Borrelen in je stamcafé, een feest met een akoestisch bandje, een trouwauto uit 1928 en afsluiten met friet & hamburgers

Tessy: “Ik had van diverse mensen in mijn omgeving gehoord dat ze hun jurk bij Assepoester hebben gekocht. Toen een collega van Arnold er ook nog over begon, ben ik eens op de website gaan kijken. Ik dacht: goh, dat lijkt me eigenlijk heel leuk. Het sprak me ook aan dat je kunt binnenlopen zonder afspraak.
Ik ben op een vrijdag met mijn moeder naar Arnhem gereisd. Het idee was: we gaan gewoon een keer binnenlopen om te kijken wat er zoal te koop is op bruidsjurkengebied.”

Bruidsjurk zonder franje

“Ik ging er redelijk blanco in, ook omdat ik me niet voorgenomen had om al een jurk te kopen. Ik zat er ook niet zo in van: oh my God, ik ga trouwen en nu moet ik alles rondom trouwen tot in detail bestuderen! Ik had helemaal geen idee en zag geen plaatje voor me. Ik wist wel dat ik niet het type ben voor een sleep van dertig meter.”

“Ik werd meteen met open armen ontvangen en voor ik ’t wist stond ik te passen. Dat was eigenlijk nogal hilarisch, omdat ik me er totaal niet op had ingesteld dat ik al serieus zou gaan kijken. Ik heb zeven of acht jurken gepast, maar ik kwam steeds terug bij die ene jurk, de tweede. Toen ik ‘m aanhad, dacht ik al: wow, wat een mooie jurk! Zonder al teveel franje, strikjes of tule; eenvoudig, maar apart. Hij is voor kort, achter lang en is tweedelig. Omdat ik al helemáál moest wennen aan het idee van een witte jurk, kwam de verkoopster met het idee om er een roze lintje om heen te doen; dat haalde de boel een beetje op.”

“Het was een prachtige jurk en ik vond dat ‘ie goed bij me paste… en toch heb ik ‘m laten hangen en ben ik gewoon weggegaan. ’s Avonds zei mijn vader: ‘dus je hebt een mooie jurk gevonden, maar je hebt ‘m niet gekocht. Waarom eigenlijk?’. Toen dacht ik opeens: o, wat ben ik stom! Ik had die jurk gewoon moeten kopen. Ik heb die nacht vreselijk slecht geslapen en de dag erna meteen gebeld naar de winkel en gezegd: hangt ‘ie er nog? Want ik wil ‘m toch wél!”

Borrelen in De Hemel

“We hadden bedacht dat het vooral een leuke dag met familie en vrienden moest worden. En we wilden ’s avonds een leuk feestje geven. Het moest niet te gestrest of stijf zijn; het moest een dag zijn die bij ons paste. We hadden ook geen kledingcodes opgelegd: iedereen moest gewoon zijn zoals ie ‘is. Achteraf hoorden we van onze gasten dat ze een geweldig leuke dag hadden gehad. Dat vind ik heel fijn om te horen, uiteraard.”

“Eerst hebben we de datum geprikt en daarna hebben we het stadhuis in Nijmegen vastgelegd. Het is een mooi oud gebouw, dus dat vonden we helemaal prima. Daarna zijn we gaan kijken hoe we de dag wilden invullen: receptie, borrelen, feesten en op welke locaties? We waren er al snel uit dat we ’s middags na de ceremonie het liefst wilden borrelen; wij wilden niet zo’n receptie waar 200 mensen op afkomen. Als locatie kozen we een van onze favoriete cafés: Stadsbrouwerij De Hemel. Ze maken hun eigen biertjes, hebben een mooi terras en een eigen binnenruimte. Ja, we zijn gaan borrelen in De Hemel, haha!”

“Voor het feest ’s avonds hebben we een paar locaties gebeld om te informeren naar de mogelijkheden. We besloten om op twee plekken te gaan kijken. De Lindenberg vonden we gelijk leuk toen we gingen kijken. Best grappig, want we hadden in ons hoofd dat het niet zo’n leuk zaaltje was; we hadden er weleens bandjes zien optreden en waren toen niet zo gecharmeerd van de zaal. Maar nu waren we er overdag, toen de gordijnen open waren en het mooi was aangekleed. Het heeft een leuk balkonnetje met uitzicht over De Waal, wat ons ook heel leuk leek voor de gasten die van buiten Nijmegen zouden komen én het ligt op loopafstand van De Hemel, zodat onze gasten ook gewoon een biertje of een wijntje konden drinken. Het was perfect!”

Het draaiboek: genoeg tijd voor koffie

“Op onze trouwdag ging de wekker heel vroeg, want ik moest al om 08:00 bij de kapper zijn. Normaal ben ik niet zo van het gedoe met haar en lagen make-up, maar ik dacht: als ik dan toch ga trouwen, dan wil ik ook all the way gaan. Mijn moeder is ook naar de kapper toegekomen en mijn vader kwam ons om 10:00 weer ophalen. Ik heb me bij ons thuis in Nijmegen omgekleed; Arnold is zich bij vrienden gaan omkleden. De trouwauto zou ook naar hem toe worden gebracht.”

“Onze fotografe was Anna Green. Ik ken haar van mijn werk; ik ben tekstschrijver en werk vaak met haar samen. Zij is ook echt een fijne trouwfotograaf: heel aardig en bescheiden, maar toch kordaat. We hebben rustig koffie gedronken met de naaste familie tot Arnold met de trouwauto aankwam. Van tevoren hadden we ook uitvoerig nagedacht over de planning om te zorgen dat er genoeg tijd over zou zijn om bijvoorbeeld even een kopje koffie te drinken. Met hulp van de ceremoniemeester! Dat heeft ervoor gezorgd dat ik geen moment heb gedacht: o shit, nu moet ik haasten. De hele dag verliep relaxed.”

“Arnold kwam veel later aan dan gepland; de trouwauto was een oude auto uit 1928. Hij is van een vriend van Arnold die spontaan had aangeboden dat wij zijn auto mochten lenen. Die moest ’s ochtends vroeg uit Bergschenhoek helemaal naar Nijmegen rijden. Hij heeft dus dat hele eind met een auto van ruim 90 jaar oud over de snelweg getuft. Toen hij aankwam, moest hij gelijk een pot vet tevoorschijn halen om de radarwerkjes te smeren, haha!”

“De halve familie stond al buiten te kijken waar Arnold bleef, maar ik heb geen moment gedacht dat ‘ie niet meer zou komen hoor. Toen hij eenmaal aan kwam rijden, trok hij heel wat bekijks in de buurt. Hij belde aan en ik deed de deur open. Ik was zeer aangenaam verrast over zijn outfit en hij volgens mij ook wel over die van mij. Het was een heel leuk moment. Toen dacht ik: nu gaat het echt gebeuren, we gaan echt trouwen vandaag!”

Veel bekijks

“Samen met de fotograaf zijn we foto’s gaan maken in het Goffertpark; dat ligt achter ons huis en we lopen daar vaak na het eten een rondje. We zijn met de trouwauto het park in gereden en trokken wel bekijks hoor, zo’n oude auto met een bruidspaar middenin het park! Ik vond het echt leuk om daar zo’n kleine fotosessie te doen. Normaal houd ik er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan en ik vroeg me dan ook af hoe ik dat zou ervaren op de trouwdag, maar ik had er totaal geen last van. Misschien is het dat je je er op instelt ofzo, dat er één dag in je leven is waarop je ervoor gaat, haha. Het viel mij in ieder geval reuze mee!”

“We zijn nog even terug naar huis gegaan voor een kopje koffie en een broodje, daar hadden we alle tijd voor. De familie is eerder dan wij naar het stadhuis vertrokken, wij zijn na een kwartiertje samen met de chauffeur en de fotograaf op weg gegaan. Onderweg kregen we wel stress of we niet te vroeg aan zouden komen; we waren al om 13:15 in de stad en we mochten van de ceremoniemeesters niet voor 13:30 aankomen op de trouwlocatie. Daarom hebben we de auto ergens langs de kant gezet en in de auto zitten wachten. Erg grappig; het was in een bochtje op 100 meter van het stadhuis vandaan.”

Niet te zoetsappig

“Toen we aankwamen bij de trouwlocatie, was het overweldigend om te zien dat iedereen daar voor jou staat te wachten. 60 man! Dat was echt een bijzonder moment.
Van tevoren keek ik vrij nuchter tegen de ceremonie aan. Ik dacht: het zal vast wel mooi worden, maar niet het mooiste moment van de dag. Je zit daar toch met een ambtenaar die je maar een uurtje hebt gesproken. Maar het was veel mooier dan ik me had voorgesteld; het deed me meer dan ik had verwacht. De zaal was precies goed gevuld, er waren alleen maar mensen van wie we houden, de ambtenaar hield een heel leuk praatje en de muziek was goed. We draaiden een nummer van Incubus, ‘Dancing in the moonlight’ van Toploader en ‘Happy’ van Pharrell Williams. We vonden dat wel een goede mix, niet te zoetsappig. Ik denk echt met plezier terug aan de ceremonie.”

“Na de ceremonie zijn we te voet naar De Hemel gegaan, met de stoet mensen achter ons aan. We hebben geproost met bubbels. Het was mooi weer dus we konden lekker buiten zitten. Een oud-collega van Arnold heeft een eigen taartenbakkerij in Amsterdam; zij heeft voor ons de bruidstaart en cupcakes gemaakt. Op de taart – maar ook op de trouwkaarten – stond een afbeelding van een schetsje. Arnold maakt muziek als hobby en treedt samen op met een schilder; een soort performance art maken ze. Die schilder maakte ooit een schetsje voor me en ik herkende mij en Arnold er in. Datzelfde schetsje hebben we gebruikt op de bruidstaart. En de kaarten. De cupcakes waren versierd met bloemetjes. Heel eenvoudig; wit met gele accenten.”

“Met de naaste familie zijn we daarna gaan eten in De Lindenberg, dat was rond een uur of 17:30. We maakten daarvoor weer een wandelingetje door de stad, het was net een bruidsstoet! We hebben genoten van alle mensen die ons onderweg feliciteerden. Dan sta je even letterlijk in het middelpunt van de belangstelling.
Het eten hebben we deels op het terras buiten gedaan; voor het hoofdgerecht gingen we binnen aan een lange tafel. Mijn vader heeft een speech gehouden en we hebben de ceremoniemeesters bedankt. Het was een mooi, gezellig en intiem moment.”

Bandje buiten de zaal

“Om 20:30 begon ons feest. We hebben de hele dag ‘gebruikgemaakt’ van mensen die we kennen, en dat was ook het geval met het bandje en de dj. Een oud bandgenoot van Arnold speelt met haar band semi-akoestische versies van bekende nummers. Hun eerste set hebben ze buiten de feestzaal gespeeld, om de gasten te verwelkomen. Dat was hun eigen idee en pakte heel goed uit: mensen die aankwamen stonden eerst even bij het bandje te kijken, en kwamen daarna de zaal binnendruppelen. De dj was een neef van Arnold. Mijn grootste angst was dat niemand zou dansen. Is iedereen daar niet het meest bang voor? We hebben met z’n tweeën staan dansen op ‘Dancing in the moonlight’ als openingsdans, maar het was vooral improviseren, heel grappig. Daarna is er gelukkig lekker gedanst door de gasten. Wij hebben ook met heel veel mensen gepraat en lol gehad, het was een geweldig leuke avond.”

“De dj is om 00:30 gestopt, waarna wij het woord hebben genomen en iedereen hebben bedankt. Daarna heeft het bandje nog zeker dertig minuten gespeeld als afsluiter van de avond. Er werden zakjes friet en hamburgers geserveerd. Wij vonden het heel leuk om zo af te sluiten: geen enorme disco, maar een bandje dat er een feestje van maakte.”

“We zouden om 01:00 met z’n tweeën weggaan, maar het was zo gezellig en we waren zo druk met afscheid nemen van iedereen, dat we pas om 02:00 vertrokken. We liepen de deur uit van de Lindenberg en zijn naar de bed & breakfast van De Hemel gegaan. Toen we eenmaal buiten liepen, voelde ik mijn voeten pas. Ik ben dus op blote voeten teruggelopen. Op onze kamer stond een fles champagne klaar, waarmee we uitgebreid hebben geproost op onze bruiloft. Het was een geweldige dag, echt perfect.”

Één groot feest

“Wat ik het leukste vond aan de dag? Eigenlijk vond ik het allemaal één groot feest! Ik had me van tevoren allemaal voorstellingen gemaakt van hoe het zou verlopen, maar het was allemaal nog leuker en beter dan ik had kunnen bedenken. Wíj hebben het naar onze zin gehad, maar het is fantastisch om al die mensen te zien die vrolijk zijn en die blij voor je zijn.”

“Mijn tip voor andere Lucky Girls: ik denk dat je moet proberen te doen wat jij het leukste vindt. Blijf dicht bij jezelf. En plan goed: wij zijn achteraf heel blij dat we niet het gevoel hebben gehad dat we werden geleefd. Probeer voldoende rustmomenten in te plannen. Ik zat dan wel om 08:00 al bij de kapper, maar ik heb me de hele dag niet hoeven haasten en het was rustig genoeg om even een kopje koffie te kunnen drinken. Dat maakt het relaxed en bovendien heb je dan even de tijd om te kunnen verwerken wat er allemaal op je afkomt. Je kunt even stilstaan bij die dag waar je zo lang naartoe hebt geleefd, zodat je niet achteraf hoeft te zeggen dat de helft aan je voorbij is gegaan. Daardoor hebben wij er echt ten volle genoten…!”

De adresjes van Tessy:
Trouwfoto’s: Anna Green Trouwfotografie
Trouwlocatie: stadhuis Nijmegen
Locatie borrel: Restaurant & Brouwerscafé De Hemel, Nijmegen
Bruidstaart en cupcakes: Queen of Tarts
Feestlocatie: De Lindenberg, Nijmegen
Band: Draagbaar Radio Orkest
Dj: DJ Feetback
Kapper & visagist: Salon de Spiegel en Welzijn, Nijmegen
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem
Bruidsboeket & corsages van papier: La Fête

(Pssst: we hadden eerder al een interviewtje met Tessy over haar megacoole bruidsboeket!)

We mogen weer open! Scoor nu bij ons jouw trouwjurk

Lees hier hoe >

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen