaxter was. Hoefde ik me dus niet zorgen te maken over het optreden haha.

Hoe reageerden de gasten op je jurk met Dr. Martens?

Mensen die mij goed kennen wisten al dat ik dit van plan was. Ik riep echt al jaren ‘als ik ooit ga trouwen doe ik dat op Dr. Martens’. Heel verbaasd waren ze dus niet, al was dit voor het eerst dat ze mij ook echt in trouwjurk mét deze schoenen zagen. Dus alsnog wel heel leuk om hun reacties te zien en te horen. Veel gaven aan dat ze me er heel mooi uit vonden zien en ook nog volledig mijzelf. Dat vond ik een heel mooi compliment.

En wat was Bram zijn reactie toen hij je zag?

‘Fucking mooi’, haha. Hij zei dat hij precies begreep waarom ik deze jurk had gekozen, omdat hij zo bij mij paste.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s door: @madeby.iamelvira

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen