Inge maakte haar eenvoudige trouwjurk helemaal af met een prachtige sluier

Inge (28) en Jan-Paul (38) uit Woerden trouwden in een groene sfeer: in de dresscode, de omgeving, het diner en de decoratie. Daar paste een eenvoudige bohemian trouwjurk met kanten lijfje perfect bij. En een prachtige sluier maakte het helemaal af.

Had je al een type trouwjurk in je hoofd?

Inge: Ik had een bohemian stijl in gedachten. Ik wilde een simpele trouwjurk, geen tierlantijnen of hoepels. Een trouwjurk waar ik me lekker in zou voelen en waar ik me makkelijk in kon bewegen. Ik ben nogal onhandig, dus het moest geen trouwjurk worden waar ik over kon struikelen.

Hoe heb je Assepoester gevonden?

Inge: Ik heb inspiratie opgedaan op internet en kwam zo op de site van Assepoester. Wat me aansprak was dat je geen afspraak hoeft te maken en zelf rond kon lopen. Ik had zo’n beeld bij trouwjurkenzaken dat je in een stijve setting drie uur lang geholpen wordt en nergens aan mag zitten. Bij jullie had ik dat totaal niet.

Op naar Arnhem dus?

Inge: Yes, ik ben met mijn zusje en twee schoonzusjes, eigenlijk drie vriendinnen dus, zo’n vijf maanden voor de bruiloft naar Assepoester gegaan. We kwamen op een rustig moment op donderdagochtend en werden meteen geholpen. We konden eerst even lekker zitten, met koffie of thee. Ik kon aangeven wat voor ideeën ik had en daarbij heb ik ook gezegd dat ik op zoek was naar een betaalbare trouwjurk. Twee uur later stonden we weer buiten, mét een eenvoudige bohemian trouwjurk met kanten lijfje en een prachtige sluier .

Hoe verliep je zoektocht?

Inge: Ik mocht zelf een aantal trouwjurken uitzoeken en dat zou de verkoopster ook doen. Ze had ook een aantal trouwjurken gekozen die totaal out of my comfort zone waren. Zo had ik een crop top trouwjurk aan. Hij stond me heel mooi, maar omdat ik normaal ook geen naveltruitjes draag, wilde ik dat op mijn bruiloft ook niet. Ze had ook een heel mooie vintage trouwjurk met hooggesloten hals. Hij stond heel chique, maar ik vond ‘m net iets te veel bedekkend. Ik heb ook nog een kanten trouwjurk gepast, maar dat vond ik too much.

Wat had je zelf uitgekozen?

Inge: Ik had zelf een trouwjurk uitgekozen die veel op mijn huidige trouwjurk lijkt, maar die had driekwart mouwtjes en was meer open bij de hals en liep half over mijn schouders. Zoiets moest het worden, het zat ‘m in details, maar het was ‘m nog net niet. En toen kwam de verkoopster met deze eenvoudige bohemian trouwjurk met kanten lijfje.

Hoe heb je voor deze bohemian trouwjurk gekozen?

Inge: Ik had meteen ‘dat gevoel’ bij deze. Hij was eenvoudig en heel mooi. Deze was in vergelijking met die andere hoger gesloten bij de hals, dat vond ik heel classy. De rug was bloter en dat vond ik mooier. Dat het lijfje van kant was en de rok glad, was precies goed. Ik twijfelde een beetje over de maat, en kon ‘m toen meteen een maat kleiner passen. Dat vond ik ook een groot voordeel van Assepoester, dat alle maten aanwezig waren.

bohemian trouwjurk met kanten lijfje en sluier Assepoester

En je draagt er ook nog een sluier bij.

Inge: Ik wist dat Jan-Paul dat heel mooi zou vinden, maar het leek me voor mezelf vooral onhandig. Ik wilde wel een sluier passen en het stond prachtig. Het maakte het geheel echt helemaal af. Zonder sluier leek de trouwjurk opeens een beetje saai. De sluier was aan de zijkant afgewerkt met kant en viel prachtig over de trouwjurk heen.

Hoe waren de reacties op je eenvoudige bohemian trouwjurk?

Ik heb superveel complimenten gehad dat ik er prachtig uit zag. Zelfs de serveersters op de locatie kwamen naar me toe om te zeggen dat ze zo’n bohemian trouwjurk later ook wel zouden willen. Veel mensen vroegen waar ik ‘m had gekocht. Alles zat  ook superlekker, ik hoefde nergens aan te trekken, hij viel gewoon perfect. Deze trouwjurk dwong mij ook om goed rechtop te lopen, en zo straal je ook trots uit, denk ik.

En hoe vond Jan-Paul je?

Inge: Hij heeft de eerste uren heel vaak herhaald dat ie me zo mooi vond. We zagen elkaar voor het eerst in het bos waar we ook onze eerste date hebben gehad. We hadden koffie en thee mee tijdens de fotoshoot en hebben nog even lekker een bakkie gedaan in het bos. We trouwden het laatste weekend van oktober en toen was het 25 graden, echt een cadeautje!

Waarom stond groen zo centraal op jullie dag?

Inge: Jan-Paul is biologisch tuinder en altijd met groen bezig. Niet alleen met planten, maar ook met een groen gedachtegoed. Die dubbele knipoog hebben we ook in de dresscode doorgevoerd en hij droeg zelf natuurlijk een donkergroen pak. ’s Avonds bij het diner hadden we biologisch vlees van de bbq, met allerlei salades gemaakt van groenten uit Jan-Pauls eigen kas, die hij de dag ervoor nog zelf had geoogst.

We hadden een bruidstaart met eetbare bloemen. De ringendragers hadden zelf een bakje geknutseld met allerlei takjes en in het midden een vogelnestje voor de ringen. En de kerk hadden we versierd met herfsttakken in prachtige kleuren die de gemeente toevallig aan het snoeien was op het moment dat wij bezig waren met de decoratie. Zo kwam het groen overal terug.

Voor de kerk trouwen hoor je niet meer vaak, was dat belangrijk voor jullie?

Inge: Ja, we zijn allebei christelijk en de zegen van God is het belangrijkste dat we nodig hebben voor het huwelijk. De dienst werd geleid door een dominee en was een van de hoogtepunten van de dag. Het was heel mooi om onze geloftes naar elkaar uit te spreken en ook emotioneel. Het gaat ook over twijfels en onzekerheden en er kwam naar voren dat het niet alleen maar goud is dat er blinkt.

Trouwen betekent niet dat daarna alles perfect is, maar dat je ervoor kiest elkaar beter te leren kennen en er voor elkaar te zijn. Ook als dat niet vanzelf gaat. Ik vond dat het meest spannende moment van de dag en voelde me echt opgelucht toen we onder gejubel van het orgel de kerk uit liepen.

Jullie zijn ook pas na het huwelijk gaan samenwonen.

Inge: Klopt, de avond daarvoor was daardoor ook heel speciaal. Ik woonde toen nog met vriendinnen, mijn vier zusjes kwamen langs en ik heb zelfs nog een vriendin uit Zwitserland opgehaald van Schiphol, die overkwam voor de bruiloft. Zo was het een zoete inval, met nagels lakken en laatste voorbereidingen. ’s Ochtends heeft de kapster de sluier in mijn haar bevestigd samen met bloemen die overeen kwamen met mijn bruidsboeket.

Daarna hebben we met al die meiden ontbeten bij een bakker tegenover ons huis, die echt onze ontmoetingsplek was. Hij had de tafels helemaal versierd met confetti, hartjes en ballonnen. Dus de dag is goed begonnen en daarna ben ik bij Jan-Paul ingetrokken. Het voelt meteen vanzelfsprekend om bij hem thuis te komen.

En jullie hebben ook flink gefeest.

Inge: Ja, we hadden een leuk tweekoppig bandje met wie wij het eerste nummer hebben gezongen. ’Walk the Line’ van Johnny Cash, van wie Jan-Paul groot fan is. Het was zo mooi, de feestgangers stonden tegenover ons en gingen op een gegeven moment massaal het refrein meezingen. We voelden ons de koning te rijk dat we de hele zaal meekregen. Daarna hebben we tot in de late uurtjes gedanst.

Klinkt te gek! Hoe kijk je op alles terug?

Inge: Je voelt je zo blij op zo’n dag omdat je voor elkaar gaat kiezen en dat straal je dan ook uit. Dat kan alleen als alles klopt, en mijn trouwjurk heeft daar echt aan bijgedragen. Het scheelt heel erg als je je daar niet druk over hoeft te maken. In die zin ben ik bij Assepoester heel vriendelijk geholpen, jullie dachten goed mee, en het klopte allemaal. Dat was in de winkel al zo, maar pas toen ik mijn bohemian trouwjurk met kanten lijfje op die dag aan had en alles samenkwam, was het helemaal af.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Niels Scheurwater

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen