Chantal (43): “Wat ik heel fijn vind, is dat je bij Assepoester je jurk meteen mee kunt nemen.”
Chantal uit Gennep had geen zin in poespas, en dacht: die jurk zou ze wel eventjes vier weken voor de bruiloft scoren bij Assepoester. Chantal: “Al die stress wil je allemaal niet hebben. Bij Assepoester kom je gewoon vier weken van tevoren je trouwjurk scoren.”
Wat trok jou aan in Assepoester?
Ik zag Assepoester online, heb het lookbook gedownload en zag al die enthousiaste verhalen van andere bruiden. Het fijnste vind ik dat het bij Assepoester zo no-nonsense gaat. Je gaat naar binnen om je trouwjurk te kopen, je gaat weer weg en je bent klaar. Zonder al dat gedoe eromheen.
Ik was in februari al bij Assepoester wezen kijken, maar wilde toch eerst afvallen. Ik wist: over een half jaar ga ik terug en dan hangt mijn jurk er gewoon. Iedereen zei ondertussen: ‘Moet je nog niet voor een jurk gaan kijken?’. Maar ik zei resoluut: nee, ik ga straks terug naar Assepoester en ik ga er pas weg als ik ‘m daar gevonden heb. Ik was er zeker van dat het zou lukken. Eind juli ben ik teruggegaan en ben ik inderdaad geslaagd voor mijn trouwjurk!
Hoe heb je de service ervaren bij Assepoester?
Mijn dochter heeft de jurk uitgezocht, samen met Esmée van Assepoester. Ik heb Esmée later ook geappt en geschreven: ‘ik wilde dat jullie gewone kleren verkochten, dan zou ik meteen weer langskomen!’. Ze nemen de tijd voor je en er is geen flauwekul of poespas. Waarom moet het uitzoeken van een trouwjurk altijd allemaal zo’n opgedirkt gedoe zijn? Da’s niks voor mij. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.
Je hebt relaxed zelf mogen rondkijken. Wat vond je van het aanbod?
Ik wilde een eenvoudige trouwjurk. We hadden een festivalbruiloft gepland, de hele dag buiten in het zand en op het gras. Ik wist dus: ik moet niet met een enorme sleep gaan lopen. Het moet gewoon eenvoudig zijn.
Ik vond kant erg mooi, dat wilde ik aan de voorkant van mijn jurk hebben. En ik wilde heel graag een open rug met van die hele kleine knoopjes. Dat had deze jurk dan weer niet. Ik vond ‘m super mooi, maar hij miste de knoopjes. Toen kwam Esmée terug met tien knoopjes. “Hier”, zei ze. “Moet je ze er alleen zelf nog even opzetten.” Dat heeft de vriendin van m’n vader gedaan uiteindelijk gedaan, had ik toch mijn knoopjes. Die ervaring maakt het gewoon af. Je wordt gezien en gehoord bij Assepoester en dat is wat je wil, of je nou voor een trouwjurk gaat of in het dagelijks leven.
In traditionele trouwjurken-winkels waar je op afspraak wordt ontvangen, ben je de enige klant. Bij Assepoester is dat helemaal anders en zijn er meer Lucky Girls. Wat vond je daarvan en van de sfeer?
De eerste keer vond ik het wel heel druk. Maar je weet dat van tevoren, daar is Assepoester heel eerlijk, open en transparant in. Dan moet je niet achteraf gaan klagen met ‘ik werd niet meteen geholpen’. Dan had je je beter moeten informeren, denk ik dan. En het was geen probleem om ondertussen even de stad in te gaan. We werden gebeld toen er een paskamer vrij was.
De tweede keer was het juist erg rustig. Ik had alle tijd en ruimte. En het is ook gewoon leuk als andere mensen aan het passen zijn, dan heb je leuke gesprekken en kun je ideeën opdoen bij elkaar. Je leeft ook mee als je ziet dat iemand anders haar jurk heeft gevonden.
Wat vond je van de nuchtere aanpak van de verkoopsters?
Ik heb Esmée zelfs uitgenodigd voor de bruiloft, haha! Via Facebook-messenger hebben we nog contact gehad als er vragen waren, bijvoorbeeld of ik mijn trouwjurk kon wassen. “Ja”, zei ze, “gewoon in de wasmachine stoppen”. Hij kwam er als nieuw uit. Vijf minuten aan de waslijn en hij was alweer droog.
Mijn moeder en zus – die met me mee waren – waren het niet helemaal eens met de jurk die ik heb uitgekozen. Ik dacht: ik ga toch doen wat ik wil en niet wat jullie willen, jullie kunnen de boom in. Esmée had dat haarfijn door. Mijn zus kwam bijvoorbeeld met een jurk aan. Esmée fluisterde me toe: “Dit is niets voor jou, maar doe ‘m maar even aan, dan kan zij ook zien dat het niet werkt”. Met haar ervaring zag ze dat al. Ze gaat dan toch wel even mee in wat de familie wil, maar adviseert wel heel erg eerlijk. Ik was heel blij dat de verkoopster erbij was en aan mijn kant stond, daar had ik heel veel aan.
Zou je Assepoester aanraden?
Moet je dat nog vragen? Ik zou het absoluut aanraden. Gewoon vanwege het gemoedelijke, het no-nonsense gebeuren. Iedereen is er gelijk, of je nou groot of klein of dik of dun of mooi of lelijk bent, het maakt echt niet uit, Je wordt behandeld zoals je bent. Dat maakt de service heel bijzonder en persoonlijk.
Wat ik ook heel fijn vind, is dat je bij Assepoester je jurk meteen mee kunt nemen. Je hoeft niet zes maanden van tevoren al langs te komen. Dat kan natuurlijk wel, dan heb je ‘m al in huis, maar je kunt ook denken: ik heb nog vier weken, ik ga nu. Daar vind ik ‘m wel. Dat is handig, zeker in mijn geval, als je toch aan het afvallen bent. Dan wil je pas zo laat mogelijk je jurk hoeven uitkiezen. Bij andere, traditionele bruidsmodewinkels moet de jurk eerst besteld worden, vermaakt worden, dan moet je weer terug en past ‘ie dan nog wel? Al die stress wil je allemaal niet hebben. Bij Assepoester kom je gewoon vier weken van tevoren je trouwjurk scoren.
Jullie zijn getrouwd in corona-tijd. Hoe was dat?
Wij zijn al op woensdag naar de camping toe gegaan om onze eigen tent op te zetten voor de festivalbruiloft. We hebben op vrijdag het festivalterrein samen met onze ceremoniemeesters helemaal opgebouwd. Want het enige wat we hadden, was een grasveld. We hebben een tent gehuurd, de vloer moest erin, de bar moest erin gezet worden. Alles moesten we zelf doen. Maar toen het eenmaal stond, wisten we: dit is echt wel wat wij willen.
Onze gasten mochten komen kamperen of ze sliepen in een huisje of een hotel vlakbij. Op zaterdag werd het één groot feest. Iedereen deed waar ‘ie zelf zin in had. En zo grappig: iedereen zag er pico bello uit voor de ceremonie. Jeroen en ik hebben ons ook gewoon in de tent omgekleed. Ik had zo’n simpele jurk, die had je zó aan, in nog geen vijf minuten. Na de ceremonie trokken mensen lekker hun spijkerbroek en laarzen aan, het was een beetje fris en er lag modder. Dat kon allemaal en dat wilden wij ook, dat iedereen gewoon zichzelf kon zijn.
We hebben alles kunnen doen zoals we dat wilden. Je mocht toen nog buiten trouwen met een gezelschap tot 100 mensen. We hadden 100% ventilatie want waren de hele dag buiten. Je kon ons alleen niet feliciteren met een hand en een kus en we zeiden ook: dat gaan we gewoon écht niet doen. Er stonden overal verpakkingen met doekjes en handgel. Iedereen kon zich wel aan de regels houden. We hebben stoelen apart gezet voor gezinnen, daar hebben we ook erg over nagedacht. Toen er tien dagen na de bruiloft niemand ziek bleek geworden, waren we opgelucht. Dat pakken ze ons niet meer af!
Wil je ook relaxt die fantastische trouwjurk scoren, en ‘m meteen meenemen?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.
Fotografie: Malou Slungers