Trouwen in het bos in een bijzondere trouwjurk

Kristel: Hoe wij elkaar hebben leren kennen? Via Wordfeud notabene! Ik woonde toentertijd in Noorwegen en speelde dat spelletje vaak op mijn iPhone. Ik koos voor een ‘random opponent’ (willekeurige tegenstander) en kreeg Herman toegewezen.

Hij begon een gesprekje met me en dat werden steeds boeiender gesprekken. Op een gegeven moment ben ik terug geëmigreerd naar Nederland en twee jaar geleden deed hij me een aanzoek!

We waren op vakantie in Frankrijk en zaten op het strand met een kaasje, een stokbroodje en een flesje bubbels. We zaten daar bij ondergaande zon en het was zo’n mooi moment. Hij zei: ‘zou je met me willen trouwen?’. Natuurlijk zei ik ja, maar ik was zó flabbergasted, dat ik er meteen achteraan zei: ik denk dat je me dit nog wel vijf keer moet vragen hoor, anders geloof ik het niet!

Toen heeft hij me elke dag weer opnieuw ten huwelijk gevraagd. Iedere keer weer op een andere plek ging hij voor mij op zijn knieën. Hij heeft het me tot op de dag van ons huwelijk nog gevraagd.

017_kristel

Een bijzondere trouwjurk

Kristen: Jaren geleden heb ik al eens een trouwjurk bij Assepoester gekocht voor een ander feest en nu wist ik meteen dat ik weer naar Arnhem wilde. Ik ben samen met mijn moeder gegaan; ik heb voor haar een jurk gekocht en zij voor mij. Dat vonden we een mooi idee. Prachtig zag ze eruit!

Ik had een plaatje gevonden van een oudroze trouwjurk waarmee ik op zoek ging naar iets soortgelijks bij Assepoester. Ik heb eerst rondgekeken en vond een zelfde soort model in het wit, maar het stond me niet zo leuk. Daarna heeft een van de meiden nog drie trouwjurken voor me uitgezocht maar ook dat was het allemaal net niet.

Tijdens het rondkijken was me een bijzondere trouwjurk opgevallen waar de tule rok apart bij hing en die bleef in m’n hoofd zitten. Die heb ik toen alsnog gepast. Het bleek hem te zijn! Toen mijn moeder me daarin zag schoot ze vol. En ik ook!

004_kristel

Ik voelde me het mooiste meisje van de dag. Het was ook een romantische en bijzondere trouwjurk. Herman wilde nog niet weten hoe mijn jurk eruitzag. Maar toen ik de trap afkwam, schoot hij meteen vol. Ik denk dat hij een dergelijk type jurk wel een beetje bij mij had verwacht.

Ik vond het heel leuk dat ik de tule rok er ’s avonds af kon halen. Toen had ik ineens een strakke satijnen jurk aan voor het feest. Het was ook nog een 2 in 1 bruidsjurk dus!

Trouwen in het bos, feest in een theehuis

Kristen: We zijn een jaar geleden vanuit Den Haag naar het bos verhuisd en het is hier zo prachtig.
De locatie waar we wilden trouwen, hadden we al gezien. Toen ik op internet ging zoeken naar mogelijkheden, kwam ik Trouwen in het Bos tegen. Het concept sloot helemaal aan bij wat we wilden.

Doordat er een theehuis op 50 meter afstand ligt, was er heel veel mogelijk. Trouwen in het Bos heeft de styling voor de ceremonie, de sweet table en diner gedaan. De catering voor het diner en het feest hebben we met het theehuis Chalet Helenaheuvel geregeld. Dat bleek een hele goede combi.

002_kristel

Ontzettend gelachen

Kristel: We zijn onze trouwdag begonnen om 11:00 uur. Mijn ouders, onze getuigen, de fotograaf en de ceremoniemeesters kwamen allemaal bij ons thuis. Daarna zijn wij naar de locatie vertrokken om alvast wat foto’s te maken, in het bos en op de hei. Dat was heel leuk om te doen, we hebben ontzettend gelachen. Leuk ook dat Herman’s broer onze fotograaf was!

Rond 13:30 uur werden onze gasten verwelkomd op de plek van de ceremonie. Wij konden ons toen nog even opfrissen in het theehuis. We bevonden ons op de bovenverdieping en konden zo van bovenaf iedereen aan zien komen.

011_kristel

De ceremonie begon met het liedje ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran. Herman wachtte mij op. Mijn zoon Misha en zijn vriendinnetje Isabella hebben de bloemblaadjes gestrooid. Heel lief liepen ze samen voor me uit en strooiden braaf, tot we op onze plek zaten. Toen werd alles opnieuw opgeraapt en werd ermee in het rond gegooid. Daar hebben we allemaal flink om moeten lachen.

Stralen

Kristen; De ceremonie was echt een droom, precies zoals ik hoopte. Het was 10 oktober, maar zulk schitterend weer. Ik herinner me nog zo goed dat moment tijdens de ceremonie dat we onder het prieel zaten, vol in de zon. Toen konden we alleen maar stralen. Er liepen ondertussen gewoon wandelaars rond, maar voor ons voelde het heel intiem om te trouwen op dat plekje, middenin de natuur.

014_kristel

De BABS hadden we via Trouwen in het Bos gevonden en we hadden een hele goede klik met haar, echt een geweldige meid. Ze maakte er een heel persoonlijk verhaal van waar ze de tijd voor nam.

Mijn zoontje Misha mocht de ringen brengen. Het voelde heel goed, heel warm. Herman en ik hadden de avond voor onze bruiloft besproken dat we het vooral belangrijk vonden om met elkaar in contact te blijven en heel bewust te genieten van onze dag. Door de gestroomlijnde samenwerking tussen onze ceremoniemeesters, Trouwen in het Bos en Helena Heuvel liep alles op rolletjes en ging dat genieten als vanzelf.

Sweet table & Italiaans diner

Kristen: Na afloop stonden de prosecco en sweet table al voor ons klaar. Met drie verschillende soorten taarten en cupcakes voor de kleintjes. Dan sta je daar, helemaal op sjiek in het bos met z’n allen… prosecco, muziek erbij. We hebben meteen foto’s gemaakt met iedereen. Het was heel leuk, lekker los.

Sommige mensen gingen lekker een stukje lopen door het bos, anderen gingen naar het hotel vlakbij. Om 16:30 uur werd iedereen verwacht voor het diner.

We zaten aan één lange grote lange tafel op het terras, met uitzicht op de natuur. Er werd een Italiaans diner geserveerd van drie gangen, met grote borden en schalen op tafel. Als dessert was er kaas, tiramisu en panna cotta. De glazen wijn werden gevuld gehouden, de karaffen water stonden op tafel.

Ondertussen ging de zon onder en kleurde de lucht oranjeroze.

019_kristel

Eerst een borrel, daarna feest

Kristen: Na het eten hebben we eerst een borrel georganiseerd. Allebei hebben we hele grote families en een brede kennissenkring met wie we ook graag wilden proosten. De borrel duurde tot 21:00 uur en daarna begon ons feest. Een dj zorgde voor muziek en tot 01:00 uur hebben we alléén maar lekker staan dansen.

In plaats van een gastenboek was er voor ons een wensboom met kaartjes eraan en van houten planken was een groot bord gemaakt waarop de avondgasten hun wensen konden schrijven. Dat hangt nu aan ons tuinhuisje.

024_kristel

We hebben het feest afgesloten met een bedankwoordje – we waren kapót – en zijn toen naar huis gebracht. We vonden het wel goed zo en wilden graag weer samen zijn. De volgende dag hebben we alle kaarten zitten lezen op bed. We hebben er wel drie uur over gedaan, het was net een bed-inn!

Focus op de liefde

Kristen: Het mooiste vond ik de ceremonie; mijn jawoord geven in het bos in de zon, aan de man van wie ik zo veel houd, met iedereen eromheen. We lopen nog regelmatig langs de plek waar we zijn getrouwd. En elke keer voel ik weer die blijdschap die ik op dat moment voelde. We spelen trouwens nog steeds Wordfeud tegen elkaar.

006_kristel

Mijn tip voor andere Lucky Girls is: het gaat op je trouwdag om de liefde die je gaat vieren… focus je daarop! Focus op de liefde; als je dat kan voelen, kan de dag wat mij betreft niet meer stuk.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Kristel:

Trouwfotograaf: Ton Korfage

Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen