Caroline trouwde op Texel in haar romantische én comfortabele trouwjurk

Ruim 7 jaar geleden leerden Caroline en Jeroen elkaar via Tinder kennen. Met een gedeelde liefde voor het mooie Texel was de trouwlocatie snel bepaald. Alleen die romantische jurk voor op het strand moest nog gevonden worden. Daarvoor ging Caroline naar Arnhem. En wat bleek? Het was raak bij de eerste trouwjurk die ze zag! 

Vanwaar je keuze voor Assepoester?

Tijdens het Googlen kwam ik bij Assepoester uit. Ik wilde niet te veel uitgeven en na het bekijken van de website had ik vrij snel mijn zinnen gezet op deze winkel. En dus vertrok ik naar Arnhem, zonder afspraak, want bij jullie mag je gewoon komen binnenlopen.

Wat was je eerste indruk van de winkel?

Weet je, ik was nog nooit eerder in een trouwzaak geweest, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Toch kreeg ik meteen een goed gevoel door de mooie etalage en het fijne en vriendelijke ontvangst. Ik zag direct veel paspoppen met jurken aan staan, ook een pluspunt. Zo fijn om alvast te kunnen zien hoe een jurk valt en staat. Maar ook het feit dat je zelf mag rondlopen en passen is geweldig. Heerlijk om zelf te snuffelen.

Had je een bepaalde jurk of stijl in gedachten?

Vooraf had ik alleen in het Lookbook gekeken en gelet op mijn budget. Ik had wel een bepaald beeld in gedachten: een lijfje met kant, niet strapless, maar ook geen mouwen. En een sluik vallende rok. En wat bleek, hierin was dus echt super veel keuze. Ik ben eerst afgegaan op m’n gevoel en wat jurken gepast, maar m’n vriendinnen zagen meteen, ‘deze staat je mooi, maar het doet je niks’.

Wist je het bij ‘de jurk’ meteen?

Het leuke is, de jurk die het uiteindelijk is geworden, stond voorin de winkel op een pop. Het was zelfs de eerste jurk waar ik naartoe liep. Maar mijn vriendinnen schoten van links naar rechts met ‘oh die moet je ook passen!’, waardoor ik de romantische jurk een beetje vergat. Uiteindelijk pakte verkoopster Esmée die ene jurk. Ze had mij ernaar zien kijken en wist: dit zou ‘m zomaar kunnen worden.

Ik twijfelde nog een klein beetje over de gladde rok, maar toen ik ‘m aantrok dacht ik meteen: wauw! De jurk zat zo mooi en comfortabel, echt perfect voor op het strand. Mijn vriendinnen en moeder zeiden ook meteen: dit is ‘m!

Wat goed! En toen was het wachten op de grote dag?

De jurk heb ik eind oktober vlak voor de tweede lockdown gekocht. Helaas was het vanaf dat moment lang wachten op de bruiloft. Onze wens was om in juni 2021 te trouwen. Toen we dat in juni 2020 (direct na de eerste lockdown) besloten, waren alle terrassen net weer open, dus wij dachten ‘over een jaar komt dat wel goed’. Maar het werd alleen maar erger. In de winter werd zo’n beetje alles geannuleerd, van wintersport tot vrijgezellenfeest, alles ging on hold.

Ik zag het toen eerlijk gezegd somber in, wij wilden namelijk geen 1,5 meter feestje. Uiteindelijk kregen we eind mei 2021, drie weken van tevoren te horen dat onze grote dag alsnog door kon gaan. Best even schrikken, want toen moest alles opeens in een sneltreinvaart geregeld worden. We hadden alleen nog de jurk geregeld en natuurlijk de trouwlocatie: Texel.

Vanwaar de keuze voor het mooie Texel?

Jeroen en ik zijn allebei echte liefhebbers van Texel. Wij komen daar al van jongs af aan. Toen we elkaar 7 jaar geleden via Tinder leerden kennen, kwamen we dan ook snel op dit gespreksonderwerp. En je raadt het al, ook ons eerste weekendje weg was naar Texel. Dat we daar wilden trouwen, was dus snel duidelijk, alleen moesten we nog een geschikte locatie vinden. Uiteindelijk hebben we op aanraden van een weddingplanner deze beachclub gevonden, echt geweldig.

Is het jullie gelukt alles in drie weken tijd te regelen?

Ja, we zijn een aantal keer heen en weer gegaan om alles in orde te maken. Van taart tot fotograaf, bloemen en diner, we hebben alles bij lokale ondernemers op Texel geregeld. Mijn vriendinnen hebben in 10 dagen tijd nog een complete vrijgezellendag georganiseerd en de DJ werd een week vooraf geboekt.

Kijk, dat is goed geregeld! En jullie hadden geluk met de versoepelingen?

Heel erg geluk. We zijn op 24 juni getrouwd en op 26 juni gingen alle versoepelingen in. De afspraak was: als iedereen zich laat testen, halen we de maatregelen iets naar voren. Dit betekende ook dat we voor het eerst sinds corona weer een feest mochten organiseren. Een voordeel was dat wij sowieso geen grote bruiloft wilden, maar gewoon alleen onze naaste goede vrienden en familie. Dit waren er 40 in totaal, waardoor zelfs – getest en wel – het dansfeest door kon gaan.

Hoe zag de grote dag eruit?

De dag zelf begon met een prachtige romantische ceremonie op het strand, waarbij we ontzettend geluk hadden met het weer. De hele week was het wisselvallig, maar op onze dag was het perfect. Op het strand volgde aansluitend het proostmoment aan de waterlijn met een borrel en barbecue buffet. Daarna gingen de (blote) voetjes van de vloer. Ik had online namelijk een paar instap sleehakken gekocht, maar dit bleek alleen maar onhandig. Uiteindelijk heb ik de hele middag en avond door het zand en op slippers gelopen. Heerlijk!

Dankzij de grote glazen serre in de beachclub leek het trouwens alsof we de hele dag buiten stonden. Het was echt prachtig, zeker tijdens de zonsondergang. Extra geluk voor ons: de volgende dag kwam het met bakken uit de hemel.

Klinkt prachtig! En wat waren de reacties op de jurk?

Heel enthousiast, echt iedereen was fan van de jurk! Opmerkingen als ‘wat een mooie jurk’ en ‘hij zit zeker ook echt lekker?’ kreeg ik gedurende de dag vaak te horen. En hij zat ook echt super comfortabel.

Ik moet er nog bij zeggen dat nu, na een aantal weken iedereen nog steeds vol is van deze dag. Het was de combinatie van het vieren van de liefde, het prachtige weer, de schitterende locatie, de vrijheid van op het strand zijn en het feit dat er voor het eerst sinds corona weer eens gedanst en een feestje gevierd kon worden.

Tot slot, zou je Assepoester aan andere bruiden aanraden?

Ja, wat mij betreft stuur ik iedereen naar Assepoester. Een vriendin van mij gaat op Ibiza trouwen, zij was er ook bij tijdens het passen en kopen in Arnhem en zei meteen: dit is ook een winkel voor mij! Het is ook echt uniek. Niet alleen dat je zonder afspraak langs kunt komen, maar ook de manier waarop je geholpen wordt. Lekker losjes en lekker zelf aan de slag. Het voelde echt als een verademing om zelf jurken uit te kiezen. Kortom, een aanrader!

Fotograaf: Sanne van Brugeman – FotoSanne op Texel

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen