Bruiloft met 2 bruiden, 2 smaken, en 2 perfecte trouwjurken!

Heb je een bruiloft met twee bruiden, zijn het allebei geen types voor een jurk! Gelukkig kwam Assepoester to the rescue om Linda (27) en Jetzke (27) uit Boskoop perfect te laten matchen in twee prachtige bruidsjurken!

Linda: We wisten al twee jaar dat we gingen trouwen. We kenden jullie site en vonden het vanaf het begin een goed idee om eerst bij Assepoester te gaan kijken. We vonden het allebei heel spannend, wat moesten we aan? Ik draag geen jurken, maar bij mij past het nog wel. Jetzke heeft echt vanaf haar zevende geen jurk meer gedragen en was super zenuwachtig!

Wat goed dat jullie zijn gekomen, want dan ben je bij Assepoester aan het juiste adres!

Linda: Inderdaad, het was heel druk en gezellig. We moesten achter in de zaak even wachten tot we aan de beurt waren en zaten gezellig met mensen te kletsen. Die sfeer past goed bij ons.

Toch voelde Jetzke zich niet op haar gemak. Ik had mijn hele leven gedroomd van die trouwjurk, maar zij totaal niet. Het kon niet zo zijn dat ik totaal overdressed zou zijn, en dat zij er maar een beetje bij zou lopen. Ze had echt geen idee wat ze moest. Gelukkig werd dat heel goed aangevoeld en zijn we supergoed begeleid in onze zoektocht naar die speld in de hooiberg!

Op welke manier? Wat was het plan van aanpak?

Linda: De verkoopster Quirina liet ons vier stijlen zien in welke richting we konden gaan denken. Als we ons ergens goed bij voelden, zouden we in die lijn verder gaan zoeken. Zo begonnen we met de stijl die erg voor de hand lag, maar waar we het minst bij voelden: broekpakken. We waren net Abba! We hebben veel lol gehad, maar dat ging ‘m niet worden.

Uiteindelijk zijn we bij deze stijl uitgekomen. Klassiek en toch vlot. In die richting moesten we echt verder gaan zoeken. Doordat het ook wat speelsere trouwjurken waren, viel de spanning snel weg en kreeg Jetzke er zelfs plezier in!

Wilden jullie elkaars bruidsjurk ook al zien?

Linda: Ja, dat hadden we samen al besloten. Je ziet vaak twee mooie bruiden bij een lesbische bruiloft, maar bij elkaar is het het dan net niet. We vonden het belangrijk dat de trouwjurken goed bij elkaar zouden passen. We zijn dus ook tegelijk de rekken in gedoken en hadden pashokjes naast elkaar. Met de hulp van verkoopster Quirina kwamen we steeds tegelijk naar buiten om elkaar te keuren.

Maakte dat de zoektocht makkelijker of juist moeilijker?

Linda: Tja, het gaf wel een extra lading! We moesten ons eerst zélf lekker voelen in de jurk, en dan moest het ook nog eens bij elkaar passen. Het was al snel duidelijk dat Jetzke voor een korte trouwjurk ging. Omdat zij echt nooit jurkjes draagt, zag zij zichzelf nog niet lopen in het lang. Daardoor dacht ik dat het dan het mooiste zou zijn om ook in het kort te gaan, omdat het verschil anders te groot zou worden. Mijn voorkeur lag wat dat betreft open.

En wat is het uiteindelijk geworden?

Linda: Na Jetzkes keuze voor de korte bruidsjurk heb ik er ook een aangetrokken. Dat kon. Toen hebben we besloten ook allebei nog een lange te passen. Hij paste haar perfect, maar ze voelde zich er niet lekker in. De jurk was heel klassiek, maar zij is wat stoerder dus ze moest gewoon een wat speelsere jurk hebben. Op aanraden van Quirina en onze moeders heeft zij toen weer de korte aangetrokken en heb ik de lange aangehouden. Iedereen was het erover eens dat dat het perfecte plaatje was! De twee jurken hebben dezelfde stijl, maar zijn toch net wat anders.

Wat heeft de doorslag gegeven voor Jetzke?

Linda: Haar trouwjurk springt een beetje aan de onderkant, dat was voor haal helemaal perfect. In eerste instantie vond ze ‘m iets te bloot bij de schouders, maar toen kwam er een kanten top bij en was het compleet: een korte trouwjurk met kant! Ze kon zich er ook lekker in bewegen, dat was voor haar erg belangrijk.

En was het voor jou toch de trouwjurk van je dromen?

Linda: Ik had een voorkeur voor kant, en die klassieke stijl vond ik heel mooi, en maakte de jurk perfect voor mij. Zo’n jurk had ik vroeger al gezien en was wel het type bruidsjurk waar ik van droomde ja. Mijn moeder zei het ook nog die dag. Toen ik ‘m aan had was het heel snel besloten.

En hebben de reacties dat bevestigd?

Linda: Ja, iedereen vond de verschillende trouwjurken echt bij ons als persoon passen en vooral een mooi plaatje bij elkaar vormen. Wel trouwjurken, maar ook heel losjes. Jetzke had er ook sneakers onder, daar loopt ze altijd op, het had gewoon niet geklopt als zij hakken had gedragen. Sommige mensen reageerden daar nog meer op dan op de jurk zelf, omdat het het gewoon af maakte! Ik had ook lichte Allstars aan met een satijnen vetertje om het wat sjieker te maken, alleen bij mij zag je ze minder door de lange jurk.

Dus de jurken droegen bij aan jullie perfecte dag?!

Linda: Zeker, het was heel bijzonder om elkaar mee aan te kleden, met de hulp van onze moeders en zusjes. De hele familie had zich bij ons thuis verzameld en de reacties over hoe mooi ze ons vonden waren zo oprecht! Oma was zelfs tot tranen toe geroerd.
En ook op een grappige manier trouwens. Bij het binnenlopen van het gemeentehuis ging Jetzke al op mijn sleep staan! Dat is echt iets voor ons. Er zat een klein scheurtje in, maar we hebben er hard om kunnen lachen!

Hoe zag jullie dag eruit?

Linda: Het was echt zoals we het graag wilden. Heel relaxed en informeel in een sfeervolle setting. Geen groot feest, maar fijn bijkletsen met iedereen die we lang niet hadden gesproken. Daar heb ik echt van genoten, omdat je iedereen die er is zo goed kent, en ook met elkaar ziet praten en genieten. Als diner hebben we gebarbecued en ’s avonds hebben we nog geborreld met wat muziek op de achtergrond. Dat past bij hoe wij zijn en bij de mensen die we hadden uitgenodigd.

Tot op de dag van vandaag krijgen we nog reacties over hoe goed de sfeer was. En er zijn ook mensen die hebben gevraagd waar we onze trouwjurken hebben gekocht omdat ze zo goed bij ons en bij die setting pasten. Dus die heb ik Assepoester zeker aanbevolen. En zodra mijn zusjes gaan trouwen, stuur ik ze ook naar jullie!

Leuk! En gaan we Jetzke nu nog vaker in een jurk zien?

Linda: Zeg nooit nooit! Ze is in ieder geval meer open minded geworden omdat ze heeft gezien dat een jurk haar ook goed kan staan. Dus wie weet … ?!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk?

Kom langs, dan vinden we samen de trouwjurk voor jóú.

lesbisch en trouwen bruidsjurken

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen