Trouwen in een fort, een barbecue, schuifelen en een kanten trouwjurk met een blauw jasje

Waarom ben jij vanuit Utrecht naar Assepoester gegaan voor jouw trouwjurk?

Kim: Ik heb even rondgekeken naar het aanbod, maar kwam alleen maar van die poeha-zaken tegen. Dat past helemaal niet bij mij, er moet niet te veel aan me gefrut worden; ik wil gewoon ook lekker zélf rond kunnen kijken.

Toen heb ik gezocht naar alternatievere bruidsmodezaken. Al vrij snel kwam ik bij Assepoester terecht.

Wat zocht je en wat vond je?

Kim: Ik was al eens langs de winkel gelopen en vond dat er mooie trouwjurken in de etalage stonden. Het beviel me ook meteen dat je geen afspraak hoeft te maken en bovendien waren de prijzen gewoon betaalbaar. Ik wilde wél een mooie trouwjurk, maar wilde daar geen duizenden euro’s aan uitgeven. Die geef ik liever uit aan de trouwdag en een vakantie!

Mijn moeder ging met me mee naar Arnhem. Voordat ik binnenkwam, wist ik vooral wat ik níet wilde: geen grote roomsoes en geen trouwjurk met kant. Maar toen zag ik deze trouwjurk en dacht ik: wow!, terwijl het tóch een bruidsjurk met kant is.

Eerst hebben mijn moeder en ik een strapless trouwjurk uit de rekken gehaald, maar dat paste niet helemaal bij mijn figuur. De verkoopster wist wel een mooi alternatief, zei ze. Dat was deze jurk.

Ik vond het tof dat het niet gelijk een trouwjurk met mouwen was, maar dat de oplossing werd gezocht met een wat breder bandje over mijn schouders. De tweede trouwjurk die ik paste, was ‘m dus gewoon!

014_kim

Je hebt er ook nog bijpassende accessoires bij uitgezocht!

Kim: Ik heb er nog een blauw jasje bij uitgezocht voor ’s avonds en we hebben de kanten bruidsjurk afgemaakt met een blauwe band om mijn taille. Ik wilde niet alleen maar wit en dit maakte het plaatje nog minder ‘standaard’.

Het voelde goed; ik zag mezelf wel de hele dag rondlopen in deze bruidsjurk. Hij zat gewoon heel mooi en het voelde niet stijf aan, ik kon me er goed in bewegen. Ook voelde ik me echt een bruid.

Hoe reageerde je moeder? En Robbert?

Mijn moeder is normaal heel nuchter, maar moest echt even slikken toen ze me zo zag. Ik vond het heel waardevol om dat moment met z’n tweeën te beleven.

Ik was zo trots op mijn bruidsjurk met kant, dat ik ‘m meteen wilde showen aan Robbert, maar die wilde ‘m absoluut nog niet zien! Het moest een verrassing blijven. Zijn reactie toen hij mij er eindelijk in zag op onze trouwdag, was: ‘Wauw, wauw!’. Hij stond me met open mond aan te gapen.

Hoe wilden jullie de bruiloft vieren?

Kim: We wilden onze bruiloft vooral niet te formeel vieren, niet te opgedirkt. We hebben inmiddels heel veel verschillende trouwerijen meegemaakt en daarvan vonden we de bruiloften die persoonlijk en intiem aanvoelden, het leukst. Dat je zelf invulling geeft aan je dag en kunt zien dat het echt jouw bruiloft is.

Onze trouwlocatie was Fort bij Vechten; een oud fort in Bunnik. Een vriendin van ons is onlangs in een ander fort getrouwd en dat vonden we heel erg mooi. Zoiets wilden we ook, maar dan niet op precies dezelfde plek.

Zij tipte ons toen dit fort, daar was ze ook al eerder wezen kijken. Het is de enige trouwlocatie die we hebben bezocht, toen wisten we al dat we daar wilden trouwen. We kwamen binnen door een grote gang en ik zag het al voor me. Er lag een mooi grasveldje bij waar we – bij goed weer – de ceremonie konden houden en er lag veel natuur omheen. Het was niet te strak en wel apart genoeg om een echte feestlocatie te zijn. Het paste bij ons.

bruidsjurk met kant

Hoe zat het draaiboek van jullie bruiloft in elkaar?

Kim: Robbert is in de nacht voor de bruiloft samen met ons zoontje bij zijn ouders gaan slapen; ik bleef in ons huis. Mijn moeder en een goede vriendin bleven bij mij logeren.

Na het ontbijt zijn we met de hele delegatie naar de kapper gegaan voor haar & make-up. Ondertussen liep er een fotograaf met mij mee en maakte de vader van Robbert foto’s bij hun thuis.

Toen we weer thuis waren, kwamen onze ouders eerst naar mij toe en hebben we een glaasje gedronken.

Wat gezellig om te beginnen met een drankje! En daarna?

Kim: Robbert is mij rond 13:00 uur op komen halen. We reden met zijn ouders mee naar de trouwlocatie. Hun auto was net een paar dagen daarvoor kapot gegaan, dus hebben ze een auto moeten huren, compleet met reclamestickers, haha!

Om 15:45 uur was de aankomst bij Fort bij Vechten: de gasten stonden ons in een halve cirkel op te wachten en een liedje te zingen, heel leuk. Ik herinner me dat ik op dat moment dacht: jullie zijn er! Heel raar, maar ik had daar van tevoren niet zo over nagedacht, het voelde als een verrassing dat al onze vrienden en familieleden daar allemaal waren.

009_kim(2)

De ceremoniemeesters hadden de trouwlocatie versierd, samen met een groep helpers. We hebben van tevoren een beetje aangegeven wat ons leuk leek en toen hoefden we er niets meer aan te doen! Ze hebben het fort versierd met ballonnen, slingers, lampjes, vlaggetjes en bloemen. In alle kleuren van de regenboog, lekker fel.

Wat vond je van de ceremonie?

Kim: We moesten even wachten totdat alle gasten waren gaan zitten en toen zijn Robbert en ik naar voren gelopen met onze ouders; zij hebben ons weggegeven.

De ambtenaar deed het heel leuk. Ik vond de voorbereidingen ook al heel leuk, omdat je het dan over dingen hebt die je verder niet zo snel uitspreekt. Dan hoor je ineens waarom de ander eigenlijk echt met je wil trouwen. Heel speciaal vond ik dat.

De ambtenaar vertelde een heel mooi verhaaltje en als muziek hadden we gekozen voor het liedje ‘Moonsong’, uit de film ‘Her’ en nummers van The Beatles en The Doors.

009_kim(5)

Kim: Onze vaders hebben allebei een speech gehouden over Robbert en mij en hoe het voor hen voelde dat hun kinderen gingen trouwen. Toen heb ik alleen maar zitten huilen, haha!

Na de ceremonie hebben we geproost met champagne; daarna hebben we geborreld, gevolgd door een barbecue. We hadden gekozen voor een barbecuebuffet met tafels vol salades en vlees. Al heb ik bijna niet gegeten; ik wilde iedereen spreken en het was natuurlijk zo’n spannende dag, dat je niet zo veel trek hebt.

En het diner ging daarna over in het feest?

Kim: De avondgasten kwamen daarna voor het feest, dat om 20:30 uur begon. We kunnen allebei niet stijldansen, dus hebben we gewoon staan schuifelen. We hebben van tevoren wel even geoefend thuis hoor!

De dj draaide lekkere muziek en er is goed gedanst. Omdat het mooi weer was, kon je ook lekker naar buiten, het terras op, waar een grote vuurkorf stond. Ik vond het zo een hele goede verdeling.

009_kim(3)

Kim: De afspraak was dat het feest tot 01:00 uur zou duren, maar om 00:45 was het nog zó leuk dat we even overwogen om de taxi later te laten komen. Uiteindelijk zijn we toch op dat tijdstip weggegaan en dat was prima, want zo vertrokken we op het hoogtepunt van de avond.

Op de hotelkamer hebben we nog zitten napraten. We verbleven in de bruidssuite van het Mary K hotel in Utrecht. Heel leuk om een keer in een hotel te overnachten in je eigen stad, dat doe je niet zo gauw.

De kamer was heel mooi aangekleed; er lagen bloemblaadjes op bed, er stond een bad middenin de kamer en er was een fles champagne om mee te toosten. De volgende dag kregen we lekker ontbijt op bed.

Wat is je opgevallen op jullie bruiloft?

Kim: Ik bedacht me later pas dat ik Robert eigenlijk heel weinig had gezien! Omdat er zo veel mensen zijn met wie je even wil praten. Daarom vond ik het heel fijn om na afloop weer even met z’n tweeën te zijn. We waren helemaal hyper van hoe leuk het was en wat een mooie dingen er waren gezegd. Trouwen was nog veel specialer dan ik had gedacht.

011_kim

Wat vond je het mooiste moment?

Kim: Het hoogtepunt? Ik vond het heel speciaal dat mijn vader een speech gaf tijdens de ceremonie… ik word er nu weer een beetje emotioneel van!

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is dat ik denk dat je het vooral moet doen hoe je ’t zelf wilt. Je krijgt veel tips van anderen en vragen over bepaalde keuzes die je maakt. Ik ben blij dat we gewoon gedaan hebben wat we zelf wilden doen en dat we niet per se de tradities hebben opgevolgd – als we dat al deden, was het alleen omdat we dat zelf wilden.

Nu ik er zo over praat, voelt het wel weer heel onwerkelijk. Het was zó’n andere dag dan anders… eigenlijk is het net een soort droom waar je op terugkijkt.

Wil je ook zo’n gave kanten bruidsjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Kim:

Kanten trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwfotografen: Anne Raaphorst en Maarten van Enkhuizen

Trouwlocatie: Fort bij Vechten, Bunnik

DJ: Naald en Kraak, Utrecht

Bruidssuite: Mary K Hotel, Utrecht

Trouwpak: Jac Hensen, Almelo

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen