Britt vond twee maanden voor haar strandbruiloft de perfecte crop top trouwjurk

Britt (28) en Vincent (28) vierden een strandbruiloft. De jurk die Britt daarvoor had uitgekozen vond ze op het laatste moment echt niet meer mooi. Maar waar vind je binnen twee maanden nog dé perfecte trouwjurk? Bij Assepoester dus! Daar viel ze voor een hippe crop top trouwjurk.

Je bent last-minute van jurk geswitcht?

Britt: Ja, ik had al een trouwjurk gekocht. Een korte, witte, kanten jurk met een overrok, zodat ik kon trouwen in het lang en daarna een leuk, kort jurkje kon dragen. Maar met doorpassen vond ik het helemaal niks meer. Ik had verwacht dat het in mijn maat wel lekker zou zitten, maar het was een stijf, dikkig jurkje.

Een ding wist ik zeker: die ging ik niet dragen op mijn trouwdag! Ik had toen nog maar twee maanden voordat ik ging trouwen, en al die bruidsmodezaken hebben een half jaar levertijd en daar kun je alleen naartoe met een afspraak. Zo kwam ik al snel bij Assepoester terecht.

Wat goed! Hoe vond je het?

Britt: Ik vond het echt een feestje! Ik ben diezelfde week nog met mijn moeder naar Arnhem gereden. Mijn zusje moest helaas werken. De verkoopster, Geranda, was heel leuk en vlot. Die kijkt eens naar je, trekt een paar leuke jurken uit de rekken, denkt met je mee, en zegt gewoon wat wel en niet goed staat!

Had je een idee van wat voor trouwjurk het dit keer moest worden?

Britt: Geen dikke jurk! Maar iets moois, leuks en vooral luchtigs waar ik in kon trouwen, maar ook in kon feesten. Ik had het lookbook aangevraagd en aan mijn zusje laten zien, en daarin was ons allebei precies dezelfde crop top trouwjurk opgevallen! Dus eigenlijk een losse top met een lange rok. We wisten helemaal niet dat dat kon. Met dat idee kwam ik in de winkel, want dat leek me heel leuk voor onze strandbruiloft. Ik was heel benieuwd hoe me dat zou staan.

En wat vond je van zo’n croptop trouwjurk toen je ‘m aanhad?

Britt: Het was liefde op het eerste gezicht! Het was wel een andere dan ik had gezien, er waren allerlei soorten. Je kon de top nog dieper uitgesneden kiezen, met meer of minder kant, en met of zonder mouwen. Ik vond dit strakke lijfje heel erg mooi, met het kant en aan de achterkant met het ritsje. Ik heb ook nog een heel andere jurk aan gehad, best een klassieke trouwjurk met een sleepje. Die stond me ook onwijs mooi. Als ik in een kerk of kasteel was getrouwd was ik daar voor gegaan. Maar de croptop trouwjurk was perfect voor een strandbruiloft!

Hoe wist je dit keer zeker dat het ‘m was?

Britt: Ik ben anders dan anders en wilde niet doorsnee trouwen. Ik ben vrij spontaan en outgoing en vind het leuk om me net een beetje anders te kleden dan gemiddeld. Daar paste deze jurk heel goed bij. En ik ben elf kilo afgevallen. Ik wilde een jurk waarin je kon zien dat ik mijn best heb gedaan voor het figuur dat ik nu heb. En dat komt in deze crop top trouwjurk heel mooi naar voren. Die twee dingen waren doorslaggevend in de keuze voor de trouwjurk die bij deze mooie dag moest passen.

Waarom hadden jullie voor een strandbruiloft gekozen?

Britt: Toen we gingen trouwen vroegen we ons af wat wij nou leuk vinden om te doen. En dat is eigenlijk op een mooie dag naar het strand of naar het terras gaan met vrienden. En dat het dan zo gezellig is dat je uiteindelijk bij iemand in de achtertuin belandt met een spontane barbecue en daarna nog lekker door borrelt. Dat zijn vaak de gezelligste avonden. Zo’n losse sfeer met vrienden en familie wilden we ook voor onze bruiloft.

En zo vonden we een ouderwetse strandtent op een stukje strand dat afloopt vanaf de duinen en een beetje in een afgeschermd hoekje ligt. Het had de hele week geregend, maar die dag was er een strakblauwe lucht vol zon en was het 25 graden.

crop-top-trouwjurk-Assepoester

Gingen jullie nou op de fiets?

Britt: Haha, nee die foto is in scene gezet, dat had ik ooit gezien en vond ik superleuk. We hadden de cabrio van mijn ouders geleend. Toen we net verkering hadden, hadden we er zelf een en daar hebben we leuke dagen en tripjes mee beleefd, daarom wilden we dat nu ook graag.

Iedereen adviseerde me het dak dicht te doen omdat mijn haar anders door de war zou gaan. Maar dat hebben we dus lekker niet gedaan, zeker niet met zulk mooi weer! We hadden veel bekijks onderweg en als we stilstonden bij stoplichten gingen mensen ons feliciteren en hadden we leuke gesprekjes! Er zijn wel wat plukjes losgegaan, maar dat mocht best!

En je mooie haarbandje hield de boel bij elkaar!

Britt: Klopt! Dat was ook nog een idee van Geranda, de verkoopster. Ik had al gezegd dat ik niet te veel poespas en tierlantijnen wilde. Ik ga trouwen hoe ik ben, met niet veel make-up, mijn haar losjes opgestoken en geen sieraden. Maar dat vond ze te kaal worden! Toen deed ze dat bandje in mijn haar. Ik hoefde geen twee keer na te denken en heb ‘m meteen meegenomen! Hij maakt de jurk af met een leuke knipoog.

En wat een originele schelpen om de ringen in te doen.

Britt: Daar zit nog best een verdrietig verhaal achter. Ik heb ze van mijn oom gekregen die niet zo lang geleden is overleden. We waren een keer uit eten in een chique restaurant toen zijn gerecht daarin werd geserveerd. Ik vond ze ontzettend gaaf en na het eten gaf hij ze in een servet gewikkeld onder de tafel aan mij.

Die schelpen pasten natuurlijk bij het strand en de herinnering aan hem maakte ze extra bijzonder. We vonden het een heel mooie gedachte om de mensen die je moet missen op zo’n dag op die manier toch een plekje te geven.

Hoe heb je de rest van de dag beleefd?

Britt: We vonden het allebei heel mooi om elkaar trouw te beloven en te benoemen dat je samen wilt blijven. Maar het moest wel een feestje zijn, geen dag vol verplichtingen. We houden van gezelligheid en hebben dat gevierd met iedereen die ons lief is.

Er was een barbecue met koks, dus iedereen kon lekker rondlopen, er was geen tafelschikking. De DJ draaide toen al rustig en dat ging soepeltjes over in wat hardere muziek. Niet zo van: nu is het feestavond en moet iedereen op de dansvloer gaan staan. Er is wel volop gedanst, nog meer dan ik had verwacht!

Wat heb je met die andere trouwjurk gedaan?

Britt: Die heb ik verkocht op Marktplaats, ik had echt helemaal niets met die jurk. In die standaard winkels hebben ze alleen maar grote maten, die dan met klemmen worden afgezet naar hoe het gaat zijn. Ik baalde zo dat ‘ie eenmaal in mijn maat nog steeds niet mooi viel, daar was hij veel te stug voor.

Ik ben helemaal geen bridezilla geweest. Alles was relaxt en goed geregeld zonder draaiboeken of stress. Die jurk was de enige domper in de voorbereiding. Als je gaat trouwen als vrouw is de jurk een van de grootste dingen die er bij horen. Dat moet goed voelen. Ik was hier echt niet happy in.

We zijn zo blij dat je naar Assepoester bent gekomen!

Britt: Ik ook! Bij Assepoester heb je trouwjurken in allerlei maten waardoor je meteen een heel mooi beeld krijgt van hoe de jurk bij jou staat. Het was 2,5 uur rijden, een hele reis, maar het is het helemaal waard geweest. Ik ben zo goed geholpen en geadviseerd.

De jurk kon meteen door de coupeuse afgesteld worden en na drie weken kom ik ‘m gewoon al ophalen. Ik heb heel veel complimenten over de crop top trouwjurk gehad, vooral dat hij zo goed bij mij paste. En veel mensen wilden weten waar ik ‘m had gehaald voor als ze zelf ooit gaan trouwen.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

crop top trouwjurken Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen