“Wat ik heel leuk vond, was dat ze er een feestje van maakten bij Assepoester.”

Helen (33) & Guido (35) hadden een échte Arnhemse bruiloft. Van de trouwlocatie tot aan de dj en de trouwjurk (van Assepoester natuurlijk): álles was op en top Arnhems. En dat begon al bij het bijzondere aanzoek …

Jullie aanzoek heeft de krant gehaald! Waarom was dat?

Helen: Ik heb Guido ten huwelijk gevraagd voor de winkel van Okimono, een merk uit het modekwartier in Arnhem waar hij fan van is. Ik wilde geen verlovingsring geven en kwam op het idee om Okimono te vragen of ze een bijpassend shirtje hadden om hem te geven tijdens het aanzoek. Dat vonden ze zó’n leuke vraag, dat ze speciaal voor ons een shirtje hebben ontworpen! Daarop staan de skyline van Arnhem en de woorden ‘Ja, ik wil’.

Op de dag dat we precies 14 jaar samen waren, heb ik hem meegelokt met het idee ergens te gaan lunchen. We liepen langs Okimono en de etalage hing vol met foto’s van zijn vrienden en familie, gefotografeerd op plekken door Arnhem. Ze hielden allemaal een krijtbord vast (dat was een knipoog, omdat we allebei leerkrachten zijn) en samen spelden die krijtborden uit: ‘Lieve Guido, wil je met jouw Arnhems meisje trouwen?’ Toen drong het pas tot hem door. Hij zei ja! Binnen kreeg hij ons speciale T-shirtje.

En toen werd het aanzoek ook nog gefilmd door de lokale krant…

Helen: Ik had De Gelderlander (een lokale krant) gemaild, omdat ik Okimono wilde bedanken voor het originele shirt. De redactie vond het zo’n leuk verhaal dat ze vroegen of ze bij het aanzoek mochten zijn. We hadden allebei in eerste instantie niet gemerkt dat ze er waren: ze hebben alles met een mobieltje gefilmd.

Waarom wilde je hem op deze manier ten huwelijk vragen?

Helen: Ik ben zelf een geboren en getogen Arnhems meisje, ben gek op Arnhem. Guido kende Arnhem niet zo goed en had ook geen binding met de stad. Door onze verkering is hij voor mij naar Arnhem gekomen en zijn we hier gaan samenwonen. Hij leerde Okimono kennen en toen daarvan een lijn met Arnhem-shirtjes uitkwam, heeft hij die allemaal aangeschaft. Zo is Arnhem ook langzaam zijn stad geworden.

En dan zijn jullie vast ook in Arnhem getrouwd?

Helen: Klopt. Het was een op en top Arnhemse bruiloft. ’s Middags hebben we met vrienden de zaal in de kleuren van Arnhem versierd: blauw en wit. Ik ben fan van de Arnhemse voetbalclub Vitesse en Guido had als verrassing de spelers van Vitesse een videoboodschap laten opnemen om ons geluk te wensen. En op het feest zelf draaide een Arnhemse dj: die van Vitesse!

Ik wilde ook per se een Arnhemse trouwjurk. De site van Assepoester sprak me gewoon het meeste aan. Ik had nooit het plan om te gaan trouwen eigenlijk. Ik wist dat Guido het heel leuk zou vinden, maar ik had geen bruiloft of trouwjurk voor ogen. Daarom sprak Assepoester mij zo aan: het gaat er anders aan toe.

 

 Psst… gave jurk hè? De korte trouwjurk van Helen vind je bij Assepoester

Wat maakt Assepoester dan zo anders?

Helen: Ik heb diabetes en draag een insulinepomp. Ik wilde een model jurk waarbij ik zelf niet de pomp zou zien zitten onder de jurk. Daar hebben ze me ook heel fijn mee geholpen. In deze jurk voelde ik me helemaal vrij en prettig.

Ik had binnen twee uur mijn trouwjurk al gevonden, daar was ik heel erg blij om. Ik had me van tevoren niet verdiept in wat voor model ik wilde. De verkoopster zei: ‘Ga maar lekker neuzen’. Maar ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. Gelukkig voelde ze dat snel aan en heeft ze me geholpen. Ik heb een paar heel verschillende modellen gepast tot ik bij mijn jurk uitkwam. Toen dacht ik: hierin zie ik mezelf dansen, hierin voel ik me Helen, maar toch ook speciaal.

Wat ik heel leuk vond, was dat ze er een feestje, iets speciaals, van maakten bij Assepoester. Ook voor de mensen die mee waren. Met koffie, thee en lekkers. Het ging heel relaxed: ik kon mijn jurk een week later al ophalen, toen was ‘ie al versteld en klaar. Dat ging heel vlot. Als ik mijn jurk een paar weken voor de trouwdatum had gekocht, was ik dus ook nog ruim op tijd geweest.

Klopt het dat je eigenlijk twee jurken had?

Helen: Ja, ik had twee jurken in één… Ik had eerst de korte trouwjurk uitgekozen. Mijn moeder, schoonzusjes en vriendin vroegen zich af of die wel bijzonder genoeg was. De verkoopster kwam vervolgens met een tule rok die eroverheen kon. Die heb ik het laatste uur tijdens het feest afgedaan. Zo hield ik alleen de korte trouwjurk over en kon ik lekker dansen. Ik vond het heel erg leuk dat het plots een andere jurk werd. Het was sowieso een enorm fijne jurk, ik heb er heel veel complimentjes over gehad. Mensen zeiden: ‘Hier hadden we je precies in voorgesteld.’

Wil je ook een trouwjurk die 100% bij jou past?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen