Myrthe: “Assepoester legt geen druk op het zoeken naar een trouwjurk.”

Myrthe (29) was een bruid die best wel opzag tegen het zoeken naar een trouwjurk. Maar daar heeft Assepoester geen moeite mee. Bij de tweede optie was het raak! En guess what? Myrthe vond het nog leuk ook!

Welke rol speelde je trouwjurk in de voorbereiding op je bruiloft?

Myrthe: Ik ben geen meisje-meisje en kon mezelf moeilijk voorstellen in een trouwjurk. Mijn vriendinnen hadden zin om er een leuk dagje uit van te maken, maar zelfs daar kreeg ik de zenuwen van. Ik hou niet van winkelen, paskamers en gepluk aan mijn lijf. Ik wilde ook niet te veel geld uitgeven aan mijn trouwjurk, want dat vond ik niet het belangrijkste onderdeel van onze dag. Ik heb ook nog overwogen om voor een tweedehands trouwjurk te gaan.

Hoe ben je uiteindelijk bij Assepoester beland voor het zoeken naar een trouwjurk?

Myrthe: Via via wist iemand een hele leuke winkel, zonder opsmuk, waar ze ook betaalbare trouwjurken hadden, vergelijkbaar met tweedehandsprijzen. Ik heb op de site gekeken en ook al had ik nog steeds geen idee waar ik naar op zoek was, de manier waarop toekomstige bruiden werden aangesproken, sprak me heel erg aan. Niet met de druk dat het de mooiste dag van mijn leven moet worden en dat het nu of nooit is, maar met een no-nonsense gevoel. En daarmee besloot ik: hup, we spreken met die meiden een dag af en gáán!

Lukte het om dat enthousiasme vast te houden?

Myrthe: Omdat ik nog steeds geen idee had wat voor een trouwjurk ik ging zoeken, was ik zenuwachtig! Ik vond het zo spannend of er wel iets voor mij zou zijn en voelde me onzeker omdat ik dacht dat het perfect moest gaan en dat ik aan ieders verwachting moest voldoen. Mijn moeder, zus, schoonzus en twee vriendinnen gingen mee, allemaal vrij uitgesproken types. Daarom heb ik van tevoren tegen ze gezegd dat ik niet wilde dat ze al een mening zouden hebben zodra ik de paskamer uit zou komen. Ik wilde eerst de kans krijgen om de trouwjurk rustig op me in te laten werken. Dat hebben ze ook braaf gedaan, en het was uiteindelijk supergezellig! Ik hoopte dat ik mijn trouwjurk meteen zou vinden en niet drie dagen vol pas-sessies zou hoeven doorstaan.

Haha, laat dat maar aan Assepoester over! Hoe ben je geholpen?

Myrthe: Ik kwam daar gewoon binnen in mijn spijkerbroek en op sneakers en de verkoopster vroeg of ik zelf trouwjurken wilde pakken of dat zij het voor me zou doen. Ik had al meteen een error in mijn hoofd en vroeg of zij dat alsjeblieft wilde doen. Ze gaf me drie trouwjurken en vertelde dat ze die had gekozen op basis van hoe ze me binnen had zien komen. Dat stelde me al gerust, zij zag natuurlijk ook wel dat ik geen prinsesje ben.

Wat voor trouwjurken heb je gepast?

Myrthe: De eerste trouwjurk was een aangesloten kanten trouwjurk. Hij stond me heel mooi, maar hij was te keurig, te veel trouwjurk. Ik ben een wat stoerder type en dat mocht je wat mij betreft wel terugzien. De tweede trouwjurk was een crop top trouwjurk en dus meteen wat stoerder. Ik wist niet of ik dat durfde omdat je daar een perfect lichaam voor moet hebben, maar de verkoopster spoorde me aan om ‘m toch maar even aan te trekken. Ik kreeg direct dat gevoel waarvan ik dacht dat het voor mij niet was weggelegd: dit was dé trouwjurk. Ik wist en voelde het gewoon.

Echt? Had je jouw trouwjurk al zo snel gevonden?

Myrthe: Ik kreeg meteen zo’n gevoel van ‘wow, dit is ‘m, hier ga ik gewoon in shinen op mijn trouwdag’! Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt zo’n gevoel zou kunnen hebben. Ik wilde ‘m het liefst niet meer uittrekken! Deze crop top trouwjurk zat lekker, ik hoefde er niet voorzichtig mee te doen en zou er gewoon in naar de wc kunnen. En hij had niet te veel heisa. Ik vond het heel knap van de verkoopster hoe ze mij zo goed had ingeschat. Echt tof! Trouwjurk nummer twee…

zoeken naar een trouwjurk Assepoester

Wat vond je zo mooi aan deze crop top trouwjurk?

Myrthe: Ik vond het heel mooi hoe de rok zo lekker zwiert. En tegelijkertijd kun je ‘m omhoog trekken om er helemaal in los te gaan. In de top zat een stukje stoerheid, maar hij heeft ook een vrouwelijke touch. Dat past heel goed bij mij. De ivoren kleur stond heel goed bij mijn huid. En hij zat eigenlijk meteen perfect. De meiden zeiden dat ik helemaal straalde toen ik de paskamer uitkwam. Heel cliché misschien, maar het is dus echt zo.

Haha, hebben ze zich ook gedragen met hun commentaar?

Myrthe: Zeker. Ik heb na deze de derde trouwjurk ook nog gepast. Dat was een prinsessenjurk en dat was eigenlijk om even heel hard te kunnen lachen en de spanning er af te halen. Nou, toen gingen ze goed los hoor! Het meest grappige was misschien nog wel dat die trouwjurk me ook nog stond! Het was een trouwjurk met veel tule en glitter, die voor kort en achter lang was. Hij zat direct als gegoten en ik kon het hebben, maar hij was totaal niet mij. Maar zo heb ik wel even gevoeld hoe het is als je wél een prinsje wil zijn!

Gelukkig heb je nog echt lol gehad. Hoe kijk je achteraf terug op het zoeken naar een trouwjurk?

Myrthe: Het was eigenlijk heel leuk, ik vond het gewoon jammer dat het voorbij was. Ik werd er heel blij van dat er toch iets bij mij paste en dat ik eigenlijk best veel trouwjurken kon hebben. Een bevestiging dat mijn onzekerheid nergens voor nodig is. Ik had zelfs beroerd geslapen van de zenuwen! Ik vond het echt tof dat ze zo goed kijken naar hoe je bent, en daar met een passende benadering de perfecte trouwjurk bij vinden. De verkoopster was ook heel lief en stelde me echt gerust. Assepoester legt geen druk op deze dag, en na afloop maken ze er een feestje van, met champagne en appeltaart!

Klaar voor de grote dag dus! Hoe was het?

Myrthe: Onze bruiloft was op een van de mooiste nazomerdagen in oktober, weercijfer 10. Daardoor hebben we alles buiten gehouden, in de zon onder een strakblauwe lucht. Ik hou van heel veel kleur en wilde een kleurrijke dag met als basis het wit van mijn trouwjurk. Er waren chrysanten en herfstbloemen in felle kleuren. En na de ceremonie een unicorntaart met regenboogkleuren en vrolijk gekleurde donuts.

Vanaf 17u werd er gebarbecued en om 19u hadden we nog een kerkdienst, omdat we allebei gelovig zijn, op een manier die bij ons past. Dat de kerk vol zat met alleen maar bekenden vond ik heel bijzonder. Daarna hebben we snel handjes geschud omdat we door wilden naar het feest. Na onze openingsdans is er tot in de kleine uurtjes gedanst! Veel gasten bleven kamperen op het terrein dus in de ochtend aan het ontbijt hebben we nog gezellig met iedereen na gekletst. Ik vond het zo jammer dat het voorbij was, dat had ik nooit zo erg verwacht!

Hoe waren de reacties op je crop top trouwjurk?

Myrthe: Matthijs vond het helemaal geweldig. Hij had stiekem zoiets gehoopt en vond het echt bij me passen.  Die wist natuurlijk ook wel dat ik niet als een prinses op hoge palen de trap af zou komen! Ik had er lekker platte bruine sandaaltjes onder aan. Veel mensen zeiden dat ik die crop top trouwjurk heel goed kon hebben en dat ze het zelfs echt iets voor mij vonden. Waarschijnlijk sloot die crop top trouwjurk zo goed aan bij de verwachting van mensen omdat ik er zo in liep te stralen!

Lukte het om los te gaan in je trouwjurk?

Myrthe: Supergoed! Ik hoefde niet na te denken hoe ik moest bewegen of op te letten dat niemand er op ging staan, en dat was precies wat ik wilde. Ik voelde me er echt sexy en vrouwelijk in en dat is een groot compliment aan Assepoester!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

zoeken naar een trouwjurk Assepoester

Foto’s: blendartwork.com

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen