Eilandbruiloft in een bohemian crop top trouwjurk

Iris (29) en Reyer (32) uit Gouda vierden hun bruiloft op Terschelling waar ze samen met vrienden en familie een weeklang verbleven. Assepoester was de eerste winkel die Iris bezocht en daar was de eerste trouwjurk die ze aantrok meteen raak: een bohemian crop top trouwjurk.

Hoe kwam je bij Assepoester terecht voor deze bohemian crop top trouwjurk?

Iris: Ik had gezocht op bohemian trouwjurken en kwam als een van de eersten bij Assepoester uit. Ik zag dat jullie een collectie hadden met meerdere trouwjurken die ik best wel mooi vond. Ik wilde buiten trouwen bij het water, dus ik zocht een trouwjurk die niet te klassiek was, maar een beetje in Ibiza stijl.

Bovendien waren het best wel betaalbare trouwjurken. Tot €1500 is nog veel geld, maar wel acceptabel. Ik heb ook trouwjurken gezien die twee keer zo duur waren en dat vind ik eigenlijk te gek. Bij Assepoester was ik aan het juist adres, het is uiteindelijk de eerste en enige winkel waar ik ben geweest.

Hoe was je eerste indruk in de winkel?

Iris: Ik was met mijn moeder, zus, dochtertje en een vriendin. Het was best druk, maar er heerste ook een leuke sfeer. Een groepje meiden zat al taart te eten. Wij konden lekker zelf even rondkijken, dat vond ik prima. En op het moment dat ik wilde gaan passen was er een verkoopster die tijd had om me te helpen en die is ook de hele tijd bij ons gebleven.

Wat heb je allemaal gepast?

Iris: Ik had een aantal bohemian trouwjurken meegenomen in de paskamer. Eigenlijk was er maar eentje die ik echt mooi vond, dat was een bohemian crop top trouwjurk. Maar ik dacht: ik kan moeilijk maar één trouwjurk meenemen.

Het waren allemaal lange jurken, ik wilde geen korte trouwjurk. Ze waren redelijk simpel, niet opvallend. Ze stonden wel mooi, maar waren niet heel speciaal. Behalve die ene dan.

Had je je oog al eerder laten vallen op een crop top trouwjurk?

Iris: Ja, en ik had gezien dat jullie veel crop top trouwjurken hadden, daarom was ik ook naar de winkel gekomen. Maar ik wist niet hoe het zou staan en vond dat ook lastig in te schatten. Ik had van vriendinnen weleens gehoord dat ze met een totaal andere trouwjurk naar huis waren gegaan dan ze in gedachten hadden, dus ik had mezelf er al op voorbereid dat dat kon gebeuren en dat ik me daar dan bij neer moest leggen. Ik moest echt in de winkel kijken wat mij het beste zou staan. Maar dat was in mijn geval toch echt die crop top trouwjurk.

Wat vond je zo mooi aan die bohemian crop top trouwjurk?

Iris: Hij had een beetje een bewerkt lijfje, met kant. Hij paste echt supermooi. Je kijkt altijd meteen of zo’n jurk je niet te dik maakt of lelijk staat, maar hij zat perfect. Ik ben wel slank, maar door deze trouwjurk leek het allemaal nog mooier. Ik zag al voor me hoe hij zou staan in het plaatje op onze trouwdag, buiten in de zon, niet te netjes, lekker zomers. Het was precies zoals ik wilde en hoopte dat het eruit zou zien.

Heb je toen meteen besloten?

Iris: Ik twijfelde nog een beetje omdat ik zo’n losse top en rok niet heel erg bruidsachtig vond. Daarom wilde ik er ook graag een sluier bij, dat je toch echt zag: dat is de bruid. Daar heeft de verkoopster me heel goed mee geholpen. Het klopte allemaal, maar ik voelde me toch een beetje onzeker. Dit was de eerste trouwjurk die ik zag! Maar iedereen zei dat ie echt supermooi stond en dat ik zoiets nergens anders zou gaan vinden. Dus ondanks dat ik het best wel spannend vond, dacht ik toch: ik doe het gewoon!

bohemian crop top trouwjurk Assepoester

Wat maakt dat deze trouwjurk zo goed bij jou past?

Iris: Het is iets bijzonders, helemaal niet klassiek, maar toch elegant. Hij stond supermooi en was allesbehalve standaard. Dat was onze bruiloft ook niet. En ik vond ‘m best wel hip, dat past ook bij mij.

Hoe kijk je terug op je ervaring bij Assepoester?

Iris: Wat ik een extra voordeel vond is dat jullie alle normale maten op voorraad hebben. Vaak hebben ze alleen maar grote maten. Als jij dan gewoon maat 36 hebt, krijg je allemaal van die grote klemmen op je rug om het maar een beetje strak te trekken. Dat ziet er eigenlijk niet uit, waardoor je er geen kijk op krijgt. Nu kon ik zelfs even twee maten passen om te kijken welke nou echt het beste zat. Dat maakte dat ik voor de eerste trouwjurk in de eerste winkel durfde te kiezen!

Jullie bruiloft was op Terschelling?

Iris: Ja, daar heeft Reyer me ook superromantisch ten huwelijk gevraagd en het leek ons leuk om het daar te doen. We hebben een grote boerderij gehuurd en iedereen uitgenodigd voor een hele week. We zaten daar van maandag tot zondag en gaandeweg kwamen er steeds meer mensen bij om te helpen opbouwen, timmeren en versieren.

Ik vond het superleuk dat iedereen de moeite had genomen om daarheen te komen en dat het langer duurde dan een dag. Op de bruiloft zelf gaat alles zo snel, die wil even met je op de foto, iemand wil je een cadeautje geven en een ander iets tegen je zeggen. Daar was nu alle tijd voor. En we hebben superlekker weer gehad!

Hoe zag jullie dag eruit?

Iris: We zijn met paard en wagen naar de locatie gegaan, waar alle vrienden en familie ons op stonden te wachten onder luid gejuich. Eerst was er een ceremonie op het wad, met aansluitend een borrel met heel veel taarten. We hadden alles een beetje lokaal geregeld. Er was ook iemand van het eiland die poppenkast ging spelen voor de kinderen in een speciale kids-area waar ook een meisje van Terschelling als oppas bij was, zodat alle ouders gewoon lekker konden kletsen.

Later hebben we gegeten aan lange tafels. Vriendinnen en Reyers peetmoeder hadden allerlei lekkere dingen gemaakt zoals humus en salades voor bij de vis van de BBQ en kip van het spit. Muziekje erbij en in een zelf-getimmerd barretje stond een leuk stel gin tonics te maken. Zo was het een heel gezellig sfeertje, lekker ongedwongen, want zo zijn wij ook.

’s Avonds was er een groot feest. Na onze openingsdans ging meteen iedereen de dansvloer op en dat is de hele avond zo gebleven. Reyer en ik zijn op een gegeven moment weggegaan en zeiden echt tegen elkaar dat dit de allermooiste dag ever was. Ook door alle lieve dingen die mensen op zo’n dag tegen je zeggen. Ik heb het gevoel dat ik nog nooit zo gelukkig was geweest nog heel lang daarna vastgehouden.

Hoe waren de reacties op je bohemian crop top trouwjurk?

Iris: Echt iédereen heeft gezegd dat ik er zo mooi uitzag. Vriendinnen weten natuurlijk wat voor typetje ik ben en zeiden dat ze zoiets wel bij me hadden verwacht en vonden deze bohemian crop top trouwjurk echt mij me passen. Ik draag normaal gesproken ook niet zo veel make-up, dus als iemand vier uur bezig is geweest met je haar föhnen en je opmaken, dan doet je dat wel goed. Ik denk heus niet zo snel dat ik goed uit zie, maar op die dag voelde het wel echt zo.

En heeft bohemian crop top trouwjurk de hele dag goed gezeten?

Iris: Ja echt! Een vriendin van mij deed mijn haar en make-up, dat is ook haar beroep, en kwam af en toe even een plukje haar goed doen of make-up bijwerken. Met de trouwjurk was dat nooit nodig. Die zat gewoon supergoed en bleef ook goed zitten. Op werkelijk alle foto’s, of het nou van de voorkant is, van de zijkant of de achterkant, denk ik gewoon: ‘wow, wat een mooie jurk!’.

Ik heb ’s avonds mijn sluier af gedaan en ik kon gewoon feesten en dansen in mijn trouwjurk. Soms zie je dat bruiden hun sleep vast moeten maken aan de achterkant, dat ziet er niet zo mooi uit en is toch een beetje behelpen, en ook dat was bij mij niet nodig. Perfect gewoon! Mijn bohemian crop top trouwjurk is echt een lucky shot geweest, hij was supermooi en zat heel goed.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

bohemian crop top trouwjurk Assepoester

Foto’s: Noraly Avalon 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen