Marjolein vond bij Assepoester de ideale bohemian trouwjurk voor op het strand

“Ik schrok toen de verkoopster mijn Pinterest-foto’s niet eens wilde bekijken. In plaats daarvan vroeg ze me uit over mijn trouwdag. Zo had ik nog niet over mijn trouwjurk nagedacht! Maar zo vond ik wel de perfecte bohemian trouwjurk voor op het strand.”

Hoe had je dan eerst over je trouwjurk nagedacht?

Marjolein: Ik dacht helemaal niet aan bohemian trouwjurk voor op het strand, ik had mijn zinnen gezet op een trouwjurk met een lage rug. Ik had heel veel Pinterest-foto’s bijeengezocht en ik ben daarmee eerst naar een andere, traditionele bruidsmodezaak gegaan.

Daar hadden ze inderdaad de bruidsjurk die ik in gedachten had, maar die zat niet goed. Je krijgt in traditionele zaken altijd een ‘one size fits all’-trouwjurk, die met klemmen wordt vastgezet. Daar moet je dan doorheen kijken, hartstikke lastig. Na een aantal keren terug te zijn geweest bij die winkel dacht ik: dit gaat niet meer goedkomen met deze trouwjurk. Dat was best een teleurstelling; ik was weer terug bij af.

Een vriendin van me was bij Assepoester geslaagd voor haar bohemian trouwjurk en was heel positief. Ik ben daarom gewoon maar eens in mijn eentje op een zaterdagochtend naar Arnhem gereden.

Ik had mijn Pinterest-bord op de iPad weer bij me, wist ik veel. Ik dacht dat dat zo hoorde! Maar eenmaal binnen bij Assepoester wilde Quirina, mijn verkoopster, ‘m niet eens zien. ‘Ik kijk naar jóú’, zei ze, ‘niet naar plaatjes van trouwjurken’. Ze stelde me allerlei vragen: waar ga je trouwen, wat vind je belangrijk en wat is je maat? Dat vond ik heel fijn.

En zo kwamen we erop uit dat als je je bruiloft op het strand viert, je je bruidsjurk daarop moet afstemmen. Deze soepelvallende bohemian trouwjurk bleek de ideale bruidsjurk voor op het strand.

Marjolein vond de ideale bohemian trouwjurk voor op het strand

Marjolein: “Deze soepelvallende bohemian trouwjurk bleek de ideale bruidsjurk voor op het strand.”

Wat maakte die bohemian trouwjurk zo ‘voor op het strand’?

Marjolein: Hij zat zó goed! Ook Robert Jan vond de trouwjurk helemaal geweldig. Hij zag gelijk dat ik lekker mezelf was en dat de bruidsjurk lekker zat. In die andere trouwjurk kon ik niet eens bukken, want dan vielen mijn borsten eruit.

Je hoort weleens van die verhalen dat een trouwjurk veel te strak zit of zelfs pijn doet. Daar had ik in mijn bohemian trouwjurk geen last van, hij zat fijn.

Het was enorm fijn dat ik mijn trouwjurk meteen in mijn eigen maat kon passen. Ik herkende mezelf weer in de bruidsjurk, mijn eigen lijf en pasvorm. Ik vond het een verademing: je doet een trouwjurk aan en hij zit ook meteen goed.

Als ik mijn trouwjurk had gekocht in die andere bruidsmodewinkel, was mijn trouwdag nooit zo relaxed verlopen. We hebben 3 kleine kindjes, in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, en die wilden we erbij op onze bruiloft, natuurlijk. Als je je dan niet eens kan bukken … Stel je voor!

Bohemian trouwjurk voor op het strand: ook ideaal als je 3 kleine kindjes hebt

Marjolein: “We hebben 3 kleine kindjes, tussen 2 en 6 jaar. Als je je dan niet eens kan bukken … Stel je voor!”

Waaraan moet je nog denken op een trouwdag met kinderen erbij?

Marjolein: Het speelt wel mee bij veel keuzes, natuurlijk. Niet alleen bij je trouwjurk. Ik had bijvoorbeeld geen bruidsboeket; dat leek me rete-onhandig met kleine kinderen, ik wilde hen gewoon kunnen vasthouden. En er staat toch nergens in de wet dat je dat moet hebben, op je bruiloft?

We hadden veel geluk met onze BABS Mariëlle. Ze heeft hen betrokken in de ceremonie: ze mochten een gezinstrouwakte ondertekenen met een vingerafdruk en een flesje vullen met zand van de trouwlocatie, ‘want’, zei Mariëlle, ‘neem altijd iets mee vanaf de plek waar je gelukkig was’.

De kinderen werden betrokken bij de ceremonie

Marjolein: “De kinderen mochten hun vingerafdruk zetten op een gezinstrouwakte.”

Onze oudste zoon Pepijn mocht mij ‘weggeven’. Hij vond het prachtig dat hij dit mocht doen en hij nam zijn taak ook heel serieus. Het was zo bijzonder om samen met hem staan te wachten terwijl de muziek speelde en Robert Jan en de gasten hun plaats innamen. Een tranentrekker van jewelste voor mij!

Ook bij het eten was er aan de kinderen gedacht. Het was geen statig diner, maar een walking dinner, waarbij kleine gerechtjes werden rondgebracht. Zo kon je steeds ergens anders gaan zitten als je wilde.

Overdag hadden we een oppas. De zus van een vriendin had aangeboden om op onze kinderen te passen. Voor het avondfeest hebben we er bewust voor gekozen om het alleen met volwassenen te vieren. Dat was heel helder voor iedereen. Onze vrienden hebben bijna allemaal kinderen en we wilden dat de papa’s en mama’s ook even onbezorgd konden genieten.

Dus ’s avonds brak het feest helemaal los!

Marjolein: Vanwege de vergunning moesten we om 01:00 afsluiten. Toen het laatste nummer werd gedraaid dachten we: o nee, is het nu al klaar?! Maar toen we op het dakterras van ons hotel stonden, hebben we onze gasten erbij geroepen en hebben we nog tot 04:00 uur een afterparty gehouden met champagne en muziek vanaf een iPhone!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Marjolein:

Bohemian trouwjurk voor op het strand: Assepoester, Arnhem

Trouwfotograaf: Susan Susan Documentaire Bruidsfotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen