Loes zocht een niet traditionele trouwjurk… op naar Assepoester dus!

Loes (30) kwam helemaal uit Antwerpen rijden om een trouwjurk te vinden. Nog overrompeld door het aanzoek van Yves (29) had ze geen idee wat voor trouwjurk bij haar zou passen. Ze wist wel dat het een niet traditionele trouwjurk mocht zijn en was er van overtuigd dat ze dat maar op één plek kon vinden… bij Assepoester!

Hoe heb je Assepoester gevonden?

Loes: Als eerste omdat ik op zoek ging naar een niet traditionele trouwjurk. Ook wilde ik een betaalbare trouwjurk binnen mijn budget. En via Instagram volg ik een meisje dat ook naar jullie verwees bij haar trouwjurk. Dus via drie kanalen kwam ik op de website terecht.

Ik vond het zo fijn om meteen in het lookbook te kunnen kijken naar alle verschillende opties. Door de verhalen die ik las, kreeg ik het gevoel dat ik lekker op mijn gemak zou kunnen kijken wat ik nou precies wilde en van alles kon proberen zonder me daar ongemakkelijk bij te voelen. Dat gevoel kreeg ik namelijk bij andere boetieks waar ze heel stijf en traditioneel te werk gaan. Assepoester voelde meteen relaxed. Het was een hele rit, maar ik had zoveel goede dingen gezien, daar moest ik gewoon naartoe. Dus ik heb mijn iedereen opgetrommeld om mee te gaan naar Arnhem.

En zagen ze het zitten om zo’n eindje te rijden?

Loes: Ja hoor. Ik had mijn moeder en mijn zus mee, en we gingen er een gezellig dagje uit van maken. De bruiloft werd niet heel groot, dus ik wilde dat mijn trouwjurk voor mijn vriendinnen een verrassing zou blijven. Mijn moeder en mijn zus kennen me het beste en zouden meteen aan mijn gezicht kunnen zien als ik de juiste trouwjurk had gevonden. Ik ben zelf nogal een twijfelkont, dus ik had die twee echt nodig.

Had je een type trouwjurk in gedachten?

Loes: Geen traditionele trouwjurk, absoluut geen glitters en zeker geen baljurk. Ik wilde een romantische trouwjurk, misschien zelfs richting een bohemian trouwjurk met een luchtige rok. Maar of dat uit één stuk zou zijn of een crop top trouwjurk, met korte mouwen of een trouwjurk met lange mouwen… geen idee!

Ik was ook overrompeld door mijn huwelijksaanzoek. Ik ben helemaal niet iemand die daar al jaren van droomt, maar dacht eerder: o jee, wat moet ik dan aan en wat past er bij mij? Het grote assortiment aan verschillende soorten trouwjurken bij Assepoester sprak me daarom ook aan, in tegenstelling tot zaken waar ze alleen trouwjurken in één bepaalde stijl aanbieden.

Hoe was je indruk in de winkel?

Loes: We kwamen vroeg aan, het was al redelijk druk, maar daardoor ook heerste er een gezellige sfeer. We werden welkom geheten en mochten even rondkijken. Zo relaxed en ik genoot meteen. Ik was verrast door de hoeveelheid trouwjurken, en ben in de rekken gaan neuzen. We hadden er alle drie een aantal uitgekozen en de verkoopster adviseerde ons daar maar eens mee te beginnen.

Hoe ging het passen?

Loes: Ik had eerst een nauw aangesloten trouwjurk met spaghettibandjes aan, met een heel subtiele kanten laag er overheen, die ik heel mooi vond. Ik had een trouwjurk aan die bestond uit een losse top en een losse rok. Daarbij vond ik het leuk dat de rok wat korter was. De top liep aan de voorkant naar mijn nek toe en had een mooie bewerking op de rug. Ik vond alleen mijn blote buik niet mooi. Datzelfde had ik ook bij een crop top trouwjurk die ik daarna aan had. Ondertussen was de verkoopster in de winkel op zoek naar een trouwjurk die ze voor me in haar hoofd had, maar ze kon ‘m niet vinden. ‘Ik heb nog iets voor je in petto’, bleef ze maar zeggen. Ik had geen idee waar ze het over had, dus ik ging maar door met passen.

Hoe heb je je niet traditionele trouwjurk uiteindelijk gevonden?

Loes: De verkoopster had die ene trouwjurk gevonden. Hij hing in de paskamer bij iemand anders! Toen diegene had gekozen voor een andere trouwjurk is ze meteen gaan vragen of ik die trouwjurk mocht passen, omdat ze dacht dat het dé trouwjurk voor mij was. Ze had echt goed geluisterd en opgelet tijdens mijn pas-sessie, want die trouwjurk had echt alle onderdelen en details die ik mooi vond in de andere trouwjurken, maar dan verzameld in één trouwjurk. Ik zag het al op de hanger, deze trouwjurk leek voor mij gemaakt.

niet traditionele trouwjurk Assepoester

Wat had deze trouwjurk wat je er zo mooi aan vond?

Loes: De rok was zo los en zwierig, totaal niet stijf, daar kon ik lekker in bewegen. Ik wilde de nadruk leggen op een mooie achterkant. Deze was zo anders dan anders, dat had ik nog nergens online gezien. Ik vond een sweetheart neckline mooi, maar niet zonder bandjes. Bij deze zat er nog een transparante laag tot aan mijn nek, die ook nog eens heel handig bleek. En het subtiele randje bij mijn buik. Iets dat bij mij paste, maar niet zo aanwezig mocht zijn als bij een crop top trouwjurk, kwam in deze trouwjurk supermooi naar voren. Het zat ‘m in de details en het voelde goed, dit moest ‘m gewoon zijn!

Wat je meteen overtuigd als twijfelkont?

Loes: Nee, ik vond ‘m wel leuk, hij zat heel lekker en stond me heel mooi, maar na zes á zeven trouwjurken, wist ik niet of het ‘m wel was. Dus ik trok ‘m alweer uit in de paskamer, maar dacht toen meteen: nee, ik wil ‘m helemaal niet uit, ik wil ‘m weer aan! Dat was al de eerste bevestiging. Toen ik daarna uitsprak dat ik dacht dat dit ‘m weleens kon zijn, reageerde mijn moeder opgelucht hoe ik daar nou over kon twijfelen! Ze had al lang aan mijn gezicht gezien dat ik me er heel lekker in voelde. En ik wist diep van binnen ook al dat ik hier de hele dag in kon bewegen, eten en dansen. Deze trouwjurk had alles wat ik in die andere trouwjurken had gezien, het was een match made in heaven.

Hoe heb je uiteindelijk de knoop door gehakt?

Loes: Van eerdere trouwjurken wilde ik steeds een foto maken, maar bij deze niet omdat ik bang was dat ik ‘m dan aan iedereen zou willen laten zien. De zoveelste bevestiging dat dit ‘m was. Ik heb ter plekke besloten dat dit ‘m ging worden en geen moment spijt gehad. Tot aan mijn trouwdag heb ik ‘m in mijn hoofd perfect kunnen visualiseren. Dus toen ik ‘m op de dag zelf aantrok was hij nog precies zoals ik voor ogen had. Nogmaals een bewijs dat ik de juiste keuze had gemaakt! En toen Yves me zag werd dat nog een keer bevestigd toen hij met tranen in zijn ogen tegen me zei dat ik dit gewoon was en dat hij me prachtig vond.

Hoe was jullie dag?

Loes: Heel relaxed, we zijn ’s ochtends in het bijzijn van onze gezinnen voor de wet getrouwd en pas ’s middags was de ceremonie. Als verrassing hadden twee vrienden van ons zich laten registreren om een huwelijk te mogen voltrekken. Samen hebben ze dat heel serieus aangepakt, en toch luchtig gehouden met grapjes en hartstikke lieve woorden. Na een uurtje was er cava en hapjes, voorafgaand aan het diner. Een shared dining concept aan lange tafels. Wij hadden zelf om krukjes gevraagd en zijn bij ieder hapje ergens anders aangeschoven.

Nog voordat de laatste passen van onze openingsdans waren gezet stond de dansvloer al vol, en daar ben ik de hele avond niet af gekomen. Mijn vriendinnen kwamen me drankjes brengen en om me heen gingen de hemden los en de stropdassen om de hoofden. Mijn trouwjurk zat ook heerlijk, ik kon helemaal los gaan, zonder dat ik ergens op hoefde te letten. Het was perfect!

Hoe waren de reacties op je niet traditionele trouwjurk?

Loes: Iedereen vond het echt een Loes jurk, waarin ik helemaal mezelf was en die helemaal klopte. Ik heb een stuk of vijf, zes vriendinnen niet nooit wilden trouwen, en nu zeiden: als het zo kan, niet traditioneel, zou ik het ook wel willen. Een paar zijn er inmiddels zelfs al verloofd en hebben plannen om ook naar Assepoester te gaan. Ik heb gezegd dat het dat eindje rijden helemaal waard is! Er is zoveel keuze, waardoor je zo’n goed beeld krijgt van wat bij je past, het kan gewoon niet missen dat je daar je trouwjurk vindt. Ook omdat je niet de zoveelste klant bent, maar ze echt op zoek gaan naar de beste trouwjurk voor jou. Zo kijk ik er in ieder geval op terug!

Wil je ook zo’n gave niet traditionele trouwjurk?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

niet traditionele trouwjurk Assepoester

Fotograaf: Mich Segers

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen