Vivian vond haar 2 in 1 trouwjurk bij Assepoester: “Ik was vooral verbaasd hoe mooi die jurken me naar mezelf lieten kijken.”

Vivian: “Bij elke keuze die we voor onze bruiloft moesten maken hebben we ons afgevraagd: past dit echt bij ons of doen we dit omdat het zo hoort? Zo houden we bijvoorbeeld niet van bruidstaart en wel van ijsjes; daarom hebben we de lokale ijsboer gevraagd om voor ijs te zorgen. Die kwam met twee autootjes aan rijden op een warme zomerdag om 15:00 uur ’s middags, middenin het veld.

Voor de gasten was het echt een verrassing en voor ons zaten er ook veel praktische voordelen aan: een ijsje kost bijvoorbeeld maar een euro, je voor een stuk bruidstaart per persoon veel meer betaalt. Bovendien vinden wij dat gewoon veel lekkerder, zo’n ijsje.”

“We hebben ’s middags feest gevierd. Omdat we zelf twee jonge kinderen hebben en veel vrienden met kinderen, leek ons dat het leukst. Het feest duurde tot 18:00 uur, daarna zijn we met een klein groepje mensen gaan eten in het centrum van Groningen. We houden van lekker eten en een dansfeest zou niet zo bij ons passen; we zijn geen partyhoppers. Lang aan tafel zitten met vrienden, dat leek ons tof!”

“Onze trouwlocatie was Rietland, een van de buitenlocaties van de gemeente Bedum, hemelsbreed een paar kilometer bij ons huis vandaan. Ik kende de locatie van teamdagen van mijn werk en bovendien is een bevriend stel daar ook getrouwd. Ik vond het er op de foto’s zo leuk uitzien, dat we zijn gaan kijken. Toen we en rondleiding kregen en het prieeltje van dichtbij zagen, dachten we: dit is het helemaal. Er was ruimte voor picknickkleden en bankjes en we wisten gelijk: jaaa, dit is leuk!”

Trouwfoto’s bij het Infoversum

“De nacht voor de bruiloft zijn we gewoon thuis blijven slapen. We wilden het ’s ochtends zo rustig mogelijk houden voor de kinderen. Rond 08:00 uur kwamen de kapper, visagist, fotograaf en babysitter. We hadden een dienstregeling gemaakt waarin stond wie waar op welk tijdstip moest zijn. Zeker met het aankleden van de kinderen was dat wel handig.”

2 in 1 trouwjurk

“Toen we aangekleed waren, zijn we naar een heel fijn koffietentje in Groningen gegaan en daar hebben we onze ouders getroffen. Daarna hebben we een kleine fotoreportage gemaakt op het festivalterrein bij het Infoversum.”

“Vervolgens gingen we door naar Rietland, waar we met een man of 40 hebben geluncht. Buiten aan lange picknicktafels met parasols erbij, kannen met water en limonade op tafel, suikerbrood en sandwiches. We dachten: o, dit is feest! Met broodjes zalm voor de volwassenen en broodjes hagelslag voor de kinderen. De mensen van Rietland snappen het gewoon, die hadden het heel goed verzorgd.”

2 in 1 trouwjurk

“Om 14:00 uur begon de ceremonie. Tijdens de fotoreportage had ik mijn onderrok onder mijn trouwjurk vandaan gehaald, maar naar de ceremonie ging ik toch weer in het lang. Ook al was het snikheet. Tussen de lunch en de ceremonie hebben Hans en ik ons teruggetrokken en mijn zus kwam toen helpen de jurk weer om te toveren. ”

“Voor de ceremonie hadden we een jonge vrouwelijke ambtenaar uitgezocht. Op de website van de gemeente staan foto’s van de ambtenaren met een verhaaltje erbij en je mag dan je voorkeur doorgeven. Ook onze moeders hebben wat gezegd tijdens de ceremonie. Ondertussen speelden de kids in de schaduw bij een watervalletje en onze zoon is zelfs in slaap gevallen tijdens de ceremonie.

Onze dochter hielp met het aangeven van de ringen. Daar hebben we geen druk op gelegd: laat maar gaan. We hebben ze ook geen speciale kinderbruidskleren aangetrokken, maar gewoon mooie kleren. Na de ceremonie draaiden we K3, er waren ballonnen en toen kwamen de ijscowagens.”

Muziek maken en kanoën

“De insteek van onze bruiloft was samen met iedereen lekker feest vieren. We wilden niet zo’n file aan gasten die ons zou feliciteren, dus dat hebben we ook niet gedaan. De ceremoniemeester heeft iedereen verteld: spring ze niet om de nek, je komt ze vanzelf een keer tegen. Zo werd het een heel ongedwongen, warm feest.”

“De kinderen werden vermaakt door een troubadour met gitaar die samen met hen muziek maakte, er waren cakejes en limo en ze konden knutselen. Onze vrienden konden zo ook lekker praten, zitten en genieten van het feest. Er hebben er zelfs nog een paar gekanood.”

“Omdat we buiten trouwden, mochten we niet heel hard muziek draaien, daarom kozen we voor een jazzcombo. Zij stonden heel chill muziek te maken, dat gaf een heel fijn sfeertje.”

Fotodoos

“We hebben nog even zitten denken: wat voor bedankje doen we? En wat doen we met het gastenboek? Toen hebben we Fotodoos gevraagd: zij bouwen een set op met een camera en er is iemand bij die het coördineert. Het is een relatief jong bedrijf en ze komen uit Groningen. Het voelde goed om lokale ondernemers uit te nodigen. Er komen drie foto’s op een strookje uit de Fotodoos en dat in tweevoud. Zo konden de gasten er eentje meenemen als aandenken en hebben we ze de andere in een wit schrift met een leren kaft laten plakken. Dat was ons gastenboek. Probleem getackled!”

“Het feest was om 18:00 uur afgelopen en toen stond er een fietstaxi klaar voor Hans en mij. Voor de daggasten hadden we een oude bus gehuurd. Die heeft helaas maar drie meter gereden en toen begaf ‘ie het. Wij hebben daar niks van gemerkt, maar achteraf heb ik gehoord dat onze gasten toen met eigen auto’s zijn gegaan; sommigen hebben twee keer heen-en-weer gereden of zaten bij elkaar op schoot. Zo werd het een beetje een hectisch einde van het feest, haha.”

“Wij vonden de fietstaxi heel tof; we reden zó vanaf de rand van de stad het centrum in. Het was ook fijn om even met z’n tweetjes te zijn en lekker even wat wind door je haren te voelen. We zijn langs het hotel gegaan waar we ons hebben opgefrist en waar Hans meteen even zijn overhemd heeft verwisseld.”

Dineren in een hofje in het centrum van Groningen

“Toen zijn we naar onze dinerlocatie gegaan, het Pepergasthuis in het centrum van Groningen. Hier is geen restaurant gevestigd, maar er is een mooie kerk, met een grote zaal die wordt verhuurd. We hebben maanden van tevoren bij De Cateraars een aantal gerechten voorgeproefd en op basis daarvan een menu samengesteld. Het was heel bijzonder om met onze naaste familie en vrienden op deze manier de dag af te sluiten. Heel intiem, met ruimte voor mooie woorden en beelden, omlijst door goed eten.

Binnen de muren van het hofje was het heel stil & sereen, met uitzicht op de mooie tuinen. Maar tegelijk zaten we middenin de stad. Toen we na twaalven naar buiten liepen, kwamen we allemaal mensen tegen die uit zouden gaan. Ze stopten spontaan om ons te feliciteren.”

“De daggasten verbleven in hetzelfde hotel als wij, dus hebben we met z’n allen nog even nageborreld in de hotelbar. En de volgende dag was er een gezamenlijk ontbijt natuurlijk.”

Afvallen, wat nou afvallen?!

“Toen ik samen met mijn moeder en zus naar Assepoester ging, was ik vooral heel erg níet van plan om een jurk te kopen. Ik wilde namelijk nog wat afvallen en de bruiloft was nog maanden weg. Maar we wilden toch even gaan kijken, mede omdat een vriendin van mijn zus zo goed was geslaagd bij Assepoester. Judy van Assepoester pakte meteen een rode trouwjurk voor me. Mijn eerste gedachte: o help, een rode jurk! Ik paste ‘m als eerste, zo van: dan hebben we dat gehad. De andere Lucky Girls in de winkel vielen stiel toen ze me zagen in die jurk. Echt het wow-effect. Ik vond ‘m helemaal te gek, maar wel héél opvallend.”

“Of ik meer jurken heb gepast? Ja, en die waren ook wel mooi. Ik was vooral verbaasd hoe mooi die jurken me naar mezelf lieten kijken. Ik dacht: die 15 kilo eraf is mooi meegenomen, maar het hóeft niet.

Het wow-effect van die eerste rode jurk bleef me bij. En die jurk bleek er ook in het wit te zijn. Nadat een tailleband werd toegevoegd wist ik zeker: dit is het. Het was niet de bedoeling die dag een jurk te kiezen en helemaal niet de jurk die ik van een plaatje zou uitzoeken, maar hij sprong er wel écht uit. Hans vond het ook een prachtige jurk, het was een schot in de roos.”

Zo blijft het echt een feest

“Gek genoeg interesseerde het me op de dag zelf bijzonder weinig of het allemaal goed ging of niet, we hadden alles zo goed en uitgebreid voorbereid dat ik het kon loslaten. Ik dacht: nu is het moment en nu hangt het af van de mensen die er zijn of het een feest wordt. Hoe leuk ik ijsjes, ballonnen en liedjes ook vind; als je met z’n allen onder een boom gaat zitten mokken van ‘wat is het heet’, wordt het geen feest natuurlijk.”

“In de voorbereiding dacht ik af en toe: wat een onvoorstelbare hoeveelheid geld slinger je erdoorheen voor één dag. Maar daar moet je maar niet te lang over nadenken. Want achteraf bleek het elke cent waard. Feest kunnen vieren met al die mensen die belangrijk voor je zijn, dat is toch wel iets heel bijzonders.”

“Een rode draad in onze voorbereiding was: waarom doen we dit ook alweer? Als je bij jezelf blijft en doet wat je zelf belangrijk vindt, blijft het echt een feest.”

“Onze gouden tip voor andere lucky couples: Geniet van je dag, dompel je helemaal onder in je feest, en neem ook een paar momenten waarop je eventjes samen bent.”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Mariska de Groot, Groningen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen