Nooit te oud voor een bohemian trouwjurk met split en cowboyboots

Nicolette (47) was op zoek naar een bohemian trouwjurk waar ze haar cowboyboots onder kon dragen. Dat moest een korte trouwjurk worden, dacht ze… want die bohemian trouwjurk met split had ze toen nog niet gezien. Cees (64) kwam mee naar de winkel, en was als eerste verkocht!

Wat was er eerder, de bohemian trouwjurk met split of de cowboyboots?

Nicolette: De bohemian trouwjurk was er eerst, maar het idee van de cowboyboots bestond al heel erg lang. Ik ken Cees nu 15 jaar, en de eerste jaren van onze relatie droeg hij ze heel veel. Dat vond ik toen al heel gaaf, en nu ze wat gangbaarder zijn geworden in de mode heb ik het van hem overgenomen.

Ik draag ze in het dagelijks leven vaak, met een vrouwelijk bloemenjurkje bijvoorbeeld. Ik hield altijd al van de combinatie stoer en vrouwelijk. En omdat dat zo bij mij past wilde ik dat ook op mijn trouwdag. Met dat idee ben ik ook naar Assepoester gegaan.

Top, lekker anders dan anders, daar houden we van!

Nicolette: Ja, zo werd er ook heel leuk gereageerd dat ik Cees mee had genomen naar de winkel. We hadden redelijk kort de tijd om alles voor te bereiden en zijn er samen in gedoken om te bepalen wat we wilden en wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een bruiloft. Ik voelde dat we ook dit stukje samen moesten doen en wilde hem mee laten kiezen. Hij is immers de man van mijn leven.

Hoe was je ervaring in de winkel?

Nicolette: We voelden ons heel welkom. Het was al druk en gezellig en we kregen een eigen hoekje waar we allerlei ideeën op konden doen. Ik had al een goed beeld wat voor type trouwjurk het moest gaan worden. We trouwden namelijk bij In de Kas in Winssen in een appelboomgaard, lekker buiten en in de natuur. De jurk moest bij deze locatie passen, luchtig en draagbaar en in combinatie met die cowboyboots zag ik dat helemaal voor me. We hebben we het hele plaatje daar omheen gebouwd met veldbloemen en dromenvangers, helemaal in een bohemian festivalsfeer. Het moest dus ook een bohemian trouwjurk worden, lekker zomers en met veel kant.

Hoe heb je die bohemian trouwjurk gevonden?

Nicolette: Ik wilde eigenlijk een korte trouwjurk, vanwege die cowboyboots. De verkoopster adviseerde om toch eens een lange trouwjurk te proberen. Maar dan eentje met split. Ook daarmee zou je de cowboyboots goed zien, en dat bleek inderdaad een perfecte match. Ik heb drie lange trouwjurken met split aan gehad, maar de eerste was het meteen. Cees was er op slag verliefd op. Dat is het voordeel als je je man meeneemt, dan weet je meteen of het raak is.

En waarom was deze trouwjurk met split voor jou raak?

Nicolette: Deze trouwjurk met split voelde als een tweede huid. Hij paste bijna perfect. Ik vond de blote rug heel erg mooi. En aan de binnenkant van de sleep hebben we het satijn weggehaald, waardoor het kant extra mooi uitkwam. Ook aan de voorkant zie je dat heel goed bij de hooggesloten hals op mijn blote huid. Ik had zelf nooit aan een trouwjurk met split gedacht, en vond het heel bijzonder. Het maakte het echt een bohemian trouwjurk, die paste bij de zomerse festivalsfeer van onze bruiloft.

Waarom paste deze trouwjurk zo goed bij jou?

Nicolette: Door de combinatie van vrouwelijk en stoer, zo ben ik zelf ook altijd geweest. Ik hou van meisjesachtige dingen zoals een dagje shoppen met mijn dochters. Maar ik hou ook van avontuur, spannende dingen doen, en reizen maken waarbij je van de gebaande paden afgaat. De bohemian trouwjurk met split in combinatie met die cowboyboots past dus helemaal bij mijn persoonlijkheid.

bohemian trouwjurk met split en cowboyboots Assepoester

Maar die cowboyboots had je dus nog niet?

Nicolette: Nee, met passen droeg ik gewoon hakken. En de cowboylaarzen die ik thuis had vond ik niet speciaal genoeg voor de bruiloft. Het was dus wel spannend dat ik die nog moest gaan zoeken! Pas twee weken voor de bruiloft heb ik ze online gevonden, dus het heeft heel goed uitgepakt dat ze ook echt mooi stonden bij mijn bohemian trouwjurk.

Ze waren wel heel erg warm, dus halverwege de dag ben ik slippertjes en een kanten enkelbandje gaan dragen. Ook dat paste prima bij de split en de sleep en stond ook heel luchtig.

Hoe zag jullie dag eruit?

Nicolette: Met zo’n 50 vrienden en familieleden hebben we de hele dag beleefd. Met ons hele gezin zijn we in een Volkswagenbusje naar de locatie gereden. Daar was de ceremonie onder een oude appelboom. Een vriend speelde gitaar en een vriendin van ons heeft gezongen. We hadden overal plekjes gemaakt om te zitten of liggen, met picknicktafeltjes en hangmatten.

We hadden witte sangria en mojito’s om het zomergevoel te benadrukken en op het veld konden mensen allerlei spelletjes doen of gewoon lekker kletsen. We hadden een barbecue met een foodtruck. Door het warme weer konden we tot ’s avonds buiten zijn. Uiteindelijk hebben de gasten ons al bellenblazend uitgezwaaid.

Was het wel een beetje uit te houden in je bohemian trouwjurk op die warme dag?

Nicolette: Ja hoor, hij was lekker luchtig, helemaal perfect. Ik zou ‘m zo weer kopen! Ik kon er prima in zitten en heb er zelfs mee op de grond gezeten.

Hoe waren de reacties op je trouwjurk van Assepoester?

Nicolette: Iedereen vond mijn bohemian trouwjurk met split fantastisch en mooi en ik heb veel reacties gekregen op de combinatie met de cowboyboots. Vooral dat mensen het echt bij me vonden passen en zoiets zelfs hadden verwacht.

Mijn dochters zijn een eeneiige tweeling, maar heel verschillend. Stoer en meisjesachtig, weer die combi! Mijn stoere dochter vond dat ik er heel mooi uitzag, al houdt ze zelf niet van jurken. En mijn meisjesachtige dochter vond me helemaal fantastisch. Ook mijn zoon en de zoon van Cees waren heel enthousiast, ook over het roze pak van hem natuurlijk. Je ziet er toch even compleet anders uit dan in je dagelijkse doen.

Dus je bent blij met de keuze voor je trouwjurk?

Nicolette: Zeker, ik heb me altijd afgevraagd of een trouwjurk wel bij mij zou passen, vanwege die stoere kant. Naarmate de bruiloft dichterbij kwam werd ik wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Maar de meeste bruidszaken werpen een hoge drempel op doordat je een afspraak moet maken en je niet zelf rond mag kijken zoals bij een normale kledingzaak.

Bij Assepoester werd meteen duidelijk dat het wel kon, en dat maakte het voor mij heel toegankelijk. Ook de inspirerende site sprak me heel erg aan, ik kon me identificeren met andere stellen. Die persoonlijke touch is de reden voor mij geweest om naar Assepoester te gaan, en niet voor niets, het was meteen raak!

Super! Heb je nog tips voor andere Lucky Girls?

Nicolette: Neem de tijd en kies een trouwjurk die echt bij jou past. Bij Assepoester is alles mogelijk, van supervrouwelijk en klassiek tot heel stoer. Alles kan, en dat is heel fijn. Je krijgt niet het gevoel dat je heel voorzichtig moet doen en je mag gewoon lekker vrij in de rekken rondsnuffelen zonder dat er meteen iemand bij komt die het van je overneemt. Dat vond ik in ieder geval een groot voordeel!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

bohemian trouwjurk met split en cowboyboots Assepoester

Foto’s: Marielle Kokke Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen