Bohemian festival bruiloft op Sicilië

Sanne (31) en Ivo (33) uit Reeuwijk trouwden op Sicilië. Onder de Italiaanse zon vierden ze hun eigen bohemian festival bruiloft. Wie de Italiaanse tradities kent, weet dat aan het einde van zo’n bruiloft het hele gezelschap het zwembad induikt. Zou ook Sanne deze sprong hebben gewaagd in haar mooie bohemian festival trouwjurk? Lees snel verder!

Sicilië

Sanne: Trouwen in het buitenland stond hoog op ons wensenlijstje. Liefst in een warm land, zoals Spanje of Italië. We hebben die wens bij een weddingplanner neergelegd om te kijken met welke ideeën ze zou komen. Sicilië was volgens haar supermooi en perfect voor september.

Ondanks dat we er zelf nog nooit waren geweest, gingen we helemaal mee in haar enthousiasme. Een retourtje was rond de tachtig euro, dus een weekendje was snel geboekt. Zo hebben we het eiland leren kennen en ook zelf de trouwlocatie bezocht, om vervolgens te besluiten dat we daar wilden trouwen.

Taking over the village

Sanne: Alles speelde zich af rondom een groot landhuis. De ceremonie vond plaats in de tuin en achter een traditioneel volksbandje aan verplaatsten we ons daarna naar de binnenplaats voor het diner en het feest. We hadden zo’n vijftig mensen uitgenodigd. Je vraagt best wat van je familie en vrienden, daarom voelde het voor ons echt als een cadeau dat iedereen is gekomen.

We hadden daggasten en weekendgasten, maar de meeste mensen hadden sowieso van vrijdag tot maandag geboekt. Zo kwamen ze elkaar in het vliegtuig al tegen en liepen er overal in het dorp mensen van onze groep rond. Het was alsof we het dorp voor eventjes helemaal overnamen!

Bijna de verkeerde keuze

Sanne: Het thema van de bruiloft was bohemian festival en daar wilde ik een passende trouwjurk bij. In mijn hoofd moest die strapless zijn en een beetje pofferig. Ik had al iemand gevonden die zo’n trouwjurk voor me kon maken.

Gelukkig haalde een vriendin me over om toch ook even bij Assepoester te gaan kijken. Op advies van de verkoopster heb ik daar zo’n trouwjurk gepast, zodat ik kon zien hoe zo’n jurk mij zou staan. Wat was ik daar blij om! Dit bleek helemaal niet te zijn wat ik wilde en die stijl paste bij nader inzien niet eens bij het thema!

Bohemian trouwjurk

Sanne: De bohemian trouwjurk die het is geworden, had mijn vriendin gevonden. Ik was zelf een beetje overweldigd door de hoeveelheid trouwjurken, dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Zij had daar totaal geen last van en had meteen een paar trouwjurken te pakken die we ‘even moesten proberen’.

De eerste trouwjurk die ik aan had, had een soort zeemeermin-model en een lange sleep. Die zag er ook heel mooi uit, maar toen ik in deze bohemian trouwjurk uit het hokje kwam, zei iedereen dat dit ‘m was.

Sanne bohemian festival bruiloft bohemian trouwjurk Assepoester

Luchtig stofje

Sanne: Het was een kanten trouwjurk, hij was lang, had tule, een lage rug en hele smalle bandjes aan de bovenkant. Echt een bohemian festival trouwjurk, dus perfect voor het thema! Maar ik was nog niet overtuigd. Bij mijn borsten zat een gaasje dat ik niet mooi vond, de sleep wilde ik iets korter en de rug mocht nog best wat lager. Dat kon allemaal geregeld worden. En zo werd het echt mijn trouwjurk.

Hij zat de hele dag top! En zoals ze in de winkel al zeiden was de stof lekker luchtig en heb ik het niet te warm gehad, ondanks het heerlijke Italiaanse zonnetje. Ik droeg er cowboy enkellaarsjes onder en het voelde alsof ik een ‘gewoon’ jurkje aan had. Dat had ik nooit verwacht van een trouwjurk, het leek me toch altijd een beetje zwaar of lastig om te dragen, maar niets bleek minder waar.

Stralend middelpunt

Sanne: Toen Ivo met ons zoontje Liam (4) van de trap liep, keek ik stiekem door een kier, waardoor Liam mij ook zag. ‘Mama is echt heel mooi’, zei hij, ‘net een prinses’. Ik voelde me die dag ook echt een prinses, dat vond ik heel bijzonder. Mijn bruidsmeisjes droegen ook wit, dat leek me een mooi geheel, maar het was overduidelijk dat ik de bruid was. Mijn bohemian festival trouwjurk maakte het verschil. Ook Ivo heeft die dag meerdere keren gezegd dat hij ‘m heel mooi vond.

Vuurwerk

Sanne: In een ongedwongen sfeertje hebben we gegeten, niet op z’n Italiaans aan van die lange tafels, maar bohemian festival style. Met pizzaatjes en andere lekkernijen die je in verschillende tentjes kon halen.

Het feest begon met de first dance die we hadden ingestudeerd. We begonnen een beetje romantisch en daarna ging de muziek over op ‘Bella Ciao’ van Casa de Papel. Op het eind kwam Liam er ook nog bij, maar die was een beetje afgeleid door het vuurwerk dat de weddingplanner als verrassing had geregeld, haha! Uiteindelijk ging alles goed, ook de lifts in mijn trouwjurk! Die hadden we voor de zekerheid vlak van tevoren toch nog stiekem even geoefend. Het feest kon beginnen en is tot in de late uurtjes door gegaan.

Italiaanse traditie

Sanne: De man van de locatie waar we verbleven vroeg ’s middags al aan ons of we aan het einde van het feest ook het zwembad in zouden gaan. Blijkbaar is het een Italiaanse traditie dat mensen het zwembad induiken, met kleren en al. Toen dacht ik nog: ‘no way’! Vraag me niet hoe, maar ook bij ons het gebeurde dat eigenlijk een beetje vanzelf. Zelfs Ivo heeft een nat pak gehaald.

En ja, ik ben ook het zwembad in gesprongen! Maar ik ben eerst mijn mooie bohemian trouwjurk uit gaan trekken hoor! Ik was veel te blij met mijn keuze en wil ‘m nog laten zien aan mensen, of misschien later wel aan de kinderen…

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Sanne bohemian festival bruiloft bohemian trouwjurk Assepoester

Fotograaf: Frank Catucci

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen