Deze bohemian trouwjurk met lange mouwen paste perfect bij Fleurs feest: magisch en betaalbaar

Fleur (39) wilde het grootse effect van een megabruiloft, maar dan betaalbaar. “Via verhuurbedrijven vond ik niets mooi, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik let heel erg op detail, en deze bohemian trouwjurk met lange mouwen paste perfect in het plaatje!” 

Waarom koos je voor Assepoester?

Fleur: Van een collega hoorde ik dat er een alternatieve bruidsjurkenwinkel was, waar ze ook bohemian trouwjurken met lange mouwen verkochten. Ze vertelde dat het allemaal betaalbare trouwjurken waren, dat je zelf door de bruidsjurken heen mocht spitten en ze meteen mee naar huis kon nemen. Dat sprak me wel aan! Ik werk veel, en daarom wilde ik het liefst in één keer slagen voor een trouwjurk.

Voldeed de winkel aan je verwachtingen?

Fleur: Ja, absoluut. Ik had eerst zelf wat bruidsjurken uit de rekken gehaald. Ik wilde een bohemian trouwjurk met lange mouw, maar ik vond er niet veel. Wel heel veel met korte mouwen of zonder mouwen. Ik stond in de paskamer met het gevoel dat het ‘m niet ging worden.

Toen stelde de verkoopster een paar vragen. Ik beschreef mijn bohemian trouwjurk met lange mouwen en hoe mijn huwelijksdag eruit zou zien, en zij zei dat ze de perfecte bruidsjurk voor me had. Ik was zo blij, want er zijn daar zoveel trouwjurken en deze was ik zelf niet tegengekomen. Toen ik ’m aan had wist ik gewoon zeker dat het ‘m was.

Wat maakte deze bohemian trouwjurk met lange mouwen de perfecte jurk voor jou?

Fleur: De kleur. Ik wilde geen spierwit. Dit is een champagnekleurige trouwjurk met daaroverheen een laagje wit. Dat vond ik heel mooi, net als de vorm en de diepe V-hals. En ik viel heel erg op dat soort kant, zonder tierlantijntjes.

Wat ik ook mooi vond: het sierlijke van de lange mouwen en het accentueren van je mooie delen en juist niet van je minder mooie delen. Dat kwam ook omdat deze trouwjurk van stretch is. Hij vormde naar mijn lichaam in plaats van dat ik werd ingesnoerd in een korset dat mijn borsten omhoog drukte.

bohemian trouwjurk lange mouw

Fleur koos een champagnekleurige trouwjurk met daaroverheen een laagje wit. “Dat vond ik heel mooi, net als het soort kant, zonder allerlei tierlantijntjes.”

Heel mooi inderdaad! Net als je dag zelf …

Fleur: Dank je. We wilden graag anders dan anders trouwen, en dat is helemaal gelukt. Op de buitenlocatie was alles al groen en mooi, maar met heel veel bloemen heb ik er toch nog iets aan toegevoegd en er een explosie van kleuren van gemaakt. Ik heb ze in de bomen gewikkeld en binnen in de tent opgehangen. Het gaf een magisch, sprookjesachtig effect.

Heb je alles zelf gedaan?

Fleur: Bijna, ik heb ook dingen besteld. Ik heb een achtergrond in styling, en inspiratie vind je overal. Ook van mega bruiloften die kapitalen kosten. Dat grootse effect wilde ik ook creëren, maar dan betaalbaar. Via verhuurbedrijven vond ik niets mooi. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan.

Bijvoorbeeld met het houten welkomstbord met krijtverf, de family tree met fotolijstjes, en juten tafellopers. Ik ben zelf naar de bloemenveiling gegaan en mijn lieve collega’s hebben een supermooie garland gemaakt met olijftakken, eucalyptustakken en grote bloemen. De tafels zagen er zo onwijs tof uit! Er was ook een ijscokar en een limonadebar voor de kinderen.

Wat leuk dat de kinderen hun eigen feestje hadden!

Fleur: Ja, ze vonden het te gek.Hun vriendjes waren er met wie ze konden spelen, en ze hadden zelf ook ringetjes na de ceremonie. Ze waren er helemaal vol van, vooral ook van hun jurkjes, die moesten ze natuurlijk ook nog een keer naar school aan.

Ze hadden ook hun eigen speel- en knutseltafel in een kas, met oppas erbij. Dus ook de ouders konden lekker vrij bewegen tijdens de borrel.

En daarna was het feest voor iedereen?

Fleur: Ja, voor en tijdens het diner hadden we een bandje met straatmuzikanten die de gasten al vermaakten. Aansluitend begon de DJ. Die kreeg de mensen zo ver dat ze tijdens de koffie al stonden te dansen. Dus dat begon goed en is de hele avond zo door gegaan!

Ging dat een beetje met je lange bohemian trouwjurk?

Fleur: Oh zeker, ik had nog getwijfeld of ik de sleep niet in zou korten, maar ik heb ‘m toch gehouden, ik dacht: ik ga er vol voor, ik trouw maar één keer. Ik vond ‘m ook waanzinnig mooi. Nog steeds zou ik geen andere bruidsjurk hebben gekozen. Ik zou willen dat ik mijn trouwjurk elke dag aan kon.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de trouwjurk voor jóu.

Fotografie: Ilka van Wieren

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen