Hoe nuchtere Jessica haar bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes vond!

Na het aanzoek van Sander (42) moest zelfbenoemd ijskonijn Jessica (37) uit Goor op zoek naar een trouwjurk. Ze had zelf geen idee wat ze mooi vond, maar haar moeders tranen leidden haar naar een bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes.

Trouwen stond niet op jullie to do lijstje?

Jessica: Nee, dat vonden we altijd zonde van het geld, daarvan gingen we liever reizen. We waren al 12 jaar bij elkaar, woonden in een klein appartement, gingen veel naar festivals en op vakantie en waren meestal druk met wat we de volgende zaterdag zouden gaan doen.

En toen, onverwacht, werd ik zwanger. We kregen een dochter, Tess, verhuisden en binnen een jaar hadden we huisje, boompje, beestje en waren we opeens ouders. Superleuk, en tja, als je een kleine hebt, moet je toch ook van alles gaan regelen.

En dus kwam er toch een aanzoek?

Jessica: Ook al zo totaal onverwacht, ik stond met m’n mond vol tanden. We moesten wel van alles regelen, vooral voor onze dochter, bijvoorbeeld dat we dezelfde naam zouden hebben. Maar Sander heeft er echt werk van gemaakt.

Hij legt al 12 jaar met kerst een cadeautje voor me onder de kerstboom. En al 12 jaar doe ik dat niet. Ik ben echt een ijskonijn, ik vergeet dat soort dingen. Toen Tess 1 jaar was lag er een fotoboekje onder de boom met foto’s van haar eerste jaar. Op de laatste pagina droeg ze een shirtje met de vraag of ik met papa wilde trouwen? Toen ik op keek lag zij helemaal in een deuk en zat hij opeens op z’n knieën met een knoeperd van een ring!

Haha, en toen moest het ijskonijn op zoek naar een trouwjurk!

Jessica: Inderdaad! Ik heb vriendinnen die daar al vanaf hun tiende mee bezig zijn, maar ook dat had ik natuurlijk totaal niet. Ik heb letterlijk gegoogeld: niet truttige trouwjurk! En zo kwam ik bij Assepoester terecht. Ik heb even op de site gekeken en door het lookbook gebladerd en vond eigenlijk alles wel mooi. Ik heb m’n moeder gebeld en zei: ‘mam, daar gaan we volgende week even naartoe, dat is wel leuk!’

Hoe was je eerste indruk in de winkel?

Jessica: Wow, wat veel jurken! Ik had geen idee wat ik wilde, ik wist alleen dat het niet zo’n prinsessending met steentjes en kraaltjes en zo moest worden. Gelukkig werd ik meteen goed geholpen. De verkoopster ging 5 trouwjurken voor me pakken die ik allemaal kon gaan passen!

Spannend! Hoe ging dat?

Jessica: Ik heb ze alle 5 aan gehad en ze stonden allemaal goed! Mijn moeder zat tenminste bij elke trouwjurk weer opnieuw te brullen, dat ik echt zei: ‘mam, come on!’. Ik draag natuurlijk nooit jurken, liefst een spijkerbroek met sneakers, dus het maakte wel meteen indruk. Ik heb een fishtail model aan gehad, een beetje een bohemian trouwjurk, een crop top trouwjurk. Die laatste was mijn favoriet, maar die is het niet geworden.

Oh, waar heb je dan voor gekozen?

Jessica: Ik heb maar gewoon gekeken bij welke trouwjurk mijn moeder het hardst brulde, en dat was de laatste: een bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes! Die zat ook het lekkerst. Dat vond ik heel belangrijk want ik ben nogal bewegelijk en ik wilde er ook in kunnen dansen en ouwehoeren, dus dat gaf de doorslag! Deze zat fantastisch, hij moest het wel zijn!

Ik vond de blote rug ook heel mooi en het feit dat er aan de onderkant geen poespas zat, maar dat het gewoon een gladde rok was. Het bovenstuk had toch wat weg van een bohemian trouwjurk, dus het was een mooie mix van alles.

Waarom werd het niet de crop top trouwjurk?

Jessica: Voor mij was die perfect! Ik heb toch een bepaalde leeftijd, ben nu nog in model, dus zo’n crop top trouwjurk was wel gaaf en stoer geweest. Maar Sander is best wel traditioneel en daarom heb ik ‘m niet gekozen. De trouwjurk die ik nu heb lijkt er heel erg op, maar dan uit een stuk.

bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes Assepoester bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes Assepoester

Was hij blij met je keuze voor die bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes?

Jessica: Zeker, hij stond met z’n mond vol tanden toen hij me zag. En achteraf zei hij dat hij blij was dat het niet die crop top trouwjurk was en dat ik de goede keuze had gemaakt. Zo eerlijk zijn we naar elkaar! Hij heeft ook rekening met mij gehouden met z’n pak. Ik vind donkerblauw een beetje zakelijk, dat zie ik al genoeg op mijn werk, dus ik vond het fijn dat zijn pak licht was.

En heeft je bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes de hele dag goed gezeten?

Jessica: Zeker! Ook in die zin was het de juiste keuze. Zo’n fishtail was wel mooi, maar die heeft toch wat minder bewegingsruimte. Deze bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes was heel praktisch, sloot precies aan, en bewoog heel lekker. Ik heb er alles mee gedaan, zitten roeien op de grond, op de stoel staan dansen, en die kleine rende achter mij aan en het laatste stukje sprong ze dan op de sleep om nog een stukje mee te glijden!

Fantastisch, dus je hebt een super dag gehad!

Jessica: Zeker! Ik zat al vroeg in de make-up. Iedereen was in paniek, behalve ik. M’n moeder heeft me in mijn bohemian trouwjurk gehesen en kreeg zelfs van de zenuwen de knoopjes niet dicht. Een vriendin van ons is fotograaf en heeft de shoot gedaan, dus ik kon lekker mezelf zijn. We zijn geen types om voor een kasteeltje te gaan staan, dat doen we normaal ook niet, dus we zijn naar een industrieel terrein gegaan.

In het gemeentehuis in het dorp zijn we getrouwd en daarna zijn we aan de wijn gegaan, tot een uurtje of 2 ’s nachts! Overdag waren we met 30 mensen, ’s avonds kwamen er daar zo’n 150 bij. Er was een DJ, een bandje, eten, drinken, goede vrienden en familie. Het was helemaal tof, en opeens was het voorbij! Het is zo snel gegaan, terwijl we er zo lang naar uit hebben gekeken!

Dus je bent blij dat je alsnog bent getrouwd!

Jessica: Zeker, het was een supergave dag. Achteraf had ik geen seconde anders gedaan, het was perfect. Ik hou normaal niet van in de belangstelling staan, maar zo tussen al mijn eigen vrienden in vond ik het heel erg leuk. Iedereen vond mijn bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes ook helemaal prachtige en superstoer met mijn haar en make-up erbij.

Hoe kijk je terug op je ervaring met Assepoester?

Jessica: Geweldig! Ik vertel ook aan iedereen die ernaar vraagt precies hoe het is gegaan en dat ze er ook naartoe moeten gaan. Het was er zo gemoedelijk, ik kon lekker mezelf zijn, en omdat je geen afspraak hoeft te maken kun je er naartoe gaan wanneer je wilt. Het was het treinritje helemaal waard! En superhandig, want om te vieren dat we de trouwjurk hadden gevonden, stonden we om half 12 al aan de champagne, haha!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

bohemian trouwjurk met open rug met knoopjes Assepoester

Foto’s: Made by Nici

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen